Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Voordelen

 • Zeer snelle en open presentatie
 • Zeer stabiel (Larissa 300B)
 • Nette prijs gezien de prestaties

Nadelen

 • Geen usb op de dac-sectie
 • Klank en presentatieverschil analoog en digitaal (Elara 72)
 • Sivian Acoustics

  Inleiding

  Sivian Acoustics… Niet direct het eerste merk waaraan u zult denken bij de aanschaf van een nieuwe pre-amp, dac of eindversterker. Maar goed: wij zouden Alpha Audio niet zijn als we niet ook wat minder bekend terrein verkennen. Welkom bij het Hollandse Sivian Acoustics van Cock van Vianen. We testen de Elara 72 pre-amp/dac en de Larissa 300B eindversterker.

  Faserein. Dat is de kern van Sivian Acoustics. We hebben dit al eerder aangehaald in een interview met Cock van Vianen:  de man achter het merk. Alles bij Sivian Audio, of het nu een versterker, dac of speaker is, moet voldoen aan de filosofie dat de fase in tact blijft. Anders is de keten en presentatie niet in balans. Dan verschuiven zaken die nooit meer te repareren zijn.

  Naast fase is dynamiek een kernpunt van het merk. Snelheid, dynamiek, energie. Dat maakt volgens Van Vianen de muziek. Zonder deze PRaT zoals de Britten dat zo mooi noemen, is er geen ziel. En wij zijn het daar wel mee eens. Vergelijk een ‘trage’ versterker met een snelle, energieke en u zult merken dat u bij het snelle, energieke model eerder in de muziek raakt dan bij de trage. En wat wilt u? Precies: in de muziek gezogen worden… heerlijk.

  Modellen

  Even kort door het aanbod van Van Vianen. Sivian Acoustics heeft diverse versterkers en speakers. Zelfs PA-systemen. Wij focussen nu even op de consumenten-lijn.

  Er zijn vier versterkers (Larissa) een dac (Edora) een voorversterker (Elara) en diverse speakers: Leda, Galatea, Lysithea, Rhea en Leda-M. Waarbij de laatste twee monitors zijn. Een vrij compleet aanbod dus. Laten we eens gaan kijken naar de Elara 72 en Larissa 300B. Een voortrap – met dac – en stereo eindversterker.

  Gerelateerde berichten

  Ayre AX5

  Review Ayre AX5

  Vreemd: het is de eerste Ayre-versterker die we hebben getest. Sterker nog: het is het eerste Ayre-apparaat dat we onder handen hebben genomen bij Alpha Audio. En dat terwijl we talloze malen hebben genoten van Ayre-apparatuur tijdens shows en demo’s. Soms kan het vreemd gaan. Nu maar hopen dat het niet het laatste apparaat van […]

  Teufel Ultima 40 Active

  Video Teufel Ultima 40 MK2 Active en Passive

  We hebben van Teufel twee versie van de populaire Ultima 40 binnen gekregen: de Teufel Ultima 40 Active en de passieve versie. Wij willen ze graag naast elkaar zetten, aangezien de ‘gewone’ Ultima 40 Mk2 ook met een receiver in een bundel te koop is. De prijs ligt dan redelijk in de buurt van de […]

  DragonFly overzicht

  Review AudioQuest DragonFly DAC

  Nagenoeg iedere desk- of laptop is ermee uitgevoerd; een aparte hoofdtelefoonaansluiting. Door in te pluggen op zo’n 3,5 mm mini-jack uitgang kunt u via een hoofdtelefoon – of een setje (actieve) luidsprekers – genieten van een aardige weergave via een onboard geluidskaart(je). Bij – het van kabels bekende – AudioQuest zijn ze echter van mening […]

  4 reacties

  1. Goede dag Jaap,

   Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

   Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
   Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

   Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
   Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
   Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

  Geef een reactie

  Ga verder met deze blogpost:

  Review PS Audio Stellar serie

  Review PS Audio Stellar serie