web analytics

Review QED XT25 luidsprekerkabel

Prijs: € 7,50 per meter

Bouwkwaliteit
Klankbalans
Beeldvorming
Prijs
QED XT25

De set-up

Inhoud

We testen de QED XT25 op een set die bestaat uit de – gigantische – Daudio S1 vloerstaanders. Deze worden aangestuurd door een tweetal AVM M30 mono-eindverstekers. Daarop is weer een Pass Labs XP12 aangesloten die signaal krijgt van de Pavane-dac. Tevens zetten we de Metrum Acoustics Jade-dac / pre in. Als bron gebruiken we de NAD M50 die we aansturen via Roon.

Bekabeling – naast de QED XT25 – bestaat uit Audioquest netbekabeling, Audioquest Diamond coax-interlink, Grimm TPM XLR-interlinks en ter vergelijk ook de Audoiquest Go4 en Slip 14/4.

Gerelateerde berichten

Isoacoustics

Review Isoacoustics Gaia en Aperta

De set-up InhoudLuidsprekers zijn de grootste smaakmakers in een hifisysteem. Samen met de akoestiek: de ruimte waarin ze spelen. Nu leveren veel fabrikanten al aparte voetjes mee om de luidsprekers van de grond te halen of de vloer niet te beschadigen. Veel fabrikanten leveren spikes met cups. Of wellicht een soort spike in een cup. […]

Steljes Audio NS3

Review Steljes Audio NS3 Luidspreker

De set-up InhoudGoed geluid bij de computer… waarom? Heel simpel. De computer is vaak meer dan alleen maar een tikmachine, browser of een editing-machine. Het is een zeer veelzijdig apparaat. En we besteden er meer en meer tijd achter. Zeker studenten of bijvoorbeeld ondernemers. Waarom zouden we dan naar de bliepjes en piepjes van de […]

21 reacties

 1. Jaap, laatste vraag. Wat vind je van de van den hul the Clearwater voor mijn systeem en muziek. Van qed kan ik voor de xt40 gaan. Van den hul is wel verzilverd, toch heeft het de naam van smooth.

 2. Ik zoek ter vervanging van mijn huidige koper kabel een mooie kabel voor mijn systeem, tannoy xt8f, mf m5si, Cambridge cxn, en met veel rock en pop. Las elders al over de Kimber 8pr, Maar vind ik ook te duur.
  Graag jullie mening/ervaring. Ik zit te kijken naar de Audioquest 14/4 flx, chord clearway en qed.

   1. Hallo Jaap, zoals al vermeld draai ik voornamelijk rock, pop en symfonische metal. Allemaal slachtoffer van de loudness war. Dus geen kabels die een slechte opname nog eens accentueren. Zoek een muzikale kabel die omdat ik wel heftig muziek draai maar nooit echt hard, best beetje rustig mag zijn zonder saai te worden. En geen kabel die het hoog nog eens extra benadrukt. Aan Interlink denk ik aan de atlas element Integra. Niet duur en kan er eigenlijk alleen maar positieve reviews van midden en is neutraal.

     1. Bedankt voor je antwoord. Dan lijkt mij voor mij de qed geschikter. Als zoals in het verleden vaak met qed het hoog maar niet benadrukt wordt maar als ik Google lijkt dit tegenwoordig bij qed niet meer zo het geval te zijn. Rest de vraag, de qed 25 of de xt40? En is bij qed ook een qed interlink beter of toch de atlas element?

      1. Hier kunnen we geen antwoord op geven. Probeer ze eens naast elkaar. Dan kun je zelf bepalen of het de extra investering waard is.

       Atlas hebben we nog niet getest. Dus daar kunnen we niets over zeggen.

  1. Ik snap niet wat je bedoelt met “Geen doen aan de QED kabeltjes”.

   Allereerst als je 60 meter moet leggen, zou ik voor een andere oplossing gaan. Denk aan een systeem op basis van coax, vanwege verliezen. Ten tweede: ze hebben vast ook spades. Anders koop je bij een andere leverancier toch spades?

 3. Maakt goede bekabeling zoals deze ook verschil bij minder dure installaties, zoals mijn Onkyo TX-8050 internetreceiver en Dali Zensor 3 speakers? Heb nu gewoon 2-aderig speakerkabel 2,5 mm2 koperkleurig. zonder isolatie dus of andere fratsen ;)

 4. Hallo Jaap, Het lijkt me nodig te vermelden welke kabel de ruimtelijkheid in de opname eerlijker afbeeld. Als een AQ kabel meer dan 2 meter ruimtelijker is dan de QED zijn dat significante verschillen, zeker voor een passief component. Dat moet betekenen dat met één van de kabels elektrisch gezien geknoeid is. Met vriendelijke groet, Arjen

  1. Ik heb geen idee welke eerlijker is, want ik ken de opname niet. Ik geef alleen aan wat mijn bevindingen zijn. Ik houd van ruimtelijkheid. En zolang ik het gevoel heb dat het in proportie is, is het goed. Bij 99% van de pop-opnames zit je toch naar processing te luisteren, omdat het om effecten gaat. De enige manier om precies te weten hoe het hoort, is zelf een opname maken en die terugluisteren.

   En ja: een kabel is een passief element. Maar dat wil niet zeggen dat er geen verliezen optreden. Maar die discussie kun je starten op het forum. Liever niet hier.

   1. Ik denk dat je gelijk hebt, als we niet met de oren van de opname engineer kunnen luisteren missen we een referentie en is het niet goed mogelijk vast te stellen welke kabel eerlijker is. Die engineers hebben op hun beurt ook weer gewerkt met een heel scala aan kabels wat de puzzel onoplosbaar maakt. Dan moeten we ons laten leiden door eigen smaak en de kabel kiezen die grosso modo het beste bevalt voor onze muzieksmaak. Alleen een kabel die inferieur meet op elektrische waarden kan dan nog afvallen. En dan hebben we het nog alleen maar over een kabeltje…

Geef een reactie