Review Scansonic MB6 luidspreker

Voordelen

 • Kan waanzinnig klinken...
 • Mits alles klopt
 • Mooi gemaakt
 • Speelt erg groot

Nadelen

 • Aansturing is ontzettend kritisch
 • Groot
  • Scansonic MB6

   Inleiding

   High-end voor een ‘normale’ prijs? Raidho-genen tegen een gunstig(er) prijskaartje? Volgens Michael Borresen wel. Wij testen het topmodel van Scansonic: de MB6. Een set vloerstaanders voor 9000 euro. 

   Groot, groter… gigantisch. Dat is een beetje wat de MB6 bij ons oproept. Hoewel deze Scansonics vrij slank ogen, zijn ze toch een imposante verschijning. Met 1,40 meter hoog is het met name een hoge speaker. Want ze zijn maar zo’n 17 cm breed en 40 cm diep. Gewicht: net geen 40 Kg.

   Filosofie

   Genoeg over dat ze vrij groot en zwaar zijn. Het is namelijk ook een pluspunt: de presentatie is ook groots. Maar daarover later meer.

   De MB-serie van Scansonic is de topserie. MB staat voor Michael Borresen; de man achter het high-end merk Raidho. We hebben onlangs de Raidho X1 getest en waren daarvan zeer onder de indruk. Het doel van Borresen is het DNA van Raidho te verwerken in de MB-serie, met in het achterhoofd wel te werken met minder exotische units en materialen. Immers: het is gewoonweg onmogelijk voor 9000 euro een speaker te leveren met daarin zes keramische Raidho-units.

   Echter: veel concessies wilde Borresen niet doen. In plaats van keramische units zitten er bij de MB6 zes carbon units in. En de ribbon is een gesealde kapton / aluminium unit. Minder licht dan een échte Raidho, maar wel een stuk sneller en preciezer dan een dome volgens Borresen. Ook hierover later meer.

   Gerelateerde berichten

   Triangle Celius ESW

   Je kent wel van die dagen die normaal beginnen en ineens een wending krijgen. Je staat op, eet je ontbijt, drinkt een kop koffie, slentert naar de luisterruimte en gaat rustig zitten. Je rommelt wat in je tas met cd?s en kiest uit een twintigtal de eerste cd van de dag. Een cruciaal moment, want […]

   Musical Fidelity MX DAC

   Review Musical Fidelity MX-DAC

   Bij Alpha-audio testen we natuurlijk goed. Hoe goed?  Wij schieten met vlammenwerpers en scherpe patronen over de apparatuur heen. Als dat nog niet genoeg stress is, draaien wij voluit ?de beste hits van Marianne Weber?. Doet de apparatuur het dan nog, dan gaan we luisteren. Voor de Musical Fidelity geen uitzondering.

   Rotel RDV 1080

   Rotel is al lang bezig met audio. Ongeveer veertig jaar om een idee te geven. De laatste jaren heeft het merk zich met veel succes gestort op de home cinema. De AV-processors en receivers zijn een gigantisch succes, maar het merk heeft daarnaast ook een indrukwekkende lijn stereoproducten gehouden. Voor ieder wat wils moet het […]

   5 reacties

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner