web analytics

Review Sonnet Hermes streamer

Voordelen

 • Degelijk gemaakt
 • Veel digitale koppelingen
 • SD-kaart gemakkelijk benaderbaar...
 • Andere software mogelijk

Nadelen

 • Geen dac aan boord
 • Prestaties gelijk aan Ambre
 • Prijs: € 1200

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs

  Conclusie

  De Sonnet Audio Hermes is een prachtige streamer. Het zit degelijk in elkaar, heeft nu een display, talloze aansluitmogelijheden en kan ook andere software draaien dan ROON. Waarom dan vier sterren? Simpel: de stap vanaf de Ambre is niet echt hoorbaar en de markt heeft niet stilgestaan. We zien meer en meer concurrenten die óók mooie producten leveren in deze klasse. Neemt niet weg dat de combinatie van de Hermes met de Morpheus gewoon ongekend goed is. Met name met de I2S-koppeling! Wie al een Ambre heeft... wees gerust... De Hermes is niet direct een upgrade.

  Voor wie?

  Inhoud

  Voor wie is deze Sonnet Hermes? Nou… vooral voor wie een Metrum-dac of Sonnet-dac met I2S ingang heeft. Want juist dan excelleert deze Sonnet Hermes. De I2S-koppeling is écht beter dan optisch en coaxiaal. Het verschil met AES is hoorbaar, maar subtiel. Dan gaat het met name om lucht en finesse in de ‘sfeer’ van de muziek.

  Voor 1200 euro haalt u met de Sonnet Audio Hermes echt een heel goede streamer in huis. Een streamer die weinig tot niets lijkt toe te voegen of weg te houden. Echter weet dat u nog een – hoogwaardige – dac nodig hebt én dan bij voorkeur een Metrum of Sonnet variant met I2S.

  2 reacties

  1. Even een vraag Jaap over de I2s aansluiting, je schrijft dat de uitgang is speciaal voor de Sonnet / Metrum producten. Betekent dit dat andere merken die een I2s in of uitgang hebben niet aangesloten kunnen worden op bijv. een sonnet dac?
   Want pi 2 design heeft raspberry pi hat met een I2s aansluiting.

   Groet Jeroen

  Geef een reactie