Review Sivian Acoustics Elara 72 en Larissa 300B

Voordelen

 • Zeer snelle en open presentatie
 • Zeer stabiel (Larissa 300B)
 • Nette prijs gezien de prestaties

Nadelen

 • Geen usb op de dac-sectie
 • Klank en presentatieverschil analoog en digitaal (Elara 72)
 • Sivian Acoustics

  Inleiding

  Sivian Acoustics… Niet direct het eerste merk waaraan u zult denken bij de aanschaf van een nieuwe pre-amp, dac of eindversterker. Maar goed: wij zouden Alpha Audio niet zijn als we niet ook wat minder bekend terrein verkennen. Welkom bij het Hollandse Sivian Acoustics van Cock van Vianen. We testen de Elara 72 pre-amp/dac en de Larissa 300B eindversterker.

  Faserein. Dat is de kern van Sivian Acoustics. We hebben dit al eerder aangehaald in een interview met Cock van Vianen:  de man achter het merk. Alles bij Sivian Audio, of het nu een versterker, dac of speaker is, moet voldoen aan de filosofie dat de fase in tact blijft. Anders is de keten en presentatie niet in balans. Dan verschuiven zaken die nooit meer te repareren zijn.

  Naast fase is dynamiek een kernpunt van het merk. Snelheid, dynamiek, energie. Dat maakt volgens Van Vianen de muziek. Zonder deze PRaT zoals de Britten dat zo mooi noemen, is er geen ziel. En wij zijn het daar wel mee eens. Vergelijk een ‘trage’ versterker met een snelle, energieke en u zult merken dat u bij het snelle, energieke model eerder in de muziek raakt dan bij de trage. En wat wilt u? Precies: in de muziek gezogen worden… heerlijk.

  Modellen

  Even kort door het aanbod van Van Vianen. Sivian Acoustics heeft diverse versterkers en speakers. Zelfs PA-systemen. Wij focussen nu even op de consumenten-lijn.

  Er zijn vier versterkers (Larissa) een dac (Edora) een voorversterker (Elara) en diverse speakers: Leda, Galatea, Lysithea, Rhea en Leda-M. Waarbij de laatste twee monitors zijn. Een vrij compleet aanbod dus. Laten we eens gaan kijken naar de Elara 72 en Larissa 300B. Een voortrap – met dac – en stereo eindversterker.

  Gerelateerde berichten

  Enigmacoustics Mythology M1

  Review Enigmacoustics Mythology M1

  Inleiding Inhoud1. Inleiding2. Sivian Acoustics Elara 723. Sivian Acousitcs Larissa 300B4. Luisteren!5. Voor wie?6. SpecificatiesReactiesHet woord Enigma heeft vele betekenissen, maar veelal komt het neer op een raadsel, een verbuiging of iets wat versleuteld is. Hoe is dat dan van toepassing op deze speaker met de naam Enigmacoustics Mythology M1?  Lees verder: Sivian Acoustics Elara […]

  NAIM NAC N-272 NAP300DR Momentum SX5i

  Review Naim NAC-N 272 NAP300DR en Momentum SX5i

  Inleiding InhoudNAIM – een bijzondere naam, want in feite staat het voor een ‘potente’ man die altijd met de vrouwtjes bezig is – is een zéér bekende naam in de hifi. Het merk wordt veelal in één adem genoemd met Linn. Toch wel de grootste concurrent als we kijken naar de line-up in audioland. Toch […]

  4 reacties

  1. Goede dag Jaap,

   Allereerst wij zijn de trotse bezitters van de Larissa 300B en de Elara 72 en de vloerstaanders de Leda,s .die in de abony uitvoering zijn gemaakt.

   Ik kan eigelijk wel zeggen en dat zijn het voor mijn ook meubelstukken en muziek instrumenten .
   Er zijn in ons huis diversen versterkers en weergevend aanwezig geweest bv Opera Callas,Audio Physic Avanti,s die werden aangestuurd door een Unison S8 en door de Audio Analogue Maestro .

   Waar zeer zeker niets mis mee was ,altijd van genoten !
   Maar goed als luisteraar bleef ik nog altijd zoeken naar net even iets meer ,totdat ik in Soest kwam en mijn oren werden overdonderd door de dinamiek en zuiverheid van de opgestelde set van Sivian Aucoustics.
   Ik wist het zeker dit moet er komen ,en het staat er nu 9 maanden en ben nog steeds onder de indruk van het meesterwerk van Kock van Vianen.

  Geef een reactie