web analytics

Review Shuttle DH02U bare bone media pc

Voordelen

 • Compact
 • Veel mogelijkheden
 • Krachtige GPU
 • ... en toch stil

Nadelen

 • Kastje kan mooier
 • Niet goedkoop
 • Prijs: € 829

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Shuttle DH0U2

  In gebruik

  Inhoud

  We hebben in onze testopstelling de Shuttle gekoppeld aan de Illusonic IAP8 die weer de Optoma-projector en eindversterkers aanstuurt. We gebruiken de DALI Phantom 280S in-walls als fronts en de Bowers 702 S2 als achterspeakers. Als besturingssysteem zetten we Windows 10 64 bit in met als mediaprogramma KODI. Inmiddels aanbeland bij versie 18. Het installeren is binnen een half u gedaan vanaf een usb-stick. Windows vindt in ons geval alle drivers zelf. Handig.

  Verrassend

  Het is toch bijzonder hoe goed zo’n pc in zo’n opstelling functioneert. Alles werkt gewoon vloeiend. We hebben totaal geen idee dat dit een onaangepaste pc is: beeld is haarscherp, geluid is goed – kan natuurlijk beter, maar gezien de prijs en afwezigheid van custom filters, voedingen, software, etc, – is het verrassend goed. En de werking van deze pc is veel vlotter dan menig blu-ray speler. Kortom: dit is zeker een overweging waard voor wie een compacte media-pc zoekt en ruimte wil houden voor tweaks.

  Er is wel één maar: er zit geen optische drive in deze pc. Nu hebben wij een paar blu-rays die we weleens gebruiken voor onze tests. Deze hebben we echter geript – lossless – zodat we ze kunnen streamen. Dat gaat perfect met KODI, maar wie daar minder handig is in, of een grote collectie heeft, zal toch naar een externe drive moeten zoeken. Overigens is KODI niet compatble met blu-ray’s. U zult dus moeten zoeken naar andere mediasoftware. Denk aan Cyberlink PowerDVD. VLC speelt ook lang niet alles namelijk. Dit heeft puur te maken met de prijzige blu-ray codecs. Het rippen gaat overigens vrij gemakkelijk met MakeMKV.

  Tweaks

  Mogelijke tweaks die deze Shuttle naar een hoger plan kunnen tillen zijn:

  Gerelateerde berichten

  Esoteric N05

  Review Esoteric N-05 streamer – DAC

  In gebruik Inhoud 1. Inleiding2. In gebruik3. Voor wie?ReactiesEsoteric… een magisch merk onder de hifi-liefhebbers. Laten we eerlijk zijn: veelal onbereikbaar… Maar dat maakt het nog meer begerenswaardig. Als we dan ook zo’n mooi stuk elektronica binnenkrijgen, zijn de redactieleden er als de kippen bij… We hebben de ‘instapper’ op bezoek: de Esoteric N-05 streamer.  […]

  Bowers Wilkins 606

  Video nieuwe Bowers & Wilkins 606

  In gebruik Inhoud 1. Inleiding2. In gebruik3. Voor wie?ReactiesDe 600-serie van Bowers & Wilkins moet ‘hifi’-weergave brengen naar de liefhebber van betere audiospullen. De liefhebber die niet van plan is duizenden en duizenden euro’s te investeren. En met prijzen vanaf zo’n 265 euro per stuk zit het met de nieuwe 600-serie op dat vlak wel goed. Maar […]

  3 reacties

  Geef een reactie