web analytics

Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Prijs: € 4990 en 7290 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Sivian Acoustics

Sivian Acoustics Elara 72

Larissa, Elara… het zijn de namen van de manen van Neptunus. Grappig. Maar er zit verder niet echt iets achter hebben we begrepen.

De Elara 72 is een voortrap met zeven inputs en twee kanalen (72…). Een deel van de inputs zijn analoog en een deel is digitaal. De ingebouwde dac is van het type NOS en is een eigen ontwikkeling. We konden deze niet goed zien, aangezien alles in aparte segmenten zit. En de behuizing van de dac had wat gekke schroeven van een maat die wij niet hebben.

De DAC accepteert signalen tot 24 bit / 192 kHz. Digitale inputs zijn optisch, bnc en aes. Lekker ‘pro’ zullen we maar zeggen. Houden we wel van! De enige input die wij missen is USB. Dat zou wel erg fijn zijn anno nu, aangezien ook meer en meer streamers direct te koppelen zijn via usb. Denk aan modellen van Auralic, Aurender, Lumin… etc.

Analoog kan via XLR (1x) of cinch (3x). Wij hadden dit graag twee keer twee gezien, aangezien XLR toch de nodige voordelen biedt. Geen drama, gewoon een voorkeur die we uitspreken.

Op afstand

De Elara is te bedienen met een afstandsbediening. Sivian levert deze keurig mee. Een klein printje voorin de versterker stuurt de motor aan. De knop draait dus gewoon mee als u harder en zachter zet. De inputs schakelen met een drukknopje of via de afstandsbediening.

Gerelateerde berichten

Alpha Speak No1

Sivian Acoustics Elara 72 InhoudIn april hebt u kunnen lezen over de Alpha Speak no1. luidspreker. Een project van de Nederlander Klaas Jan van Alphen. Hij heeft toen een zeer ruw model getoond. Nu was het tijd voor het échte werk. Op naar Ede om eens te beluisteren wat de stand van zaken is!

DALI Callisto

Video DALI Callisto 6C – inclusief draadloze meting

Sivian Acoustics Elara 72 InhoudDALI heeft na wat teasers de DALI Callisto in de markt gezet. Wij hebben de vloerstaander in handen gekregen en onderwerpen hem natuurlijk aan een grondige test. De review volgt nog, maar we willen u wel alvast een beetje het concept én de draadloze techniek uitleggen. 

4 reacties

 1. Goede dag Jaap,

  Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

  Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
  Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

  Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
  Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
  Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

Geef een reactie