web analytics

Review QED Reference XT40

Voordelen

 • Heerlijke klank
 • Brede sweetspot
 • Eerlijke prijs

Nadelen

 • Wij kunnen niets verzinnen
  • Prijs: € 160 euro (2 meter)

   Bouwkwaliteit
   Klankbalans
   Geluidsbeeld
   Prijs
   QED Reference XT40

   Conclusie

   Wij hebben de QED XT40 ervaren als een eerlijke kabel die bijzonder veel in de weergave laat horen, zonder dat dit ten koste gaat van de rust en muzikaliteit. Wij verwachten dat deze XT40 de meeste sets naar een substantieel hoger niveau tilt. De prijs is ook nog eens zeer gunstig. Aanrader.

   Scores en overzicht

   Inhoud

   Gebruikte componenten

   VoorversterkingBryston BP26 inclusief MPS2 externe voeding
   EindversterkingBryston 4B Cubed
   Bron(nen)Bryston BDP2 digital Player /
   Marantz CD6000OSE (transport)
   DACBryston BDA3
   InterlinksGrimm TPR Balanced
   LuidsprekersUsher Mini Dancer 2 Beryllium Series

   Prijs en prestaties

   Uiterlijk en bouw83 uit 100
   Klankbalans88 uit 100
   Geluidsbeeld84 uit 100
   Totaalscore85 uit 100
   DistributieB-Audio / www.qed.co.uk
   Prijs (2x 2 meter)160 Euro inclusief BTW

    

   Gerelateerde berichten

   Q Acoustics 3050i

   Review Q Acoustics 3050i luidspreker

   Scores en overzicht Inhoud 1. Inleiding2. Klank en Weergave3. Scores en overzichtReactiesAls we na een lange werkdag thuiskomen, vinden we twee langwerpige dozen in de hal. Dat moeten een setje vloerstaanders zijn! Hoewel we wel een beetje ‘monitornerds’ zijn, kijken we er toch naar uit om deze zuiltjes eens aan de tand te voelen. Niet […]

   Teufel Definion 5

   Review Teufel Definion 5

   Scores en overzicht Inhoud 1. Inleiding2. Klank en Weergave3. Scores en overzichtReactiesTeufel is in korte tijd een vrij bekende speler geworden in Nederland. Ga maar eens na: vijf jaar geleden kende in Nederland nagenoeg niemand het Duitse merk. Nu weten aardig wat audioliefhebbers de weg naar de online winkel wel te vinden. Een winkel waar […]

   31 reacties

   1. Ik ben de QED XT40 nu aan het testen op mijn systeem. Mijn huidige kabel is de Audioquest FLX. Moet zeggen moeilijk om verschillen aan te geven. De Audioquest lijkt iets levendiger met dieper bass, terwijl de QED inderdaad toch wel uitgebalanceerder klinkt en in mijn systeem is de stemweergave zuiverder. In complexe (metal muziek) passages wil de Audioquest er een beetje een brei van maken, terwijl de QED alles strak weergeeft. Las elders dat de Audioquest brighter zou zijn dan de QED. Dat kan ik in mijn systeem niet bevestigen. Toch weet ik nog niet of dit met mijn speakers, Tannoy xt8f, de juiste kabel is. Heb nog een week om ze te testen en hebben nu wel voldoende speeluren gemaakt. De KImber 8pr had ik graag nog uitgeprobeerd, maar kan ik hier niet aan komen. En geconfectioneerd zomaar 2,5 zo duur als waarvoor ik de QED heb! Dat is wel fors.

   2. Hi, ben zojuist aangemeld op deze leuke site. Volg het allemaal al een tijdje. V.w.b. de QED XT40, ik moet ze nog ontvangen, besteld op een eiland hier tegenover. Helaas konden ze de Chord Clearway niet leveren in NL, zal wel iets met afspraken imp. te maken hebben. Die vind ik er nl wat “schoner” en strakker uitzien. Maar de QEDXT40 werd me als alt. aangeboden en ik had toch al een hele tijd beide LS kabels gevolgd in reviews. Ze zijn absoluut vergelijkbaar. Ik ga ze spelen op een Lyngdorf TDAI 2170, met BSNode 2 en DALI Rubi’s 6. Ben erg benieuwd of het iets verandert t.o.v. de AQ slip 14/4 dei ik nu speel. Hoop met name op wat minder pregnante ssss’n…

   3. N.a.v. de review hier enige tijd geleden een setje QED XT40 speakerkabels met de Airlock forte banaanpluggen.

    Hierbij de beloofde bevindingen:

    Kabel is zeer degelijk en de bevestiging tussen banaanplug en kabel is zeer solide. De banaanpluggen zitten zowel in de versterker als in de speaker stevig vast, m.a.w. goede verbinding die niet zo maar los zal schieten.

    Komend van een Ixos 2x 4,2mm2 OFC bare wire kabel denk ik het volgende te kunnen zeggen over de kabel (op zich ben ik iemand die niet gelijk overal een verschil in hoor), meest duidelijk is wat mij betreft de strakkere bas en eigenlijk overal wat strakker. Of dit alleen te wijten is aan de speakerkabel weet ik niet daar ik ook gelijk een eenvoudige RCA kabel tussen de Node 2 en de versterker heb vervangen voor een Furutech Alpha Line Plus.

    Al bij al klinkt de set in mijn oren weer iets beter en dat is het belangrijkste ;-)

    Gebruikte apparaten: Marantz PM11s3, Node 2 en MA gold serie speakers.

   4. Beetje jammer dat deze review vernacheld is door iemand die hier helemaal niet wil zijn. Kabels heb ik inmiddels binnen en zal binnenkort mijn bevindingen (als consument) plaatsen.

    Weet nog steeds niet of ik mag verwijzen naar de UK site of dat dit not done is hier bij Alpha Audio?

    1. Van harte gefeliciteerd met de aankoop.

     We zijn benieuwd naar uw luisterervaring en lezen deze graag bij de reacties terug. Hier hebben we deze reactiemogelijkheid immers ook voor bedoeld.

     We weten dat internationale partijen online producten in Nederland leveren, maar we werken liever niet mee aan het creëren van kanaalconflicten. Hierom liever geen alternatieve aanbieders vermelden. Sorry.

     Heel veel luisterplezier!

   5. Ik weet niet hoe jullie overigens aan deze verkoopprijs komen? Ik ken geen NL dealer die ze compleet gemonteerd verkoopt en heb ze daarom in de UK gekocht bij (zal de naam niet noemen) een webshop voor aanzienlijk minder dan jullie opgeven! Mocht de naam wel vermeld worden dan hoor ik dat wel.

   6. Bedenkelijke site geworden waar omwille van reclame inkomsten grote onzin verkondigd wordt. Integere objectieve berichtgeving lijkt in de audio wereld niet meer mogelijk te zijn.
    Gaarne account verwijderen.

    1. Dag Robert,

     Jammer dat het zo ver is gekomen. We hebben je een jaar lang geholpen met je vragen rondom een speaker voor metal-muziek. Er was toen geen vuiltje aan de lucht.

     Nu ineens val je auteurs en collega’s aan en is Alpha een ‘bedenkelijk platform’ omdat we proberen je inzicht te geven in de gang van zaken én een grens die we stellen bij je opmerkingen jegens auteurs die we goed kennen.

     Ik ben oprecht verbaasd dat je mening ineens zo is veranderd rondom Alpha en de audio-websites in het algemeen.

     Ik wens je veel plezier met je hobby en succes bij je verdere zoektocht naar speakers. Je account is – zoals je gevraagd hebt – verwijderd.

       1. Klopt. Maar toch zijn er wat zaken meetbaar. Denk aan fase, respons, geleiding, afscherming… Maar dan nog: oren laten dat ook horen. Als je genoeg training en vergelijk hebt gehad in ieder geval.

        Nog een gek dingetje. Ik was thuis bezig met het opfrissen van de set. Kabels schoon maken, fase checken, etc. Dat krijg je als je een nieuw apparaat toevoegt (nieuwe Horizon… vreselijk apparaat trouwens). Ik dacht ‘slim’ te zijn door de eindversterkers ieder direct in de muur te doen (aparte groep met drie directe contactdozen in de muur). De rest zou dan in het stekkerblok gaan. Voorheen zaten de eindversterkers in een stekkerdoos met een SNS Plug en een QA-plug van Kemp erbij.

        Wat blijkt… de hele boel klinkt vreselijk. Het is – in mijn geval – dus beter de eindversterkers in een stekkerblok te doen met die pluggen. Dan de voortrap direct. En als laatste de rand-apparaten in een stekkerblok met een SNS plug. Veel losser en meer 3D…

        Dit is vast niet meetbaar… maar wel hoorbaar!

        1. Heel interessant verhaal! Met die netfilters is het inderdaad een hele zoektocht waar welke stekker het beste klinkt. Het resultaat loont wel, dat weet ik uit eigen ervaring.

      1. Klopt. Bij sommige merken kan een zogenaamde ‘cable loom’ magische resultaten geven. Dit betreffende stukje slaat de spijker overigens precies op zijn kop. Op alle punten geef ik de auteur een hele dikke pluim; dit is ook zoals wij dit vaak ervaren.

       1. Dan heb ik pech want ik heb voor de aanschaf van de LS kabels net een setje interlinks Furutech Alpha Line Plus gekocht. Maar ik geloof niet dat ik me daar heel druk om ga maken. Als je er al in gelooft dan ben je de laatste puntjes op de i aan het zetten en is al het overige al in kannen en kruiken. Vaak wordt dat vergeten, een belabberde akoestiek in je kamer wordt niet beter door kabel synergie!

        1. Robert, ik weet niet zo goed wat jouw missie is. Waarom al deze ongefundeerde beschuldigingen en verwijten? En nu ook al over een zeer gewaardeerde collega. Het is duidelijk dat je een andere menig hebt. Fair. Indien je je stoort aan dergelijke reviews, waarom bezoek je dit platform dan?

        2. Robert… op Alpha Audio beledigen we nooit en te nimmer anderen. Ik heb je reactie dus verwijderd. Ik ken René van Es goed en weet hoe hij werkt. Ik kan dus gerust zeggen dat hij géén reclamestukken schrijft. Laat staan tegen betaling.

        3. Geen ongefundeerde beschuldigingen, maar een feit. Tja, de mens wil bedrogen worden…..

        4. Robert,

         Als je zo doorgaat, zal ik je moeten verwijderen van Alpha Audio. Dit is mijn laatste waarschuwing.

         Ik ken al mijn journalistieke collega’s al jaren. En mijn team op Alpha idem. Als je dit soort onzin gaat spuien over (zeer) gewaardeerde collega’s is Alpha Audio niet het platform om dat te doen.

   Geef een reactie