web analytics

Review Shuttle DH02U bare bone media pc

Voordelen

 • Compact
 • Veel mogelijkheden
 • Krachtige GPU
 • ... en toch stil

Nadelen

 • Kastje kan mooier
 • Niet goedkoop
 • Prijs: € 829

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Shuttle DH0U2

  Conclusie

  Het verrast ons elke keer weer hoe goed computers werken in een audio- / video-setup. De Shuttle DH02U is geen uitzondering. De beeldkwaliteit van de GTX1050 is subliem. Audiotechnisch is de standaard Shuttle gewoon goed. Dat is te tweaken met software en betere voedingen. Wij hebben dat niet gedaan voor deze test. Puur om het geheel 'as-is' te testen. Onder aan de streep vinden we deze Shuttle een interessante optie om in te zetten als media-center.

  Voor wie?

  Inhoud

  Shuttle DH0U2

  Is de Shuttle DH02U dé mediaplayer die u nodig hebt? Nou… dat ligt eraan. Ja, suf antwoord. We weten het. Maar zo is het wel. Deze Shuttle biedt voor iets meer dan 800 euro een stille en compacte oplossing die vrij gemakkelijk te modificeren is. U bepaalt zelf de opslagcapaciteit (M.2 en SATA) en RAM. De cpu is geen bruut, maar dat is voor media-gebruik ook niet nodig. De GTX1050 is vlot en biedt vier hdmi-uitgangen. Twee zou voldoende zijn, maar liever te veel dan te weinig. Toch?

  Wilt u het maximale uit deze Shuttle halen, dan is kennis van computers en software noodzakelijk. Hebt u deze kennis niet, dan raden we deze oplossing af. Hebt u de kennis wel, dan is de Shuttle een interessant speeltje.

  Gerelateerde berichten

  HEOS 3

  Review HEOS 3 – Stereo modus

  Voor wie? Inhoud 1. Inleiding2. In gebruik3. Voor wie?ReactiesVrijdagochtend 09:30 uur. De geur van koffie vult het kantoor van Alpha-audio. Er ontstaat een gesprek over een hifi set die staat te spelen. “Je zou er van op vakantie kunnen, maar wat heb je dan? New York voor een kleine week in het laag seizoen? Ja […]

  Multitest Multiroom Audio

  Multitest Multiroom Audio

  Voor wie? Inhoud 1. Inleiding2. In gebruik3. Voor wie?ReactiesToen een jaar of tien terug Sonos met een compleet nieuw audiosysteem op de markt kwam, keek de hele audiowereld een beetje fronsend: “wat moeten we hier nu mee? Netwerkaansluitingen? Wifi? Streaming audio?” Vervolgens gingen de Sonos-kubusjes als warme broodjes over de toonbank… En nog. Maar ze […]

  3 reacties

  Geef een reactie