web analytics

Review Rega io geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Weergave
 • Uitstekende inputs
 • Uitstekende hoofdtelefoonversterker
 • Afstandsbediening
 • Phono trapje

Nadelen

 • Beperkt aantal inputs
 • Geen digitale inputs
 • Volume regelen via afstandsbediening
 • Wordt warm
 • Prijs: € 489

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Rega io

  Luisteren

  Samantha Crain heeft met “A Small Death” een prachtig en gevarieerd album gemaakt. De io versterkt de bezieling in de zang en geeft wat gewicht aan de instrumenten. Dit is zeker geen klinische, analytische versterker. Crains vocals klinken vaak breekbaar en de io kan daar wel mee om. Er zit voldoende nuance en gevoel in de weergave waardoor je betrokken bent en blijft luisteren.

  “Room for the Moon” van Kate NV is een speels album vol complexe elektronische nummers. Die nummers krijgen meestal ondersteuning van de stem van Ekatarina Shilonosova, de echte naam van Kate NV, waardoor een soort wonderlijke klanktapijten ontstaan. Wij zijn opgegroeid met Plaid, Mouse on Mars en Aphex twin en dit album mag daar zeker tussen staan. Een resem muzikanten werd aangetrokken om dit bizarre universum te creëren. Basgitaar, drum, saxofoon, xylofoon, fluit zijn maar enkele van de instrumenten die de revue passeren. De Rega io stelt niet teleur en brengt dit album foutloos. Vloeiend en spannend!

  Nordmann is een Gentse band die al heel snel zijn eigen jazz-geluid ontwikkeld heeft. Op hun laatste plaat “In Velvet” is hun unieke sound verder uitgepuurd. Dit is spannende muziek vol verrassingen en vooral boordevol spelplezier. Door de io komt de track ‘Cascade’ snel en ritmisch door. Het geheel slibt niet dicht en blijft mooi overeind. Deze versterker focust op het muziekstuk als geheel en de weergave komt ons daardoor bijzonder gebalanceerd en rijk over. We sluiten even onze Hifiman Sundara aan en merken dezelfde aanstekelijke weergave. De io levert 1,6 volt in 32 Ohm wat voldoende is voor heel wat hoofdtelefoons.

  Vergelijken

  Het toeval wil dat we zelf ook een fijne, bescheiden versterker in huis hebben. De Keces E40 (599 euro) die, zoals zijn naam doet vermoeden, 40 watts in klasse A/B aan boord heeft en ook wel wat boven zijn stand presteert. Hij opereert zelfs een deeltje in klasse A! en bezit naast een phonotrapje ook een usb dacje. Er zijn dus meer gelijkenissen dan verschillen te vinden tussen beide versterkers maar qua klank merken we hier en daar merken toch nuances. De io is heeft een wat krachtiger laag en is wat speelser dan de Keces. De Keces is dan weer iets meer in balans naar ons gevoel maar wat minder transparant. Keuzes, keuzes, keuzes.

  10 reacties

   1. Hallo,

    Grootste verschil is dat de Audiolab wat gebalanceerder klinkt over de hele lijn en de Rega wat meer het laag aanzet en wat verfijnder is in het hoog mits je er een mooie dac aanhangt.

    De analoge inputs van de Rega vind ik meer kwaliteit hebben maar de Audiolab heeft een heerlijke dac. Prijs kwaliteit wint de audiolab gemakkelijk…

    Vriendelijke groeten
    Geoffrey

    1. Dank je wel geoffrey. Ik krijg vanavond als het goed is de io. Heb de audiolab al een keer thuis gehad, en is nog steeds een van de mooiere versterkers die ik gehoord heb. Mocht de io het niet zijn, is de kans groot dat ik voor de audiolab ga. Ik weet dan alleen nog niet of ik dan voor de play versie moet gaan of niet.

     1. Hallo,

      Wij vinden de Play minder geschikt omdat het streamen via de DTS Play app niet gapless gebeurt. Ben benieuwd wat je van de io vindt. Laat het zeker weten!

      Vriendelijke groeten
      Geoffrey

      1. Hoi Geoffrey,

       Beetje laat sorry. De io is een leuke versterker en het geld zeker waard. precies wat jij zei klopte, meer aanzet in de bass (was op mijn Tannoys te veel) en het hoog was erg mooi. Vriend van mij kwam die avond langs met een chord dac en klonk super in het hoog.

       Wel moet ik zeggen dat ik de goedkopere rega spullen ook een erg goedkope uitstraling vindt hebben (een NAD 316 v2 vind ik al een stuk mooier ogen)…. Dus de io is een paar dagen later weer geretourneerd naar bol.com.

       1. Hoi Sebas,

        Ben je uiteindelijk terug gegaan naar de 6000A? Of heb je iets anders gekozen en zo ja, waarom?

  1. Monitors? Waarschijnlijk bedoel je luidsprekers. Ontgoochelt, schrijf je met een t en de Big Ben hangt niet in de Tower Bridge.
   Vocals zijn gewoon stemmen en referentiemonitors is één woord.

  Geef een antwoord