web analytics

Review Shuttle DH02U bare bone media pc

Prijs: € 829

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Shuttle DH0U2

In gebruik

Inhoud

We hebben in onze testopstelling de Shuttle gekoppeld aan de Illusonic IAP8 die weer de Optoma-projector en eindversterkers aanstuurt. We gebruiken de DALI Phantom 280S in-walls als fronts en de Bowers 702 S2 als achterspeakers. Als besturingssysteem zetten we Windows 10 64 bit in met als mediaprogramma KODI. Inmiddels aanbeland bij versie 18. Het installeren is binnen een half u gedaan vanaf een usb-stick. Windows vindt in ons geval alle drivers zelf. Handig.

Verrassend

Het is toch bijzonder hoe goed zo’n pc in zo’n opstelling functioneert. Alles werkt gewoon vloeiend. We hebben totaal geen idee dat dit een onaangepaste pc is: beeld is haarscherp, geluid is goed – kan natuurlijk beter, maar gezien de prijs en afwezigheid van custom filters, voedingen, software, etc, – is het verrassend goed. En de werking van deze pc is veel vlotter dan menig blu-ray speler. Kortom: dit is zeker een overweging waard voor wie een compacte media-pc zoekt en ruimte wil houden voor tweaks.

Er is wel één maar: er zit geen optische drive in deze pc. Nu hebben wij een paar blu-rays die we weleens gebruiken voor onze tests. Deze hebben we echter geript – lossless – zodat we ze kunnen streamen. Dat gaat perfect met KODI, maar wie daar minder handig is in, of een grote collectie heeft, zal toch naar een externe drive moeten zoeken. Overigens is KODI niet compatble met blu-ray’s. U zult dus moeten zoeken naar andere mediasoftware. Denk aan Cyberlink PowerDVD. VLC speelt ook lang niet alles namelijk. Dit heeft puur te maken met de prijzige blu-ray codecs. Het rippen gaat overigens vrij gemakkelijk met MakeMKV.

Tweaks

Mogelijke tweaks die deze Shuttle naar een hoger plan kunnen tillen zijn:

Gerelateerde berichten

Review Yamaha Vinyl 500 – Meer dan analoog genot

In gebruik InhoudDe langspeelplaat is weer helemaal terug van weggeweest. Naast de doorgewinterde muziekliefhebber valt vooral de jongere generatie massaal voor het zwarte vinyl. Yamaha komt deze groep tegemoet met haar betaalbare Yamaha MusicCast Vinyl 500 draaitafel, maar hoe is het gesteld met de kwaliteit? Voor Alpha Audio het moment om een stapeltje zwart nostalgie […]

DALI Spektor 6

Review DALI Spektor 6

In gebruik InhoudHet Danish Audiofile Luidspeaker Industries – DALI – heeft onlangs een nieuwe instap-serie gelanceerd: Spektor. De Spektor-serie staat nog net onder de Zensor-lijn. Ja… de Spektors zijn nog gunstiger voor de portemonnee. Vooralsnog zijn er vier modellen: een tweetal bookshelfs, een vloerstaander en een center. Wij testen de Spektor 6: de vloerstaander.

3 reacties

Geef een reactie