web analytics

Review Silvercrest SKM 40A1 on-ear hoofdtelefoon

Prijs: € 15

Bouwkwaliteit
Comfort
Weergave
Prijs
silvercrest-skm-40a1

Specs en meten

Inhoud

Lidl zegt dat de hoofdtelefoon beschikt over 40mm PET-drivers. PET is een thermoplastisch polyester. Er worden ook flessen van gemaakt. Het staat dus wel stoer in de specificaties, maar feit is: het is niet écht een ideaal materiaal voor drivers. BoPET is een ander verhaal: dat is een bewerkte vorm van PET en wordt ook wel Mylar genoemd.

Het frequentiebereik is volgens de doos 20 Hz – 20 kHz. Wij meten een behoorlijke afval na 8 kHz en een opbouw van het laag die wat te denken geeft. Dat kan ook met de afdichting van de unit op ‘Harry’ te maken hebben. Maar toch: is is aan de kale kant. Later daarover meer bij de luistertest.

De vervorming in het laag is echt gigantisch. We hebben een paar keer gemeten om te kijken of het wel klopt. Waardes richting de 20 procent is toch wel schokkend. Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat de unit het gewoon niet kan weergeven. Te stug wellicht? Of wellicht kan de unit geen uitslag maken? Wie zal het zeggen.

Screenshots metingen

Gerelateerde berichten

SoundfreaqSound Stack

Review Soundfreaq Sound Stack

Specs en meten InhoudSoundfreaq wil heel graag een graantje meepikken in het docking station segment. Met de Sound Platform hebben ze een goede stap gedaan. Maar het kan altijd beter. De Sound Stack moet in het 349-segement gaan concurreren. Pittig segment!

2017-02-02 TivoliArtCube&Orb (front) (1024x768)

Review Tivoli Art Cube & Orb

Specs en meten InhoudDe markt voor draadloze luidsprekers is praktisch vol. Dat geeft veel keuze aan de consument. Maar is er wel ruimte voor nog meer modellen van ‘good old’ Tivoli? Een merk dat niet direct focus legt op een scherpe prijs? We bekijken de design-serie Cube en Orb.

1 reactie

  1. Als je jong bent is dit een prima product. Jaren met goedkope spullen naar muziek geluisterd en nooit iets gemist. Als het maar hard ging. Nu heb ik andere prioriteiten natuurlijk. En het rare is dat ik nu pas weer enkele weken aan het luisteren ben. Voordien altijd maar aan het kopen en verkopen.

    Maar ik had vroeger een walkman die fantastisch goed klonk en bijzonder luid ging. En hij was niet van een gevestigd merk. Toen bestond geluidsbegrenzing nog niet. Daarom heb ik nu tinnitus in het rechteroor. Een kleine prijs voor veel mooie momenten muziek beluisteren.

    groet

Geef een reactie