web analytics

Review Samsung Note 9

Prijs: € 749

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Samsung Note 9

Dagelijks gebruik

Inhoud

Op de redactie is het een tweekamp. De ene helft heeft een iPhone, de andere een Android. Apple heeft altijd iets meer aandacht besteed aan de audiokwaliteit dan andere fabrikanten. Dat was in veel gevallen ook duidelijk hoorbaar. Maar toen Apple vanaf de iPhone 7 de 3.5mm aansluiting heeft verwijderd, waren een hoop audio liefhebbers boos. Ergens ook wel terecht. Ook wij liepen tegen dit probleem aan. Want van een dongle worden wij niet blij. Bij de Samsung Galaxy note 9 hebben we dit probleem niet. Wij willen Note 9 zo uitvoerig mogelijk testen en gaan daarom de smartphone voor de komende weken als dagelijkse telefoon gebruiken. Maar de nadruk ligt wel op het gebruik en functionaliteit bij en rondom audio.

Lange adem

Onze dag start rond 06:30 uur. Dan begint het dagelijkse ritueel, ontbijt, kinderen, klaar maken voor werk. Er zullen weinig mensen zijn die dit niet herkennen. Vanaf dat moment wordt de Galaxy Note 9 ook gebruikt. Het ontgrendelen van de telefoon kan via gezichtsherkenning of de snelle vingerdruk scanner aan de achterkant. Ondertussen even bij het ontbijt het nieuws bekijken, een appje versturen en voor vertrek de files checken. In de auto koppelen we de Galaxy Note 9 met de radio en streamen we muziek van Tidal. Het grote scherm is heerlijk overzichtelijk en laat zich makkelijk bedienen.

De hectiek van de dag begint op gang te komen. We bellen, appen en mailen wat af. Ondertussen doen we nog wat research online en kijken wat filmpjes op YouTube. We maken wat foto’s voor social media of een review. Tegen het einde van de dag gebruiken we de telefoon van draagbare muziek speler. Oordopjes in en samen met de hond aan de wandel. ‘s Avonds op de bank of in bed nog wat Netflix.

Wat schetst onze verbazing, de Galaxy Note 9 heeft nog batterij over! Onze IPhone had op zo’n dag al een keer aan de stroom gemoeten. Dat is een groot pluspunt. Opladen gaat bij de Samsung Galaxy Note 9 trouwens draadloos. Geen gedoe meer met snoeren.

Vlot

Het gebruik over de hele dag is fijn. De Samsung Galaxy Note 9 reageert snel en werkt vlot takan af. Dat is natuurlijk te danken aan de rappe processor (8 cores, 2.8 GHz max!) en de 6GB DDR4-RAM. Door het grote scherm is het ook prettig werken en geeft het gevoel van overzicht. Het grote scherm is ook heerlijk om media op te kijken. Het beeld is haarscherp en vol contrast. Een klein onderzoekje leert ons dat dit 1 van de beste schermen op dit markt is. Misschien zelfs wel het beste scherm.

Verborgen pluspunten

Een uniek verkooppunt van de Galaxy Note 9 is de pen. “Een pen bij een smartphone?” Ja, inderdaad! Wij zijn er helemaal weg van. Het maakt de bediening precies en geeft meer controle.

Wij zijn verslaafd aan muziekdiensten. Met name Tidal is onze grote favoriet. Het verkennen van nieuwe muziek gebeurd op een tablet of smartphone. Een tablet heeft als voordeel het grote scherm, dat zorgt voor een overzicht. De Galaxy Note 9 combineert de voordelen van een smartphone en tablet. Met de pen scrollen we heerlijk door alle playlisten en nieuwe albums heen. Een klein tikje en er begint een nummer te spelen. De pen is voor zien van een knop. Met de knop kunnen we eenvoudig een nummer pauzeren of overslaan. Geen vieze vingers meer op het scherm of met onze te dikke vingers net de verkeerde knop of album kiezen. Wij zijn er weg van. Wij vragen ons ook af waarom elke grote smartphone niet met een soortgelijke pen wordt geleverd. Want als we klaar zijn met de pen, verdwijnt deze in een holte aan de onderkant van de telefoon. Kan je hem ook niet kwijtraken.

Samsung probeert ook een brug te bouwen tussen computer en smartphone. Wij vinden dit soort innovatie de moeite waard om te vermelden. Het systeem heet DEX. Dit komt in de vorm van een dockingstation. Aan de dockingstation kan een monitor, muis en toetsenbord worden aangesloten. Stop de Samsung Galaxy Note 9 in de DEX dockingstation en de telefoon kan als desktop worden gebruikt.

Zo vinden we ook een hoop kleine dingen in de telefoon die slim zijn, maar je eigenlijk niet zo snel bij stil staat. Een goed voorbeeld hiervan is een klein menu dat wordt geactiveerd als we de pen uit de telefoon halen.

Gerelateerde berichten

Final Audio Design Pandora Hope VI (2)

Review Final Audio Pandora Hope VI

Dagelijks gebruik InhoudEr is altijd baas boven baas. Dacht u dat u met een hoofdtelefoon van ?400 de man was? Think again. Niet alleen heeft Sennheiser modellen van meer dan ?1000, Final Audio – nog niet echt bekend in Nederland – gaat ver boven de ?1000. Wij testen de Pandora Hope VI. Een model van […]

Schiit Magni Modi

Review Schiit Modi en Magni

Dagelijks gebruik InhoudSchiit! ?And yes, that?s our name. And yes, it?s pronounced exactly as you think.? Schiit is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in dacs en hoofdtelefoonversterking. Een slimme zet, want de halve wereld loopt met een hoofdtelefoon rond. De halve wereld beseft echter nog niet altijd dat het veel beter kan. En daar komt […]

2 reacties

Geef een reactie