web analytics

Review Silvercrest SKM 40A1 on-ear hoofdtelefoon

Prijs: € 15

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
silvercrest-skm-40a1

Specs en meten

Inhoud

Lidl zegt dat de hoofdtelefoon beschikt over 40mm PET-drivers. PET is een thermoplastisch polyester. Er worden ook flessen van gemaakt. Het staat dus wel stoer in de specificaties, maar feit is: het is niet écht een ideaal materiaal voor drivers. BoPET is een ander verhaal: dat is een bewerkte vorm van PET en wordt ook wel Mylar genoemd.

Het frequentiebereik is volgens de doos 20 Hz – 20 kHz. Wij meten een behoorlijke afval na 8 kHz en een opbouw van het laag die wat te denken geeft. Dat kan ook met de afdichting van de unit op ‘Harry’ te maken hebben. Maar toch: is is aan de kale kant. Later daarover meer bij de luistertest.

De vervorming in het laag is echt gigantisch. We hebben een paar keer gemeten om te kijken of het wel klopt. Waardes richting de 20 procent is toch wel schokkend. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de unit het gewoon niet kan weergeven. Te stug wellicht? Of wellicht kan de unit geen uitslag maken? Wie zal het zeggen.

Screenshots metingen

Gerelateerde berichten

Denon DA-10

Review Denon DA-10

Specs en meten InhoudHigh-end audio spelers . Geweldig goed klinkende hoofdtelefoons. Hifi op straat is een gewoon erg populair geworden. Het is echt een ‘ding’. Meer en meer mensen worden zich bewust van hoe goed muziek kan én hoort te klinken! En de fabrikanten staan in de rij om ons steeds nieuwe, betere en gemakkelijkere methodes […]

AKG N60 NC

Review AKG N60 NC hoofdtelefoon

Specs en meten InhoudBij noise cancelling strijden twee tegenstrijdige belangen om de gunst; enerzijds wilt u zoveel mogelijk omgevingsgeluid wegfilteren en anderzijds wenst u een optimale geluidskwaliteit. Tot voor kort waren hoofdtelefoons met noise cancelling kostbare toestellen; u moest op minstens 350 euro rekenen. De laatste tijd verschijnen er steeds meer prijsvriendelijke modellen op de […]

1 reactie

  1. Als je jong bent is dit een prima product. Jaren met goedkope spullen naar muziek geluisterd en nooit iets gemist. Als het maar hard ging. Nu heb ik andere prioriteiten natuurlijk. En het rare is dat ik nu pas weer enkele weken aan het luisteren ben. Voordien altijd maar aan het kopen en verkopen.

    Maar ik had vroeger een walkman die fantastisch goed klonk en bijzonder luid ging. En hij was niet van een gevestigd merk. Toen bestond geluidsbegrenzing nog niet. Daarom heb ik nu tinnitus in het rechteroor. Een kleine prijs voor veel mooie momenten muziek beluisteren.

    groet

Geef een reactie