web analytics

Review Simply Audio Cadenza

Voordelen

 • Kwalitatief goede materialen
 • Mooi laag
 • Ruimtelijk en transparant
 • Try before you buy programma

Nadelen

 • Mogelijke kabelkluwen
 • Prijs: € 389

  Bouwkwaliteit
  Klankbalans
  Geluidsbeeld
  Prijs
  Simply Audio Cadenza

  Inleiding

  Van Dimitri van Hoven van Simply Audio ontvangen we de Simply Audio Cadenza speaker kabels ter review. Uit deze serie hebben we al eens eerder interlinks getest en waren zeer gecharmeerd van de uitstekende klankeigenschappen. De Cadenza speakerkabels zijn, evenals de Cadenza interlinks, opgebouwd uit geleiders van puur zilver en een teflon dielectricum. Vervolgens zijn de kabels afgewerkt met zwaar verzilverde banaanstekkers met een dikte van 10 micron.

  Voor elk kanaal levert Simply Audio twee van elkaar gescheiden kabeltjes voor de positieve en voor de negatieve speakeraansluiting. Beide kabels zijn niet onderling met elkaar verbonden, zodat deze – in theorie – minder last hebben van een capacitieve werking onderling.

  Nadeel is wel dat er een beste kabelkluwen achter de speakers ontstaat en dit oogt niet in elke situatie even fraai. Wanneer de lengte precies wordt afgemeten, dan is hiervan uiteraard geen sprake. Dimitri laat ons in een reactie weten dat de nieuwste generatie van deze bekabeling is voorzien van een ander type buitenmantel die minder gevoelig is voor het opkrullen van de bekabeling. En de klank? Geloof ons, deze is beslist fraai.

  Gerelateerde berichten

  Elac FS-U5

  Review Elac FS U5

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Geluidsbeeld en klank3. Scores en overzichtReactiesLuidsprekers blijven één van de grootste smaakmakers in een set. Verwissel maar eens een vloerstaander voor een bookshelf. Dat verschil is gigantisch en vaak (veel) groter dan de wissel van een dac of bron. Niet heel gek dat veel liefhebbers lang bezig zijn met het uitzoeken […]

  Linn Klimax DSM

  Review Linn Klimax DSM

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. Geluidsbeeld en klank3. Scores en overzichtReactiesLinn is al jaren bezig met streaming audio. We kunnen het ons nog goed herinneren dat Linn op de VAD in Veldhoven een demo gaf van de eerste Klimax. Het apparaat speelde de cd-speler compleet weg. Gelukkig heeft Linn daarna niet stil gezeten. Er zijn nieuwe […]

  4 reacties

    1. Ow. Oké. Blijft toch een gevoelig onderwerp hé die kabels. Maar daarom hoef je toch niet onbeschoft te worden. Waar is dat nu goed voor. Al die negativiteit daar doe ik niet aan mee. Kritisch zijn kan ook op een beleefde manier.

     En even terzijde, nu krijg ik toch wel plots een home-header van alpha audio op mijn ipad zeker. Top. Staat inmiddels al helemaal links bovenaan. Echt een zalige site voor de liefhebber van mooie audio spullen. Ik check hem meermaals per dag. Beetje verslaafd. Ik geef het toe.

     Tot op x-fi?

  Geef een reactie