Home Review Revel Performa F226Be – Onnavolgbare neutraliteit

Review Revel Performa F226Be – Onnavolgbare neutraliteit

19

Voordelen

  • Ontzettend neutraal
  • Schone presentatie
  • Gemakkelijk te plaatsen

Nadelen

  • Uiterlijk niet zo spannend

Prijs: € 8900

Bouwkwaliteit
Aanstuurbaarheid
Weergave
Prijs
Revel 226Be

Metingen en conclusie

Inhoud

 

Wat een ontzettend goede prestaties van deze Revel Performa F226Be zeg. De respons is praktisch vlak en de vervorming is ontzettend laag. In het middengebied rond 600 Hz zelfs lager dan de Focal Sopra. (-70dB / 0.031%). Dat is al een Approved waard!

Wat overigens opvalt is dat onze off-axis meting (20 graden) beter is dan de on-axis meting. het laat zien dat een lichte toe-in genoeg is voor optimale prestaties. Wij hebben gemerkt dat een beetje toe-in zorgt voor iets strakkere focussering. Veel toe-in is niet nodig.

Metingen verricht met: DPA 4091, Audient ID14 interface, Illusonic meetsoftware. Gemeten op 1 meter on-axis en 20 graden off-axis.

 

Conclusie

Wat een heerlijke speaker is deze Revel Performa F226Be. Het is een prachtig neutrale weergever die alles speelt wat u vraagt. Zonder zout of saus toe te voegen. Gewoon de bron, zonder eigen interpretatie. Wij houden ervan.

Een andere, opmerkelijke kracht van de Revel is de gemakkelijke plaatsing. Natuurlijk spelen ze optimaal als u ze vrij kunt plaatsen, maar we merkten dat ze vrij snel een bepaald niveau halen. En dat is gunstig in heel veel woonkamers waar ze niet de ruimte kunnen krijgen.

Afrondend... dit is een zwaar ondergewaardeerd merk dat veel meer lof verdient. Aan de andere kant: een geheim pareltje kan ook heel leuk en fijn zijn... nietwaar? Alpha Approved!

Winkels met Revel

Sint-Antoniusstraat 15
2300 Turnhout, BE
Joseph Bensstraat 21
1180 Ukkel, BE
Bredabaan 1031
B-2930 Brasschaat, BE
Pelikaanstraat 126
2018 Antwerpen, BE

19 REACTIES

  1. Ik ben niet aanwezig geweest bij Dutch Audio Event. Binnen niet al te lange tijd ben ik van plan om mijn Dynaudio Confidence C1 mkII monitoren te vervangen voor fraaie vloerstaanders. Dit omdat mijn luisterruimte 2x zo groot is geworden. Revel staat op de wishlist. Revel is vaak onbekend en misschien onbemind. Ik ga me afvragen hoe het klankbeeld zich verhoudt tot een B&W 800 serie en Dynaudio Confidence serie.

    Ik ga het meemaken 🙂

  2. Beste lezers en vooral de muziekliefhebbers,

    Vlak voor afgelopen Kerst was er een live stream van “De beste vloerstaander voor 4000 euro” Het ging om 8 luidsprekers tussen de 3.200 en 4.500 euro.
    https://www.alpha-audio.nl/review/de-beste-vloerstaander-voor-4000-euro/3/

    Zou het niet leuk zijn om wederom zo een live stream te doen, dit keer met passieve luidsprekers, globaal tussen de 5.000 en 15.000 euro? Driade doet graag mee!

    Een goede live band, Jaap, Yung en een onafhankelijke 3e reviewer als live aanwezigen.

    Het concept van de live stream zelf is niet relevant. Het heeft zijn voordelen en zijn tekortkomingen. Maar de live reacties van alle aanwezigen in de Artone studio zijn LIVE niet te omzeilen…

  3. Vind het verschil van de samples groot:

    De Driade: opener in het middengebied, minder punch in het laag, in het geheel lijkt het frequentiegebied ook wat meer in de hogere regionen te liggen dan in het laag waardoor het eea opener lijkt te klinken dan de Revel

    De Revel: het gehele frequentiegebied wordt bijna gelijk weergegeven verdeeld over alle frequentiegebieden. Meer punch in het laag. Minder upfront.

    Kon de samples van de ATC even niet vinden…

  4. Ben ook wel benieuwd naar het verschil (goede en minder goede kanten) tussen deze Revel’s en de ATC SCM40 en de Driades 3S die jullie hebben getest.

    Verder valt me op dat je over het laag zegt dat het niet per sé dieper gaat dan de Focal’s (wat je niet direct zou verwachten van de vergelijking met een, weliswaar goede, monitorspeaker). Was het niet voelbaar genoeg waardoor je meer voor een 228 versie zou gaan??

  5. Ik vind ‘t wel kleurrijk, in recensies, cliché’s, zoals hier aangaande Zwitserland en de VS op te sommen. Het brengt mijn reactie enigszins ook wat bloemrijk. Die Zwitserse precisie, waaronder men doorgaans de uurwerken bedoelt, is afkomstig uit Engeland. T.w. het was voor de Britten meer dan honderd jaar geleden goedkoper, hun uurwerken (de Chronometer, John Harrison), door werkeloze boeren gedurende de winter in Zwitserland te laten vervaardigen (die waren goedkoop). Wat speakers aangaat, dit is nimmer uitbesteedt. Zo kun je globaal stellen, de beste speakers, komen nog steeds uit Albion. Ook al klinken ze veelal kleurrijker. Misschien willen we dat ook?

×