web analytics

Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Voordelen

 • Zeer snelle en open presentatie
 • Zeer stabiel (Larissa 300B)
 • Nette prijs gezien de prestaties

Nadelen

 • Geen usb op de dac-sectie
 • Klank en presentatieverschil analoog en digitaal (Elara 72)
 • Prijs: € 4990 en 7290 euro

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Sivian Acoustics

  Conclusie

  Deze set van Sivian is op meerdere gebieden bijzonder. Allereerst de weergave. Erg open, snel, detailrijk en een prachtige beeldvorming.

  Dan de technologie: klasse AC? Wie komt daar nu mee...? Nou: Cock van Vianen. Het resultaat in de Larissa 300B is bijzonder. Dit is een eindversterker die indruk maakt. Wat een kracht en stabiliteit zeg. En geen korrel hoorbaar. Erg knap.

  De Elara 72 is gezien de prijs een interessante voortrap. De dac is fraai. Mooi open en soepel. Wel vinden we het klank- en presentatieverschil tussen de dac en de analoge inputs opvallend. Ook zou usb een mooie aanvulling zijn.

  Specificaties

  Larissa 300B

  Soort apparaat Eindversterker
  Ingangen XLR
  Vermogen 8 Ohm 150 watt
  Vermogen 4 Ohm 300 watt
  Buffer 282000 uF
  Signaal / Ruis 134 dB
  Dempingsfactor 5000 (hele bandbreedte)
  Frequentiebereik 5 Hz – 80 kHz
  Afmetingen / gewicht 445 x 245 x 415 mm / 29 Kg
  Prijs 7290 euro

  Elara 72

  Soort apparaat Voorversterker / DAC
  Inputs 3 x cinch, 2 x XLR, BNC, AES en Optisch
  Max samplingrate 24 bit / 192 kHz
  Type DAC NOS
  Outputs XLR en Cinch
  Afmetinngen 445 x 100 x 315 mm
  Gewicht 7 kg
  Prijs 4490 euro

   

  Gerelateerde berichten

  Elac Vela BS403

  Review Elac Vela BS403

  Specificaties Inhoud 1. Inleiding2. Sivian Acoustics Elara 723. Sivian Acousitcs Larissa 300B4. Luisteren!5. Voor wie?6. SpecificatiesReactiesDat we bij Alpha-Audio fan zijn van monitors is al lang geen geheim meer en daarom hebben we vandaag weer een mooi exemplaar voor u klaar staan: De Elac Vela BS403, een stijlvolle bookshelfspeaker met een twist. Het woord Vela […]

  Review ATC SCM11 bookshelf luidspreker

  Specificaties Inhoud 1. Inleiding2. Sivian Acoustics Elara 723. Sivian Acousitcs Larissa 300B4. Luisteren!5. Voor wie?6. SpecificatiesReactiesElke audiofiel heeft om welke reden dan ook een bepaald favoriet merk binnen de industrie ; voor de recensent in kwestie was een van zijn eerste echte High-end ervaringen bij een filiaal van HOBO HIFI te Enschede alwaar een set […]

  4 reacties

  1. Goede dag Jaap,

   Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

   Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
   Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

   Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
   Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
   Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

  Geef een reactie