Review Sennheiser HD630VB

Voordelen

 • Hoogwaardige materialen
 • Vrijheid in dynamiek
 • Mogelijkheid tot bellen

Nadelen

 • Vaste kabel
 • Korte kabel
 • Plastic drukknoppen
 • Prijs
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Sennheiser HD630VB

  Conclusie

  De Sennheiser HD630VB is een hoofdtelefoon die op muzikaal gebied gewoon goed scoort. Dat blijkt ook uit de metingen.

  De innovatieve draaischijf voor de bass werkt. Dat staat buiten kijf. En het kan leuk zijn als je iets meer dynamiek in die regio zoekt. Wel oppassen dat er niet te veel bas bij komt. We meten - en horen - dan duidelijk extra vervorming in het lage segment.

  Maar als we kijken naar de tegenstrijdigheden in de hoofdtelefoon - denk aan de korte en niet verwisselbare kabel en de zogenaamde audiofiele insteek - zijn dit er toch iets te veel voor de prijs van 499 euro. Mede om die reden waarderen we de HD630VB iets omlaag. Voor het bedrag van 499 euro zijn er namelijk een hoop alternatieven waar u als gebruiker toch meer waar voor uw geld krijgt.

  Metingen

  Inhoud

  Uit de metingen van de HD630VB blijkt dat de basis prima in orde is. We zien duidelijk een ‘getunede’ curve. Focus op laag en een flinke hoogafval. Dat is bij Sennheiser geen ongelukje, maar een keuze.

  De beste resultaten komen op het scherm als we alles neutraal zetten: geen toegevoegd laag. De vervorming is dan vrij minimaal. Slechts 2% in de lage secties en onder de 1% over de rest van het bereik. Keurig.

  Draaien we de rol om en meten we met de bass schijf volledig open, meten we hele andere waardes. Heel veel gepompte bas en daar ook direct richting de 6% vervorming. Veel te veel om lekker naar te luisteren. Maar dat was ook te verwachten.

   
   

  1 reactie

  1. Ik ben sinds een aantal jaren eigenaar van deze Sennheiser hd630. Ik ben absoluut tevreden over de geluidskwaliteit van deze hoofdtelefoon en kan me vinden in de evaluatie van Quintijn. Waar ik niet tevreden over ben is de kwaliteit van deze telefoon. Ik behandel hem met de nodige zorg, en gebruik hem niet mobiel. Toch zijn de verbindingen tussen het kussen en de hoofdtelefoon zelf al snel gaan slijten en recent zijn de kussens op die plaats gewoon aan het loskomen van de telefoon. Dat is verrassend snel voor zo’n dure hoofdtelefoon. Ik heb ook een AKG 240 sinds een jaar of 30 en die heeft geen enkele schade. Voor een reviewer is dit natuurlijk zeer moeilijk of onmogelijk in te schatten, de duurzaamheid van een toestel. Only time will tell.

  Geef een antwoord