Review Q acoustics M3 soundbar

Voordelen

 • Goed geluid
 • HDMI ARC
 • Prijs

Nadelen

 • Geen app
 • Prijs: € 399

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Q Acoustics M3

  Inleiding

  Niet zo gek lang geleden, hebben we de Q acoustics M2 soundbase getest. Daar stonden wij al even van te kijken. Hoe is het namelijk mogelijk dat er zoveel kwaliteit en opties in een soundbar zitten, voor een bedrag waar Apple nog geeneens een iPhone voor kan maken? Dus leek het ons logisch om ook de “grote” broer van de M2 te testen. De Q acoustics M3. Doet ons een beetje denken aan modellen van een automerk….

  Wie een prachtige verpakking verwacht en een in Egyptisch katoen gewikkelde soundbar verwacht, die komt van een koude kermis thuis. Aan dat soort onzin doet Q acoustics namelijk niet. Een wit kartonnen doos. Het logo en de naam kunnen er nog net op. Maar daar blijft het ook bij. Dit zijn de punten waar winst behaald kan worden. Geen mooie fancy doos en tierelantijntjes, nee gewoon een doos. Want dat scheelt geld in de verkoopprijs.

  Over die verkoopprijs moeten we het even hebben. U betaalt namelijk slechts 399 voor deze soundbar. Nu is de Q Acoustics M3 al even op de markt en dat maakt het mogelijk dat hij te verkrijgen is voor 349 euro. Daar kunnen wij geen iPhone van kopen. De vraag blijft natuurlijk wel: “Wat krijgen we voor dat geld?”

  Een M3 motor?

  Een BMW M3 is bij de meeste mensen wel bekend. Een auto met veel vermogen, knallende uitlaten en snelheden ver boven de 200 kilometer per uur. De Q acoustics M3 heeft wat minder vermogen. Een rms vermogen van 2x 20 watt en een ingebouwde subwoofer van 40 watt. En dat is precies hetzelfde vermogen als zijn “kleine” broertje: de M2 soundbase. Normaal gesproken zou een hoger model ook meer vermogen hebben, maar daar komen we later even op terug. We vinden ook dezelfde mogelijkheden terug. Bluetooth Aptx, NFC, optisch en RCA-ingang. Dezelfde EQ-schuifknoppen. Ook een hdmi-ingang met Arc ondersteuning en een knop aan de bovenkant die in verschillende kleurtjes licht geeft. Dit afhankelijk van de ingang die gekozen is. Blauw voor bluetooth, wit voor optisch, paar voor hdmi en groen voor rca. De hdmi aansluiting met Arc is echt een verademing en trend die zich doorzet in soundbars. Maar wat is er anders?

   
   

  Geef een antwoord