Home Review Ricable Magnus bekabeling: Grote Klasse!

Review Ricable Magnus bekabeling: Grote Klasse!

16

Voordelen

  • Prijs/Kwaliteit
  • Design
  • Weergave
  • Technologie

Nadelen

  • Speakerkabel klikt niet lekker met onze set
  • We zijn nu wel heel benieuwd naar de Dedalus en Invictus reeksen.
Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs

Inleiding

Inhoud

Audiofielen zijn een ras apart maar dat wist u al. We zijn steeds op zoek naar beter, straffer en duurder tot we uiteindelijk, enkelen toch, het licht zien en beseffen dat het eigenlijk allemaal om de muziek draait en niet om een of andere exotische luidsprekerkabel. Nu lijkt dit misschien een vreemde manier om een review over kabels te beginnen maar blijft u vooral bij ons. All will be revealed. We testen vandaag een pakketje kabels uit Italië. Meer bepaald de Magnus serie van fabrikant Ricable. Let’s check it out!

Net voor Kerstmis krijgen we een grote doos binnen en hoewel er nog plaats was onder de kerstboom is die doos er echter nooit onder beland. Hoe dat zit is makkelijk te verklaren. We konden namelijk niet wachten om aan de slag te gaan. Het Italiaanse Ricable was ons voordien niet bekend maar timmert sinds 2009 aan de weg en kwam eigenlijk rond 2015 volledig als kabelmerk op de markt. Ricable maakt al zijn kabels met de hand in de fabriek in Oleggio en vervaardigt daar het volledige gamma. Dat betekent dus zowel analoog, digitaal, luidspreker als netsnoeren. 

Ricable heeft in totaal vier reeksen in hun gamma. Hun budgetreeks is de Primus met daarboven de Magnus gevolgd door de Dedalus serie. Als laatste is er de Invictus reeks die het summum van het merk vertegenwoordigt. De Italianen kiezen voor tot de verbeelding sprekende Latijnse benamingen maar of dit zich ook vertaalt in prestaties moet nog blijken. In elk geval hebben de Magnus kabels dezelfde technologie aan boord als de duurdere reeksen, dit in tegenstelling tot de Primus reeks. 

In de grote doos zitten vier kleinere kleurrijke doosjes. Elke kabel zit mooi verpakt in een foam omhulsel wat zorgt voor een uitstekende eerste indruk. De verpakking is echt premium waardoor het uitpakken een beleving wordt. Net als bij een hoofdtelefoon is de ervaring bij dergelijke producten erg belangrijk. Elke kabel is voorzien van een stoffen mantel en straalt klasse uit. In de Magnus reeks is die mantel, gelukkig, sober qua kleuren. Denk aan grijs- en bruintinten. Alles wordt met de grootste zorg in elkaar gestoken en via CNC-machines vlekkeloos gefabriceerd.

Trademark

Het sleutelwoord bij elke kabel hier is koper die een 99,99999% zuiverheid bezit. Daarnaast zijn er de gepatenteerde MARC-geleiders (Multicore Annealed Ricable Conductor) die tot 70% beter moeten presteren dan de standaard koperen versies. Vanaf de Magnus serie krijgen alle kabels ook het eveneens gepatenteerde R-Tec isolatiesysteem mee dat inferentie tot een absoluut minimum moet beperken. De combinatie van mooie materialen, gepatenteerde technologie en een complex productieproces maakt dat je heel wat waar voor je geld krijgt. Komt daarbij dat Ricable een bijzonder genereus garantiebeleid voert en dat hun prijzen niet belachelijk hoog zijn. Een totaalpakket om u tegen te zeggen.

Wij kregen vier verschillende soorten kabels opgestuurd:

Het netsnoer en de speakerkabel kregen onlangs een upgrade vandaar de MKII. Het netsnoer kreeg een extra aluminium mylar shielding en ook de speakerkabel kreeg een tweede extra beschermlaag. 

Type test
Single test
Type accessoire
Bekabeling
Geleider materiaal
Koper
Soort geleider
Stranded
Afscherming
Ja
Possible plugs
  • RCA
  • XLR
  • Shuko
  • Banaan
  • Spade
Lengte kabel
Varieert

Winkels met Ricable

Markt 3
3131 CR Vlaardingen, NL

16 REACTIES

  1. Hoi Geoffrey, Helemaal mee eens een ontdekking. Goede prijs kwaliteit verhouding. Ik heb de Chord Clearway vervangen door de Ricable Magnus tussen mijn Auralic Aries G1 en de Hegel H360 digital in. In mijn set was dit een mooie verbetering. Bedankt voor je review.?

  2. “Review Ricable Magnus bekabeling: Grote Klasse!”

    Heerlijk dit onvervalste snobbisme dat geen enkele wetenschappelijke basis heeft noch meetbaar is. Elke goed ontworpen en uitgevoerde kabel van enkele tientjes presteert minstens net zo goed als kabels die meer dan EUR 100 kosten.

    Mensen geloven wat ze graag willen geloven. Echter men is nooit bereid tot een blindtest, dat zegt genoeg… (gaan ze de testcondities betwisten, over cognitieve dissonantie gesproken). Het zijn dezelfde mensen die quatsch bezigen als “muzikale versterker”. Een goede versterker is lineair, kent zo weinig mogelijk vervorming en levert het benodigde vermogen. Een versterker is niet muzikaal. Het is hetzelfde als mijn ovenschotel smaakt zoveel beter want ik heb een heel gastromische ovenschotel. Haha!

  3. Tof dat er weer een ster aan het firmament toegevoegd kan worden (of moet ik zeggen 5).ik twijfel er niet aan dat het hier om voortreffelijk klinkende kabels gaat maar uiteindelijk is het net zoals bij al die andere voortreffelijk klinkende kabels (furutech,nordost,audioquest,tellurium q enz) kwestie van smaak en hoe je setup is.in dat kader is ricable gewoon een van de vele goede merken en niks bijzonders.de heilige graag in kabelland bestaat niet,al zweert de op dit en de ander op dat merk.Ricable zal voor sommigen een verbetering in hun set zijn,voor anderen niet.Als zodanig niks nieuws onder de zon.

  4. Tja, Invictus is toch weer een hele andere klasse. Deze powercables en speakercables klinken zo wonderbaarlijk goed(of eigenlijk klinken ze helemaal niet) en vooral ook de afwerking is van een ongekend niveau. Goedkoop is andersmaar voor deze prijs en ver daarboven is er echt niets beters te koop (ja, ik ken een Nederlandse kabelmaker Yeti, die dit niveau gehoormatig, niet kwalitatief wat afwerking betreft, ook haalt voor een zeer nette prijs)

  5. Raar dat Ricable weinig gekend is, ik gebruik al een tijdje de Magnus interlinks (dac naar preamp naar amp) en Dedalus aes/ebu (streamer naar dac) met grote tevredenheid, in die mate dan sinds kort ook de Primus stroomkabels erbij gekomen zijn. Omera heeft een super service, niet tevreden, geld terug, aes/ebu upgraden van Magnus naar Dedalus was totaal geen probleem

  6. Ja 5 sterren is mooi.
    Ik heb nu bijv. Audioquest Mackenzie XLR
    tussen DAC en voorversterker en voorversterker en eindversterker.
    Op zich bevalt het maar wordt nu wel nieuwsgierig. Zelfde prijsklasse.
    Zou het zin hebben?
    Misschien interessant om eens Ricable in een vergelijkingstest op te nemen?
    Geeft wat meer referentie.

  7. Ik heb voor de Kerst een mooie set Daedelus Mark 1 (dus de ‘oude’ kabel) speakerkabels in de uitverkoop gekocht en wat je beschrijft herken ik.

    In mijn geval (met een Naim XS2 versterker) levert de kabel heel veel rust op, alle scherpe randjes op het hoog zijn eraf, maar zonder dat het hoog afgeknepen wordt. Het geluid heeft geen denkbeeldige beperking meer, het hangt helemaal vrij in de ruimte. Stemmen hebben meer gewicht gekregen. Wat vooral opvalt is dat alles heel natuurlijk klinkt. Vooral bij blaasinstrumenten zoals klarinet, saxofoon, hobo, fagot hoor je het karakter van het instrument beter.

    Wat ik nog opmerkelijker vind is dat het stereobeeld heel groot is, maar dat het niet analytisch wordt. Je hoort alles en toch blijft het een geheel.

    Organisch is zo’n nietszeggend woord, maar het is wel wat het is. Een hele fijne muziekbeleving.

    De kabel klinkt heel relaxed, maar zonder in te boeten op ‘pace’ en ritme. Vooral pace is opmerkelijk. Naim staat er bekend om, maar deze kabel beperkt de versterker op dit aspect niet.

    De oranje slangen over de vloer moet je dan wel voor lief nemen. Het is een Italiaans product, dus het oranje is een fraaie gevlochten mantel en de afwerking is top.

    Volgende station: een power cable proberen.

×