web analytics

Review Russell K Black 50 bookshelf speaker

Voordelen

 • Natuurlijke, open weergave
 • Verstaanbaarheid
 • Beleving

Nadelen

 • Kritisch op versterking
 • Minder geschikt voor grote ruimtes
 • Prijs: € 1275

  Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Russel K Black 50

  Set-up en installatie

  Inhoud

  We ontvangen een gloednieuw setje en laten ze dus wat inspelen en wennen aan hun nieuwe omgeving. We gebruiken ze naast onze televisie en merken onmiddellijk de uitzonderlijk hoge verstaanbaarheid van de dialogen op. We moeten het volume niet hoger draaien om te begrijpen wat er gezegd wordt. Een tweede positieve ervaring komt er wanneer we wat radio luisteren. Het open karakter van de luidspreker is opnieuw duidelijk. Je hoort de akoestiek van de studio, het gekraak van een stoel of een stem die dicht tegen de micro praat. Een veelbelovend begin.

  We krijgen van de importeur de tip om wat te zoeken naar de beste opstelling en nemen dat advies ter harte. Uiteindelijk kiezen we voor onze kleine ruimte en plaatsen we de monitors relatief dicht (50cm) tegen de achterwand ontkoppelt door onze IsoAcoustics Aperta stands. In onze grote ruimte merkten we al snel dat ze het niet gingen redden. 

  Aansturing

  De Hegel H120 en onze Benchmark set stuurde de Black 50 moeiteloos aan maar toch klopte het plaatje niet helemaal. Uiteindelijk kiezen we voor de fantastische Keces E40 die met zijn warme klank, in klasse A, de ideale partner blijkt en onderin nog wat extra ‘oomph’ toevoegt. Hoe beter de weergever hoe meer tijd en moeite je er moet insteken om hem goed te krijgen. Beperkt tot bijna niet indraaien is ons advies deze keer.

  De Russell K Black 50 vervangt een setje Vienna Acoustics Haydn Jubilee in onze tweede set:

  2 reacties

  Geef een antwoord