web analytics

Review Samsung HW-N850

Voordelen

 • Dolby Atmos
 • Unieke geluid ervaring
 • Perfect voor films

Nadelen

 • De Smart things app
 • Weergave van klassieke muziek
 • Prijs: € 999

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Samsung HWN850

  Inleiding

  Eind 2016 heeft Samsung zijn imperium verder uitgebreid. Samsung kocht de Harman-groep voor een slordige 8 miljard. Een strategische zet. Samsung wilde een groter aandeel in de audio hoek. Dat is op te bouwen, maar een overname is veel snellere route. Daarmee heeft Samsung de namen JBL, Harman en AKG onder zich vergaard. En daarmee dus ook de ingenieurs die werkzaam zijn voor de Harman-groep. Handig! 

  Nu Samsung voeten aan de grond heeft in de Hi-Fi wereld, zijn wij bij Alpha audio erg nieuwsgierig geworden. Heeft de overname voor Samsung het gewenste effect gehad? Ons brandende verlangen werd beantwoord met de Samsung HWN850 of HW-N850. Hoe dan ook; een Dolby Atmos Cinematic Soundbar. Persoonlijk kennen wij Samsung alleen van de telefoons en de tv’s. En een behoorlijk geflopte M-serie multiroom-speakers. Wij zijn dus heel nieuwsgierig. Onlangs kregen we een telefoontje van Samsung: of wij de soundbar willen testen? “Ja natuurlijk!”

  Formaat XXL

  Van alle soundbars die wij getest hebben, is dit letterlijk de grootste en zwaarste doos die wij ontvangen hebben. Als we in de doos een olifant zouden tegenkomen, zouden we niet verbaasd zijn geweest.

  De meeste ruimte in de doos is nodig voor de soundbar zelf. De soundbar is namelijk 123 cm breed.

  Leuk voor feestje: beetje opscheppen. “Hoe groot is die van jou?”.

  Het gewicht van de soundbar en de subwoofer is indrukwekkend. Van subwoofers zijn we het ondertussen wel gewend. Daar is geweest ook nuttig… het is namelijk best vervelend als uw subwoofer gaat dansen door de kamer. Echter ook de soundbars lijken iedere keer weer zwaarder te worden. Op zich een goed teken. In deze test, staat de Samsung HW-N850 onder een 42 inch Panasonic plasma tv. Door de Samsung soundbar lijkt de tv bijzonder klein. Waar is dat formaat toch voor nodig? En maakt het formaat een verschil? (even voor de duidelijkheid, dit gaat nog steeds over audio).

  Gerelateerde berichten

  All-in-one streamers - Alpha Audio

  Multitest: een streamer met een beetje meer

  Inleiding InhoudIn ons kikkerlandje zijn veel muziekliefhebbers, maar niet iedereen heeft de ruimte om een omvangrijke en kwalitatief goede set neer te kunnen zetten. Of wil dit gewoon niet. Speciaal voor deze groep hebben we driemaal een hoogwaardige audio streamer getest, waarbij twee modellen tevens zijn voorzien van een krachtige stereo eindversterker. Kortom: degelijke all-in-one’s. […]

  audioquest Cobalt

  Video Audioquest Dragonfly Cobalt usb-dac

  Inleiding InhoudHet zijn bijzonder interessante tijden als het gaat om digitale audio. Converters worden steeds beter… beter te betalen én… kleiner. Kijk maar eens naar de Audioquest Dragonfly serie. De grootte van een usb-stick, maar wél hoogwaardige kwaliteit audio. En portable. We bekijken de nieuwste versie: de Cobalt.

  1 reactie

  1. Ik heb het idee dat de overname van Harman vooral commercieel ingegeven is en niet perse voor de inkoop van techniek. Harman maakt al jaren geen high end opties meer en meer zaken die gericht zijn op design en gebruiks-ervaring. JBL geldt hetzelfde voor, zij het voor een andere markt. En wanneer we kijken naar de cijfers is het geen verkeerde keus geweest, aangezien het verkoopt als een malle.

   Iets als Lexicon (wat ook onder Harman valt) kwam vroeger veel innovatie vandaan, maar daar horen we ook niets meer van.

   Het enige onder het Harman-label waar ik wat legitimiteit aan verbindt is Mark Levinson, maar daar zal de focus ook liggen op automotive-gerelateerde audio.

   Voordat Samsung Harman overnam, hebben ze wel een paar aardige geluidsopties gemaakt. Zowel qua koptelefoons als gewoon voor thuis-gebruik. Ik vraag me af in hoeverre van de infrastructuur daarachter iets over is, of dat alles gewoon voor het plaatje van Harman komt, of dat ze deze laten samenwerken. Wellicht het laatste, aangezien Harman redelijk zelfstandig lijkt te functioneren en JBL als submerk voert.

  Geef een reactie