web analytics

Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Prijs: € 4990 en 7290 euro

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Sivian Acoustics

Sivian Acoustics Elara 72

Larissa, Elara… het zijn de namen van de manen van Neptunus. Grappig. Maar er zit verder niet echt iets achter hebben we begrepen.

De Elara 72 is een voortrap met zeven inputs en twee kanalen (72…). Een deel van de inputs zijn analoog en een deel is digitaal. De ingebouwde dac is van het type NOS en is een eigen ontwikkeling. We konden deze niet goed zien, aangezien alles in aparte segmenten zit. En de behuizing van de dac had wat gekke schroeven van een maat die wij niet hebben.

De DAC accepteert signalen tot 24 bit / 192 kHz. Digitale inputs zijn optisch, bnc en aes. Lekker ‘pro’ zullen we maar zeggen. Houden we wel van! De enige input die wij missen is USB. Dat zou wel erg fijn zijn anno nu, aangezien ook meer en meer streamers direct te koppelen zijn via usb. Denk aan modellen van Auralic, Aurender, Lumin… etc.

Analoog kan via XLR (1x) of cinch (3x). Wij hadden dit graag twee keer twee gezien, aangezien XLR toch de nodige voordelen biedt. Geen drama, gewoon een voorkeur die we uitspreken.

Op afstand

De Elara is te bedienen met een afstandsbediening. Sivian levert deze keurig mee. Een klein printje voorin de versterker stuurt de motor aan. De knop draait dus gewoon mee als u harder en zachter zet. De inputs schakelen met een drukknopje of via de afstandsbediening.

Gerelateerde berichten

Bryston B135 SST3

Review Bryston B135 geïntegreerde versterker

Sivian Acoustics Elara 72 InhoudIn de audiowereld is Bryston het equivalent van degelijk, stabiel en krachtig. Hebt u een Bryston dan is de kans groot dat uw kleinkinderen er ook nog mee kunnen (of gaan) spelen. Een Bryston never dies… Daar komt nog bij dat de recente generatie – SST3 – bijzonder goed klinkt. Niet […]

HRT Music Streamer en Music Streamer+

Sivian Acoustics Elara 72 InhoudWie een grote, digitale muziekcollectie bezit, wil deze natuurlijk graag goed kunnen afspelen. Dat kan met een iPhone en een dockinstation, maar een apparaat dat daar uitermate geschikt voor is, is een pc. Er zijn talloze programma’s die de collectie perfect kunnen beheren. Echter, niet veel pc’s beschikken over een hoogwaardige […]

4 reacties

 1. Goede dag Jaap,

  Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

  Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
  Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

  Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
  Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
  Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

Geef een reactie