web analytics

Review Sennheiser HD630VB

Voordelen

 • Hoogwaardige materialen
 • Vrijheid in dynamiek
 • Mogelijkheid tot bellen

Nadelen

 • Vaste kabel
 • Korte kabel
 • Plastic drukknoppen
 • Prijs
 • Prijs: € 499

  Bouwkwaliteit
  Comfort
  Weergave
  Prijs
  Sennheiser HD630VB

  Inleiding

  Inhoud

  Als wij aan hoofdtelefoons denken, ontkomen wij er niet aan. Een synoniem voor hoofdtelefoon is namelijk Sennheiser. En dat doet Sennheiser goed. Van goedkoop tot exorbitant hoge prijzen is er voor iedereen wel een Sennheiser. Op of over je oor, of toch liever in ear. Ze hebben het allemaal. We hebben de nieuwe Sennheiser HD630VB liggen. Een hoofdtelefoon die alles kan. Of toch niet?

  “Zo dat is een aardige koptelefoon” Letterlijk de eerste opmerking op de redactie. Want bij het oppakken van de doos, vergiste wij ons even in het gewicht. Dat was iets zwaarder dan wij in gedachte hadden.

  Netjes in de doos

  We zetten de doos neer en pakken hem uit. De doos omvat een mooie hard-case cover, met daarin de hoofdtelefoon. Verder vinden we nog een verloopstekker voor 6,3 mm. De Sennheiser HD630VB heeft namelijk een vast snoer.

  In het snoer zit ook meteen de microfoon verwerkt. Handig… zo kunt u ook lekker bellen. En met zo’n insteek is het logisch dat Sennheiser vermeldt dat het een model is voor onderweg én thuis. Sennheiser zegt dan ook: “audiofielen: jullie kunnen hem meenemen!”.

  Nu weten wij niet zeker of dat direct een voordeel moet zijn. Lekker thuis, ontspannen in de luisterstoel of op de bank, zit je net iets beter met een hoofdtelefoon van groot formaat. Daarnaast: thuis helemaal opgaan in de muziek is verstandiger dan in de trein. Even de ogen sluiten bij dat prachtige stukje muziek en bij het openen van de ogen is de trein leeg. Alle mensen zijn eruit. Niet handig!

  HD630VB: degelijk gebouwd

  Sennheiser HD630VB
  Strak afgewerkt hoor!

  De hooftelefoon zelf spreekt redelijk voor zich. De specificaties op papier zijn prima. Een bereik van 10 Hz – 42 kHz en lage vervorming (daarover later meer). Verder een gemakkelijke aanstuurbaarheid met 23 Ohm. Moet ook wel in deze klasse.

  Daarnaast zien we een metalen constructie, gepaard met aluminium en leder. Materialen zijn belangrijk voor onder meer de resonantie. De HD630VB voelt gelukkig heel stevig en duurzaam aan. Het ademt High Fidelity, maar….niet alles voelt aan als een hoofdtelefoon voor de audiofiel.

  Voor onderweg en thuis?

  Sennheiser HD630VB
  Voor onderweg is het kabeltje prima. Voor thuis véél te kort.

  Het design is erg strak en tijdloos.  En ja: de Sennheiser HD630VB mag wel gezien worden. Maar wel vanaf de goede kant. Want aan de andere kant vinden we een foeilelijke plastic drukknop. Eigenlijk zelfs drie. De plastic schijf neem een derde van de buitenkant in beslag. De knoppen zijn bedoeld om een Android of Apple device mee te bedienen.

  Om de plastic druk knoppen heen vinden we de regelaar voor de bas. Een soort draaischijf. Mocht u zich nou afvragen, “Bas afstellen op de hoofdtelefoon?” Ja, inderdaad. Sennheiser heeft een prachtig stukje innovatie toegepast in de HD630VB: een variabele basregeling. Ook daarover zo meer.

  Vaste kabel?

  Op dezelfde kant vinden we de kabel. Dit is een vaste kabel van 1,2 meter. Perfect voor onderweg. Voor thuis hadden we graag een iets langere kabel gezien. Niet geheel onbelangrijk. Aan de onderkant, op de oorschelp, vinden we ook een schakelaar. Deze schakelaar laat u, de gebruiker kiezen of de hoofdtelefoon is aangesloten op een Apple of Android device. De hoofdtelefoon is makkelijk mee te nemen, klap de oorschelpen naar binnen in de tas en gaan.

  Bij het opzetten van de HD630VB merken we dat het toch een aardige zware  hoofdtelefoon is. Een goeie 400 gram. Hij sluit stevig aan op de oren en heeft een comfortabele zit. We merken wel dat snelle bewegingen met het hoofd niet aan te raden zijn. Sennheiser wilt met HD630VB wel een serieuze relatie aangaan met de gebruiker. De oorkussen kunt u namelijk erg gemakkelijk er af halen en vervangen. Tijd voor testen.

  We pakken onze vaste inspeellijst en laten de HD630VB een paar dagen inspelen.

  Gerelateerde berichten

  Pioneer SE Monitor5

  Video Pioneer SE Monitor5 hoofdtelefoon

  Inleiding InhoudPioneer is – understatement – geen onbekende in de wereld van audio. Ze hebben tevens een aardige naam als het gaat om pro-audio en dj-gear. Denk aan de digitale draaitafels. En hoofdtelefoons voor het nodige on-stage mixwerk. Gelukkig vergeten ze ook niet de hifi-liefhebbers. Voor die groep hebben ze bijvoorbeeld de nieuwe SE Monitor5 […]

  Marantz Melody Media

  Inleiding InhoudMarantz heeft een sterke positie in het instap- en middensegment van de hifiwereld. Kijk maar naar de 6000- en 8000-serie van de fabrikant. Met name de cd-spelers zijn interessant in onze opinie. Nu kijken we naar een alles-in-één oplossing met netwerkfunctionaliteit: de gloednieuwe Melody Media van slechts 649 euro.

  Geef een reactie