Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Voordelen

 • Zeer snelle en open presentatie
 • Zeer stabiel (Larissa 300B)
 • Nette prijs gezien de prestaties

Nadelen

 • Geen usb op de dac-sectie
 • Klank en presentatieverschil analoog en digitaal (Elara 72)
  • Sivian Acoustics

   Inleiding

   Sivian Acoustics… Niet direct het eerste merk waaraan u zult denken bij de aanschaf van een nieuwe pre-amp, dac of eindversterker. Maar goed: wij zouden Alpha Audio niet zijn als we niet ook wat minder bekend terrein verkennen. Welkom bij het Hollandse Sivian Acoustics van Cock van Vianen. We testen de Elara 72 pre-amp/dac en de Larissa 300B eindversterker.

   Faserein. Dat is de kern van Sivian Acoustics. We hebben dit al eerder aangehaald in een interview met Cock van Vianen:  de man achter het merk. Alles bij Sivian Audio, of het nu een versterker, dac of speaker is, moet voldoen aan de filosofie dat de fase in tact blijft. Anders is de keten en presentatie niet in balans. Dan verschuiven zaken die nooit meer te repareren zijn.

   Naast fase is dynamiek een kernpunt van het merk. Snelheid, dynamiek, energie. Dat maakt volgens Van Vianen de muziek. Zonder deze PRaT zoals de Britten dat zo mooi noemen, is er geen ziel. En wij zijn het daar wel mee eens. Vergelijk een ‘trage’ versterker met een snelle, energieke en u zult merken dat u bij het snelle, energieke model eerder in de muziek raakt dan bij de trage. En wat wilt u? Precies: in de muziek gezogen worden… heerlijk.

   Modellen

   Even kort door het aanbod van Van Vianen. Sivian Acoustics heeft diverse versterkers en speakers. Zelfs PA-systemen. Wij focussen nu even op de consumenten-lijn.

   Er zijn vier versterkers (Larissa) een dac (Edora) een voorversterker (Elara) en diverse speakers: Leda, Galatea, Lysithea, Rhea en Leda-M. Waarbij de laatste twee monitors zijn. Een vrij compleet aanbod dus. Laten we eens gaan kijken naar de Elara 72 en Larissa 300B. Een voortrap – met dac – en stereo eindversterker.

   Gerelateerde berichten

   Review NuForce Dia

   We willen allemaal hoge kwaliteit audio op de pc, nietwaar? De pc is zo’n handig appraat: alles staat erop, is goed vindbaar en ook nog te delen onder vrienden en familie. Enige punt is: het geluid is vaak zo slecht. Daar komen nu steeds meer oplossingen voor. Nuforce heeft de Dia: een d/a-converter met luidspreker-uitgangen […]

   Review AVM Evolution CS 5.2 all-in-one

   AVM is een Duits bedrijf dat bijna 30 jaar geleden startte onder de naam Audio Video Messtechnik. De huidige eigenaar en directeur van AVM, Udo Besser (what?s in a  name!) is afkomstig van het ultra high end merk Burmester en heeft als missie om bij AVM de beste kwaliteit voor een redelijke prijs aan te […]

   Teufel Reference kabel

   Kabels zijn altijd een gevaarlijk onderwerp. De technisch onderlegde liefhebbers zeggen doorgaans: een kabel moet dik genoeg zijn en niet teveel weerstand bieden. Dan is het goed. De ‘gelovigen’ investeren maar al te graag duizenden euro’s in de transportmiddelen voor elektronische signalen. Teufel is met de Reference-serie ook in het hogere segment gestapt, maar houdt […]

   4 reacties

   1. Goede dag Jaap,

    Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

    Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
    Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

    Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
    Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
    Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Metrum Acoustics Forte

   Review Metrum Acoustics Forte