web analytics

Review Russell K Black 50 bookshelf speaker

Voordelen

 • Natuurlijke, open weergave
 • Verstaanbaarheid
 • Beleving

Nadelen

 • Kritisch op versterking
 • Minder geschikt voor grote ruimtes
 • Prijs: € 1275

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Russel K Black 50

  Conclusie

  Met de juiste versterker en in een kleine ruimte beleef je enorm veel plezier aan de Russell K Black 50. Vooral het unieke, bijna magische middengebied betovert en houdt ons aan onze luisterstoel gekluisterd. Door zijn aparte klankkast bekom je een lichtvoetige klank die je bijna fysiek doet zweven. Als je wat tijd en moeite neemt om deze luidspreker te begrijpen kom je moeiteloos in hogere sferen en ontbreekt er weinig in de weergave. Black is the new Red!

  Voor wie

  We hebben hierboven al aangegeven dat deze mini-monitor niet optimaal zal presteren in een grote luisterruimte. Veel beter komt hij tot zijn recht in een kleine maar fijne luisterruimte met kwaliteitsvolle versterking. De Black 50 is een luidspreker voor de fijnproever die een ongeforceerde weergave boven alles verkiest. Een luisteraar die vocalen en instrumenten ongekleurd en ongezouten wil horen zonder enige vorm van compromis.

  Dit is geen luidspreker voor bassheads of om feestjes mee te geven, ‘quite the opposite in fact’. Dit is een weergever van het allerhoogste niveau voor wie van kamermuziek, vocaal werk en rijke instrumentatie houdt. Een intieme weergever die de ziel beroert en je af en toe een mokerslag toedient ‘when you least expect it’. De emotie in de opname hoor je onversneden door de Black 50 en dat kunnen alleen de allerbeste monitors. Het kan een speaker zijn om in uw tweede systeem te integreren maar kom achteraf niet klagen als de grote set onder het stof geraakt.

  2 reacties

  Geef een antwoord