web analytics

Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Prijs: € 4990 en 7290 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Sivian Acoustics

Conclusie

Deze set van Sivian is op meerdere gebieden bijzonder. Allereerst de weergave. Erg open, snel, detailrijk en een prachtige beeldvorming.

Dan de technologie: klasse AC? Wie komt daar nu mee...? Nou: Cock van Vianen. Het resultaat in de Larissa 300B is bijzonder. Dit is een eindversterker die indruk maakt. Wat een kracht en stabiliteit zeg. En geen korrel hoorbaar. Erg knap.

De Elara 72 is gezien de prijs een interessante voortrap. De dac is fraai. Mooi open en soepel. Wel vinden we het klank- en presentatieverschil tussen de dac en de analoge inputs opvallend. Ook zou usb een mooie aanvulling zijn.

Specificaties

Larissa 300B

Soort apparaat Eindversterker
Ingangen XLR
Vermogen 8 Ohm 150 watt
Vermogen 4 Ohm 300 watt
Buffer 282000 uF
Signaal / Ruis 134 dB
Dempingsfactor 5000 (hele bandbreedte)
Frequentiebereik 5 Hz – 80 kHz
Afmetingen / gewicht 445 x 245 x 415 mm / 29 Kg
Prijs 7290 euro

Elara 72

Soort apparaat Voorversterker / DAC
Inputs 3 x cinch, 2 x XLR, BNC, AES en Optisch
Max samplingrate 24 bit / 192 kHz
Type DAC NOS
Outputs XLR en Cinch
Afmetinngen 445 x 100 x 315 mm
Gewicht 7 kg
Prijs 4490 euro

 

Gerelateerde berichten

Tubulus Power Cable

Review Tubulus Power Cable

Specificaties InhoudTUBULUS, betekenis: smalle pijp of buisje, is een al twaalf jaar op de markt actieve fabrikant met een geheel eigen kijk op high-end bekabeling. Het bedrijf fabriceert onder andere high-end interlinks, luidsprekerkabels, USB kabels, 230V verdeeldozen en apparaat snoeren. Wij testen de TUBULUS ARGENTUS Power Cable V3.

Review: Purecable nanoPOWER HQ

Specificaties InhoudVan het Gelderse Purecable ontvangen we een serie geheel nieuwe kabels, waaronder de nanoPOWER HQ netspanningskabel. Deze powercable heeft dezelfde nano-behandeling ondergaan als de eerder geteste nanoPTC-1 luidsprekerbekabeling. Deze nanoPTC-1 is ons destijds prima bevallen en zijn derhalve benieuwd naar de eigenschappen van deze nanoPOWER HQ.

4 reacties

 1. Goede dag Jaap,

  Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

  Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
  Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

  Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
  Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
  Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

Geef een reactie