web analytics

Review Silvercrest SKM 40A1 on-ear hoofdtelefoon

Prijs: € 15

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
silvercrest-skm-40a1

Conclusie

Wat mag je verwachten van een hoofdtelefoon van 15 euro? Niet zo veel naar onze mening. Toch: de Silvercrest is niet slecht gemaakt en is vrij stevig. De weergave? Ja: niet denderend. En wij zouden er niet mee kunnen leven. Maar feit is: het werkt allemaal.

Luisteren

Inhoud

We hebben natuurlijk  meer gedaan dan meten. Om te luisteren, zetten we zowel onze telefoon in, als een Astell & Kern AK100. En hoewel het geheel niets te maken heeft met ‘head-fi’, klinkt het niet echt beroerd. Het laag is – dat laten de metingen ook zien – kaal, maar het midden klinkt zonder meer prima. We missen echter ook top-hoog. Met name bij akoestische muziek is dat wel prettig: het geeft ambiance.

Resumerend

Goed: een kleine 15 euro voor een hoofdtelefoon. Wat krijgt u daarvoor? Vooral een prima gemaakt product. Weergavetechnisch is het niet heel indrukwekkend. Het laag is kaal en zit toch wel vol vervorming. Het hoog mist extensie. Maar het midden is zo slecht nog niet. Aan u om de conclusie te trekken…

 

Gerelateerde berichten

sennheiser_rs_220_1

Review Sennheiser RS220 hoofdtelefoon

Luisteren InhoudSennheiser heeft een bijzonder goede naam onder de liefhebbers. De Duitsers maken al decennia hoofdtelefoons voor zowel starters als puristen. Kijk bijvoorbeeld naar de HD650. Een beroemd model. En terecht. Relatief nieuw is de RS220. Een draadloos model (open) met een dock die zowel oplaad als audio verzendt. 

iWalk Sound Angle Mini

Review iWALK Sound Angle Mini

Luisteren InhoudDe letter ‘i’ in de naam iWALK doet vermoeden dat de producten van dit merk alleen bedoeld zijn voor de ‘i-devices’ van Apple. Echter, het merk iWALK zet ook diverse smartphone- en tabletaccessoires voor andere merken in de markt, waarvan een flink aantal universele oplossingen. Zo ook de iWalk Sound Angle Mini; een handzaam […]

1 reactie

  1. Als je jong bent is dit een prima product. Jaren met goedkope spullen naar muziek geluisterd en nooit iets gemist. Als het maar hard ging. Nu heb ik andere prioriteiten natuurlijk. En het rare is dat ik nu pas weer enkele weken aan het luisteren ben. Voordien altijd maar aan het kopen en verkopen.

    Maar ik had vroeger een walkman die fantastisch goed klonk en bijzonder luid ging. En hij was niet van een gevestigd merk. Toen bestond geluidsbegrenzing nog niet. Daarom heb ik nu tinnitus in het rechteroor. Een kleine prijs voor veel mooie momenten muziek beluisteren.

    groet

Geef een reactie