web analytics

Review Rega io geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Weergave
 • Uitstekende inputs
 • Uitstekende hoofdtelefoonversterker
 • Afstandsbediening
 • Phono trapje

Nadelen

 • Beperkt aantal inputs
 • Geen digitale inputs
 • Volume regelen via afstandsbediening
 • Wordt warm
 • Prijs: € 489

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Rega io

  Conclusie

  Vonden we de Brio al erg goed dan vinden we de io geweldig! Het is altijd fijn wanneer er een uitstekend, betaalbaar product op de markt bijkomt. En de Rega io ontgoocheld niet. Deze versterker zit vol spirit en zijn weergave gaat rechtstreeks naar het hart. Het doosje zelf mag er dan wat rudimentair uitzien, de lijningangen halen een bizar hoog niveau en kunnen de concurrentie aan met veel duurder spul. Natuurlijk heeft de io zijn beperkingen maar in de juiste setting zal hij nooit ontgoochelen. De io is dan wel de goedkoopste versterker in Rega’s assortiment, volgens ons is het één van de beste! Hij levert 30 wonderlijke watts die in heel wat situaties voldoende zullen zijn. Door zijn beperkingen krijgt hij van ons maar 4 sterren maar hij is wel Alpha Approved. Een aanrader!

  Voor wie

  Voor iedereen riep hij enthousiast uit! Wie dit een slechte versterker vindt, kent er helemaal niets van. Uiteraard heeft de io zijn beperkingen maar u bouwt er moeiteloos een prachtige set rond. Hij is goedkoper dan de Brio en heeft een mooie phonotrap. Koop de beste streamer/dac of platenspeler die u kunt betalen en de io zal er het maximum uithalen. Kies er een paar prachtige monitors bij en genieten maar. Speelt u niet loeihard dan zal u nooit jus tekortkomen.

  De io keert in feite terug naar de essentie. Een paar uitstekende inputs, een degelijke hoofdtelefoonversterker en een phono-trapje voor de liefhebbers. Waar er zeker iets te zeggen valt voor all-in-one producten is het leuke aan deze hobby natuurlijk zelf een fijne set samenstellen. De zoektocht naar een nieuw component, door het lezen van reviews en luisteren in de winkel, is de helft van de fun. Wel de Rega io is een no-brainer in deze prijsklasse. 

  10 reacties

   1. Hallo,

    Grootste verschil is dat de Audiolab wat gebalanceerder klinkt over de hele lijn en de Rega wat meer het laag aanzet en wat verfijnder is in het hoog mits je er een mooie dac aanhangt.

    De analoge inputs van de Rega vind ik meer kwaliteit hebben maar de Audiolab heeft een heerlijke dac. Prijs kwaliteit wint de audiolab gemakkelijk…

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

    1. Dank je wel geoffrey. Ik krijg vanavond als het goed is de io. Heb de audiolab al een keer thuis gehad, en is nog steeds een van de mooiere versterkers die ik gehoord heb. Mocht de io het niet zijn, is de kans groot dat ik voor de audiolab ga. Ik weet dan alleen nog niet of ik dan voor de play versie moet gaan of niet.

     1. Hallo,

      Wij vinden de Play minder geschikt omdat het streamen via de DTS Play app niet gapless gebeurt. Ben benieuwd wat je van de io vindt. Laat het zeker weten!

      Vriendelijke groeten
      Geoffrey

      1. Hoi Geoffrey,

       Beetje laat sorry. De io is een leuke versterker en het geld zeker waard. precies wat jij zei klopte, meer aanzet in de bass (was op mijn Tannoys te veel) en het hoog was erg mooi. Vriend van mij kwam die avond langs met een chord dac en klonk super in het hoog.

       Wel moet ik zeggen dat ik de goedkopere rega spullen ook een erg goedkope uitstraling vindt hebben (een NAD 316 v2 vind ik al een stuk mooier ogen)…. Dus de io is een paar dagen later weer geretourneerd naar bol.com.

       1. Hoi Sebas,

        Ben je uiteindelijk terug gegaan naar de 6000A? Of heb je iets anders gekozen en zo ja, waarom?

  1. Monitors? Waarschijnlijk bedoel je luidsprekers. Ontgoochelt, schrijf je met een t en de Big Ben hangt niet in de Tower Bridge.
   Vocals zijn gewoon stemmen en referentiemonitors is één woord.

  Geef een antwoord