web analytics

Review Q Acoustics 3050i luidspreker

Voordelen

 • Vergevingsgezind Degelijke afwerking Prijs/kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Beperkte detaillering
 • Bouwkwaliteit
  Aanstuurbaarheid
  Klank
  Prijs
  Q Acoustics 3050i

  De i van installatie

  Inhoud

  Het duurt even voor we de kwaliteiten van deze vloerstaander ontdekken. De verschillen met onze eigen monitorspeakers zijn dan ook talrijk. Vooral de plaatsing in onze luisterruimte loopt niet van een leien dakje. Na heel wat experimenteren komen we uit op 2,5 meter afstand van elkaar, behoorlijk ingedraaid en niet al te ver (50 cm) van de achterwand. Nu is het geluid mooi gebalanceerd. Het laag overheerst niet meer, de verstaanbaarheid verbetert aanzienlijk en de detaillering is een pak beter. Het loont dus wederom flink aandacht te besteden aan de plaatsing.

  Zoeken naar een passende versterker gaat niet vanzelf. Hoewel ze op papier relatief gemakkelijk aan te drijven zijn (91db) gaat het toch niet helemaal goed met onze ouwe getrouwe JVC receiver. Die is te warm en te losjes om de luidsprekers goed in toom te houden. Er kan voldoende luid gespeeld worden maar een goeie combinatie kunnen we het niet noemen. Deze luidsprekers kunnen net wat extra pit en punch gebruiken en die vinden ze niet in deze eerder warme versterker.

  Gelukkig hebben we onze Bryston net op tijd terug binnen, want die blijkt wel een goeie match te zijn met deze eerder vergevingsgezinde luidspreker. Natuurlijk is de Bryston een beetje teveel van het goede maar op deze manier kunnen we echt alles uit deze luidspreker halen. We zijn volop aan het zoeken naar een degelijk betaalbare versterker om in deze prijsklasse mee te testen. Maar voor nu is het hoog tijd om aan de slag te gaan!

  5 reacties

  1. Beste Geoffrey,

   In je review heb je het over plaatsing en de afstand tot de achterwand (50 cm). Reken je vanaf de voorkant of vanaf de achterkant van de luidspreker? Dank voor je reactie.

  2. Hallo,

   Als u in dezelfde prijsklasse blijft dan zou een Arcam Sa 10 of een Ps audio Sprout 100 iets kunnen zijn. Beide brengen wat extra pit en sprankeling die goed passen bij de wat bravere q acoustics. En in beide gevallen heeft u er ook een mooie dac bij.

   Vriendelijke groeten
   Geoffrey

   1. Het ligt er maar aan wat je zoekt. Het is onmogelijk advies te geven zonder gedetailleerde info als:

    – Hoe groot is de ruimte
    – Wat is de akoestiek van de ruimte?
    – Wat voor sound zoek je?
    – Wat voor bronnen ga je gebruiken
    – Wat is je budget?

  Geef een antwoord