web analytics

Review Rotel Michi P5 en S5

Voordelen

 • S5 - Absolute controle
 • S5 - Prachtig mid / laag
 • P5 - Dac is een pareltje
 • P5 - Transparant karakter
 • Goede prijs

Nadelen

 • Displays leiden af
 • Afstandsbediening niet per apparaat te regelen
 • Prijs: € 9498

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Rotel Michi

  Inleiding

  Inhoud

  Wie een serieus duo zoekt in de versterkerwereld, komt doorgaans uit bij Pass Labs, AVM, Bryston, Ayre… Moon… of wellicht Yamaha 5000-serie. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Rotel…? Niet direct. Tot vandaag. Want de nieuwe Rotel Michi-lijn…. jummie! We testen de Rotel Michi P5 en Michi S5. 

  We sjouwen ons een hernia als we de Michi P5 en S5 klaar zetten. De voorversteker – Michi P5 – is nog wel te doen, maar de S5… met 60Kg schoon aan de haak is dat toch wel een klus om met z’n tweeën te doen. U bent gewaarschuwd. Waar dit gewicht vandaan komt? Nou… dikke kasten, dikke ringkern-trafo’s en… sja… glas?

  Strak

  Het uiterlijk van de nieuwe Rotel Michi serie is heel strak. Was de serie in de jaren ’90 nog heel fraai met rood hout afgewerkt – geheel in die tijdsgeest – de nieuwe lijn is strak. Prachtig gepoedercoat metaal, glas op het front… mooie scherpe displays (geen touch); het is hypermodern. Erg fraai. Wij zouden ze zo meenemen en privé willen inzetten. Ware het niet dat we even geen kleine 10.000 euro hebben liggen voor een upgrade.

  Wat prettig is aan de nieuwe serie, is dat de displays compleet naar wens in te stellen zijn. tenminste: op de Michi S5 (en M8 ook). Daar kunt u kiezen uit diverse meters. Helemaal uit gaat helaas niet. Wellicht komt dat nog. Wij zien de noodzaak niet zo van de displays op de eindversterkers.

  Op de Michi P5 voorversterker zult u zien dat ook daar veel te configureren. Via de setup-knop op de fraaie afstandsbediening, komt u in het menu terecht. U kunt daar bronnen in- en uitschakelen, een naam geven, volume regelen, usb-class kiezen, software updaten, netwerk-connectie regelen (niet voor streaming, maar Custom Install), phono-stage inreglen (MM / MC) en eventueel de equalizer regelen.

  Het enige kritiekpunt dat we kunnen verzinnen is dat de afstandsbediening niet per apparaat in te schakelen is. Als u dus vanaf de bank alleen het display van de eindversterker wil regelen, kan dat niet. Dan gaat de pre-amp ook mee. Ook zijn de displays niet uit te zetten. We hopen dat deze details nog gefixt worden met een firmware update.

  Inputs

  Over inputs hoeft u zich geen zorgen te maken: er zijn zowel digitale als analoge ingangen: 3 x coaxiaal, 3 x optisch, usb, bluetooth, 3x cinch, 2 x XLR en phono. En dan nog twee sub-uitgangen, 2 x xlr-uit en 2 x cinch uit. Wij kunnen ons niet voorstellen dat dit niet voldoet. Het énige is wellicht een hdmi-ingang voor audioverwerking van filmbronnen. Dat zou handig zijn.

  Op de Michi S5 zien we zowel XLR als cinch ingangen. Wij hebben van Bowers & Wilkins Benelux begrepen dat Michi niet gebalanceerd is opgebouwd en dat dus single ended een betere keuze is. We spelen in onze review dus single ended omdat dit inderdaad een beter resultaat zal geven. Let even op de keuzeschakelaar voor XLR / Single Ended als u geen geluid krijgt.

  Er zijn twee sets speaker-terminals per kant. Bi-wiring is dus mogelijk. Het is geen bi-amping in dit geval, aangezien beide sets van dezelfde uitgangstrap gebruik maken.

  Gerelateerde berichten

  Review B&O Play Beolit 12

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Test Setup3. De Sound4. Voor wie?ReactiesApple, Airplay, streaming… de hippe woorden voor 2012. Bang & Olufsen – eigenlijk B&) Play – heeft met de Beolit 12 een alles in één luidspreker in de markt voor de modebewuste én hifi-bewuste, moderne muziek-consument. De Beolit 12 kost 685 euro en is daarmee […]

  Bowers 707S2

  Review Bowers & Wilkins 707S2

  Inleiding Inhoud 1. Inleiding2. De Test Setup3. De Sound4. Voor wie?ReactiesKlein kan ontzettend fijn zjin. Denk aan een kleine auto in de stad. Of een kleine telefoon die gewoon in je zak past. Of een kleine speaker die gewoon goed klinkt. Wij testen de nieuwe Bowers & Wilkins 707S2. Een ‘kleine’ monitor-speaker met een klein […]

  10 reacties

  1. Wel top dat een merk als Rotel dit durft. Kijkend naar de binnenkant geloof ik meteen dat dit serieus spul is. Het is alleen zo jammer dat het design zo goedkoop lijkt. Het doet mij een beetje denken aan een harman kardon surround systeem van 15 jaar geleden….echt zonde.

   Bij merken als Luxman, Accuphase, Yamaha en Marantz zien de producten er ook echt high end uit. En dat is best zonde gezien de Rotel set naar alle waarschijnlijkheid bovengenoemde merken voorbij gaat in de klasse tot 10.000 euro.

  Geef een reactie