web analytics

Review Q Acoustics Concept 300 monitor

Prijs: € 3750

Concept 300

Conclusie

De Concept 300 is zonder meer een innovatie. De statieven voegen echt waarde toe, niet alleen qua ontwerp maar zeker ook klankmatig. Q Acoustics heeft de winnende elementen van de Concept 500 toegepast in een monitor en er een statief aan toegevoegd dat het geheel een stuk minder massaal maakt.

Door het gebruik van eenvoudige en prijsvriendelijke materialen is Q Acoustics er opnieuw in geslaagd om ook in dit segment een speaker in de markt te zetten die zeer goed meedoet in de eredivisie van Audioland. Bij de introductie van de Concept 300 moest de verzamelde internationale audiopers raden naar de vraagprijs. We kwamen op ± 5.000 euro uit en dat bleek dus 1.250 euro hoger dan de werkelijke prijs.

We hadden bij onze schatting al de Q Acoustics factor meegenomen, dat wil zeggen: “wat zou zo’n speaker moeten kosten als het geen Q Acoustics was. En dan 50% daarvan”. Met andere woorden; deze Concept 300 klinken als monitors-plus-statieven van 10.000 euro. Alpha Approved!

Prijs x Innovatie

Inhoud

Q Acoustics heeft in zijn nog relatief jonge bestaan (sinds 2006) een indrukwekkende hoeveelheid prijzen in ontvangst kunnen nemen. Ook wij zijn steeds aangenaam verrast door de kwaliteit van Q Acoustics speakers, zeker in relatie tot de vraagprijs. In 2015 testten wij de bookshelf speaker 3020, die indrukwekkend presteerde en voor 280 euro per paar indrukwekkend laag geprijsd is.

Het is dan ook de combinatie van hoge prestaties en een verrassend lage prijs die ervoor zorgt dat Q Acoustics producten maakt met een hoge gunfactor van consumenten en van de pers. Met de Concept 300 voegt het merk hier nog aan toe: een speaker in het high end segment, echte innovatieve oplossingen en dan vooral het statief.

Gerelateerde berichten

Audioquest Thunder

Review Audioquest Thunder power cable

Prijs x Innovatie InhoudOnlangs heeft Audioquest een compleet nieuwe lijn met lichtnetkabels – power cables – aangekondigd. Deze serie heeft niet alleen totaal andere namen, maar ook een totaal andere geometrie. Zien de oude modellen er nog vrij traditioneel uit; de nieuwe lijken wel voor hoogspanning gemaakt met hun gevlochten opbouw. Wij bekijken en beluisteren […]

Review Asus Xonar Essence One

Prijs x Innovatie InhoudAsus is nu niet direct een merk dat je als hifi-liefhebber in je set gaat plaatsen. Sterker nog: dat kon ook helemaal niet, tenzij je een complete pc om de geluidskaart heen gaat bouwen. Tot voor kort, want nu komen de Taiwanezen met de Essence One usb-dac? jazeker: een d/a-converter! 

Geef een reactie