web analytics

Review Rupert Neve Designs Fidelice Precision DAC

Voordelen

 • gedetailleerd en precies
 • uitstekende en krachtige headphoneversterker
 • veel instelmogelijkheden
 • voorversterker met oomph
 • fijne DAC

Nadelen

 • geen afstandsbediening
 • volumeregeling mag verfijnder in deze klasse
  • Prijs: € 5599

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Neve Fidelice

   Inleiding

   Rupert Neve is een icoon uit de studiowereld die zijn handtekening heeft gezet op mengtafels die in ’s-werelds beste studio’s staan. Neve’s producten waren tot voor kort uitsluitend voor de professionele markt bestemd. De Fidelice-serie moet daar verandering in brengen. We testen Rupert Neve Design’s Fidelice Precision DAC, een hoofdtelefoonversterker, voorversterker en DAC.

   Voor wie denkt dat de professionele audiowereld stoïcijns omgaat met merken en alleen kijkt naar de specificatie/prijs ratio; no way José. Over mixing consoles vechten geluidstechnici meningsverschillen uit die godsdienstoorlogen benaderen. Probeert u maar eens bij iemand uit de professionele geluidswereld de afkorting “SSL” en kijk wat er gebeurt. Rupert Neve is ook zo’n iconische naam. Hij werd in 1926 geboren in Engeland en begon met het maken van radio’s en luidsprekers onder de naam CQ Audio. In de jaren 60 werd Rupert Neve gevraagd om mixing consoles te maken voor Britse musici en studio’s. Deze baseerde hij op transistortechnologie; in een tijd waarin buizen nog alomtegenwoordig waren een echte innovatie.

   Neve mengtafels kenmerken zich door een groot dynamisch bereik en frequentiekarakteristiek; 100 kHz is geen uitzondering. Ook de robuustheid van de Neve-tafels is zodanig, dat Neve wel eens wenste dat zijn producten niet zo lang meegingen; dan konden zijn klanten eens iets nieuws proberen! In zijn lange loopbaan heeft Rupert Neve verschillende bedrijven gestart in de pro audio en werkte met andere merken samen zoals Fousrite. Vanaf 2005 is hij onder de naam Rupert Neve Designs actief vanuit Texas, USA.

   Fidelice

   Onder de submerknaam Fidelice brengt Rupert Neve Designs drie consumentenproducten uit: een hoofdtelefoonversterker, een phono voorversterker (beide € 1.299) en de hier geteste Precision DAC. In 2019 zagen we de Fidelice-serie opduiken op audioshows; dit jaar is het echt productieklaar. Het ontwerp is opvallend. Trapeziumvormige kastjes met een mahoniehouten inleg aan de bovenkant. De knoppen hebben dezelfde vorm als de professionele producten van Neve.

   De RNDAC is de grootste en uitgebreidste van de drie. De bovenkant is voorzien van de houten inleg waarin de handtekening van Rupert Neve is aangebracht. Die handtekening is het beeldmerk van alle Neve-producten. De bovenzijde is van het metalen chassis is voorzien van uitsparingen voor de afvoer van warmte. We behandelen de RNDAC in drie delen; de hoofdtelefoonversterker, de voorversterker en de DAC.

   Gerelateerde berichten

   Sennheiser HD700

   Review Sennheiser HD 700

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Neve hoofdtelefoonversterker3. De Neve voorversterker4. Setup5. SpecificatiesReactiesSennheiser heeft begin vorig jaar de ‘betaalbare’ versie van de HD 800 geïntroduceerd: de HD 700. Met 699 euro nog steeds geen koopje, maar wel een stuk vriendelijker dan 1199 euro. Nu zegt Sennheiser dat de 700 dicht in de buurt moet komen van […]

   iWalk Sound Angle Mini

   Review iWALK Sound Angle Mini

   Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Neve hoofdtelefoonversterker3. De Neve voorversterker4. Setup5. SpecificatiesReactiesDe letter ‘i’ in de naam iWALK doet vermoeden dat de producten van dit merk alleen bedoeld zijn voor de ‘i-devices’ van Apple. Echter, het merk iWALK zet ook diverse smartphone- en tabletaccessoires voor andere merken in de markt, waarvan een flink aantal universele […]

   Geef een reactie