web analytics

Review Shuttle DH02U bare bone media pc

Prijs: € 829

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Shuttle DH0U2

In gebruik

Inhoud

We hebben in onze testopstelling de Shuttle gekoppeld aan de Illusonic IAP8 die weer de Optoma-projector en eindversterkers aanstuurt. We gebruiken de DALI Phantom 280S in-walls als fronts en de Bowers 702 S2 als achterspeakers. Als besturingssysteem zetten we Windows 10 64 bit in met als mediaprogramma KODI. Inmiddels aanbeland bij versie 18. Het installeren is binnen een half u gedaan vanaf een usb-stick. Windows vindt in ons geval alle drivers zelf. Handig.

Verrassend

Het is toch bijzonder hoe goed zo’n pc in zo’n opstelling functioneert. Alles werkt gewoon vloeiend. We hebben totaal geen idee dat dit een onaangepaste pc is: beeld is haarscherp, geluid is goed – kan natuurlijk beter, maar gezien de prijs en afwezigheid van custom filters, voedingen, software, etc, – is het verrassend goed. En de werking van deze pc is veel vlotter dan menig blu-ray speler. Kortom: dit is zeker een overweging waard voor wie een compacte media-pc zoekt en ruimte wil houden voor tweaks.

Er is wel één maar: er zit geen optische drive in deze pc. Nu hebben wij een paar blu-rays die we weleens gebruiken voor onze tests. Deze hebben we echter geript – lossless – zodat we ze kunnen streamen. Dat gaat perfect met KODI, maar wie daar minder handig is in, of een grote collectie heeft, zal toch naar een externe drive moeten zoeken. Overigens is KODI niet compatble met blu-ray’s. U zult dus moeten zoeken naar andere mediasoftware. Denk aan Cyberlink PowerDVD. VLC speelt ook lang niet alles namelijk. Dit heeft puur te maken met de prijzige blu-ray codecs. Het rippen gaat overigens vrij gemakkelijk met MakeMKV.

Tweaks

Mogelijke tweaks die deze Shuttle naar een hoger plan kunnen tillen zijn:

Gerelateerde berichten

Raumfeld Cube

Review Raumfeld Cube

In gebruik InhoudGemak en stijl: dat moet het doel van Raumfeld (Teufel) zijn geweest toen ze de Raumfeld Cube aan het ontwikkelen waren. De Raumfeld Cube – de naam zegt het natuurlijk al – is een vierkant doosje met een streamer erin. En natuurlijk een paar versterkers om de units aan te sturen. Meer is […]

Metrum Acoustics Ambre

Video Metrum Acoustics Ambre

In gebruik InhoudWe hebben nu een kleine week de Metrum Acoustics Ambre binnen. Tijd om u eens kennis te laten maken met deze prachtige Roon bridge / streamer / endpoint. Een volledige review komt nog, maar we wilden u een korte video niet onthouden! Maak kennis met de eerste streamer van Metrum Acoustics: de Ambre. 

2 reacties

Geef een reactie