web analytics

Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Prijs: € 4990 en 7290 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Sivian Acoustics

Voor wie?

Sivian Acoustics

Wie is nu de doelgroep van Sivian Acoustics? Lastig. Want feit is: we hebben het over spullen van respectievelijk 5000 en 7300 euro. Een kleine 12.300 euro dus. Nu krijgt u in de Elara wel een mooie dac. Dus in feite zijn het twee apparaten in één. En met dat in het achterhoofd is deze pre-amp een koopje. Want de dac is mooi.

Onbekend = onbemind

Maar er is een groep die prima dit soort bedragen kan en wil uitgeven aan mooie audio-apparatuur. Maar die groep gaat eerder voor de veilige merken. Denk aan Levinson, Pass, NAD, Weiss, et cetera. Ze kennen Sivian Acoustics niet. En winkeliers bieden het niet aan. Want ook die kennen het doorgaans niet, durven het niet te voeren én hebben doorgaans al spullen in dit segment.  Daarbij komt: als consumenten van het merk hebben gehoord, zullen ze nog steeds wat voorzichtig zijn. En dat is te begrijpen. Want… er is geen historie. Geen bewijs dat het goed is.

Nou: bij deze: we kunnen garanderen dat deze spullen met gemak meekomen met de gevestigde orde. Ze spelen – ook met de prijs in het achterhoofd – op uitzonderlijk hoog niveau. Zeker de eindversterker is een parel. Snel, open, detailrijk, 3D… en ongekend stabiel. En de dac in de Elara? Erg fraai… Nu nog USB.

Gerelateerde berichten

Review AudioQuest Mackenzie

Voor wie? InhoudU  krijgt de auto terug van een grote beurt. Alles nagekeken en afgesteld. Uw auto rijdt altijd een stuk lekkerder. Het zelfde geldt voor het bureau; afstellen op de juiste hoogte, een goede stoel en u werkt een stuk prettiger. Geldt dat ook voor hifi? Werkt ‘tweaken en afstellen’ daar ook? 

QED XT25

Review QED XT25 luidsprekerkabel

Voor wie? InhoudKabels… meestal zijn ze de sluitpost. Een broodnodige uitgave waar bijna niemand op zit te wachten. Maar helaas… ze zijn een schakel in de set. Een hoorbare schakel. Betekent dit dat u honderden tot duizenden euro’s moet uitgeven voor een fatsoenlijke signaaloverdracht? Nee… gelukkig niet. Wij testen de nieuwe QED XT25 van 7,50 […]

4 reacties

 1. Goede dag Jaap,

  Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

  Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
  Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

  Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
  Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
  Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

Geef een reactie