web analytics

Review Samsung Note 9

Prijs: € 749

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Samsung Note 9

Conclusie

Een smartphone testen op het Alpha platform bleek een logische stap te zijn. Het dagelijkse gebruik van audio en de besturing er omheen verloopt al via een smartphone of tablet. Echter zoeken wij wel naar kwaliteit. Die hebben we gevonden in de Samsung Galaxy Note 9. Een geweldig toestel dat zich in vele opzichten onderscheid van de rest. De Samsung Galaxy Note 9 is een betrouwbare en innovatieve partner op het gebied van audio. Stiekem willen wij niet meer zonder.

Audio kwaliteit

Inhoud

Samsung Note 9

In het begin zeiden we al dat de Samsung Galaxy Note 9 op het gebied van audio goed voorzien is. Het geluid dat onder handen genomen is door AKG. Welbekend van de Harman-groep. En aangezien Harman nu Samsung is… u vat hem wel. Daarnaast zien we nog Dolby Atmos en een headset van… jawel: AKG.

Samsung gebruikt in dit topmodel heel veel goede onderdelen. Dat mogen we ook verwachten voor het bedrag (de Note 9 is vanaf 749 euro te koop). Dit is niet alleen te voelen. Maar ook merkbaar als we bijvoorbeeld luisteren naar de ingebouwde speakers. Aan de onderkant van de telefoon zit een luidspreker en aan de bovenkant van het scherm. We starten Tidal op en komen terecht op Toto. Het geluid is goed, heel goed zelfs voor een telefoon. Stemmen zijn duidelijk en helder. Verwacht geen wonderen op het gebied van laag, maar voor een telefoon zijn wij verbaasd over het geluid wat er uit de Samsung Galaxy Note 9 komt. Voor snel een youtube-filmpje kijken is niet een extra Bluetooth speaker nodig. Het geluid uit de telefoon is meer dan voldoende. Door de Dolby Atmos functie aan te zetten, horen wij het geluid veranderen. Het beeld wordt veel ruimtelijker. Het springt letterlijk naar buiten. Dit is voor mensen die graag een media kijken op de telefoon, een heel groot voordeel. Al blijft een hoofdtelefoon natuurlijk beter.

We pakken de AKG in-ears erbij en zetten wat muziek van Muse op. De AKG in-ears zitten prima, maar we moeten ze wel even goed inspelen. Dit heeft bij ons een kleine week geduurd. Over de kwaliteit van de AKG in-ear zijn wij zeer tevreden. Het zet een goed geluidsbeeld neer. We horen wel een voorkeur voor pop en dance muziek. Het laag is sterk aanwezig, maar overheerst niet. We besluiten onze stoute schoen aan te trekken en pakken de Hifiman Sundara erbij. Gek genoeg weet de Samsung Galaxy Note 9 de Hifiman Sundara goed aan te sturen. Het is niet vergelijkbaar als een echte headphone amp, maar als we op zondag lekker op de bank zitten en door Tidal scrollen, dan is dit een geweldige combinatie.

Apps

Geen smartphone zonder apps… En ja: ook wij gebruiken een hoop apps. Even snel zijn de meeste gebruikte Roon, BlueOs en Sonos. De clouddiensten reken we even niet mee. Wij gebruiken de apps een hoop bij testen en ook bij het dagelijks muziek luisteren. Het is voor elke gebruiker van zo’n app belangrijk dat het goed werkt en dat het snel reageert. Daar hebben we nog wel eens wat frustraties over bij onze tablets op de redactie. Tsja: die gaan al een paar jaar mee. En dan krijg je dat. Tijd voor vernieuwing.

Maar de bediening met de Samsung Galaxy Note 9 is een “Walk in the park”. Roon start snel op en het doorlopen van de muziek voel heerlijk soepel. Wij bewegen ons als een vis door het water. We hebben bij Roon geen vastlopers of langdradige momenten gehad waarop de app niet reageerde. Bij de BlueOS en de Sonos app is de ervaring vergelijkbaar. Bij BlueOs kunnen ook de Galaxy Note 9 een kwartslag draaien, want de app verandert dan in landschap modus. Het grote en scherpe display zorgt voor een heel prettige ervaring met het bedienen van de apps.

Afrondend

De Samsung Galaxy Note 9 heeft een geweldig scherm, goede batterij en een snelle performance. Een fantastische key feature, de Pen. Waarom hebben andere merken dat niet? Het is een geweldige telefoon voor dagelijkse gebruik en met Samsung Dex misschien nog wel meer. Wij hebben juist veel aandacht besteed aan de audio. Wij zijn Samsung zo dankbaar dat ze wel de hoofdtelefoon aansluiting op de telefoon hebben gehouden. De samenwerking met AKG doet veel goeds voor de geluidskwaliteit. Maar ook aan binnenkant heeft Samsung heeft aandacht besteed aan de kwaliteit. Voor de filmliefhebbers is zelfs Dolby Atmos beschikbaar.

Wij hebben de Samsung Galaxy Note 9 als een echte partner in de audio ervaren. Of het nu relaxed op de stoel met een koptelefoon op muziek luisteren was, of eindeloos Tidal verkennen met de precisie van de S Pen. Wij audiofielen kunnen niet meer zonder een smartphone en audio is meer verweven in onze smartphone dan wij ons voor kunnen stellen.

Gerelateerde berichten

Monster Miles Davis

Audio kwaliteit Inhoud  Monster zet zijn muzikantenlijn voort met de legendarische Miles Davis. Een ?tribute? noemt Monster het. De in-ear is voor de ultieme jazzliefhebber en moet zelfs de meest kritische luisteraar bekoren. Het prijskaartje is er ook naar: de adviesprijs van deze limited edition is 500 euro!

2 reacties

Geef een reactie