Review Q Acoustics 3020

Voordelen

 • Vergevingsgezind
 • Speelt snel goed
 • Mooi gemaakt

Nadelen

 • Tikkie warm afgestemd
 • Prijs: € Vanaf 140 per stuk

  Bouwkwaliteit
  X-Factor
  Geluid
  Prijs

  Het is ongelooflijk dat dit mogelijk is in deze prijsklasse. Q Acoustics heeft het toch gedaan. Een heel kleine, muzikale luidspreker op een prijspunt die wij niet voor mogelijk houden. Het is vrij lang geleden dat wij bij Alpha-Audio zo onder de indruk zijn geweest van een luidspreker. En dat terwijl we er toch al heel wat top modellen de revue hebben laten passeren. Voor deze prijs kent de Q Acoustics 3020 geen rivalen en al zeker geen gelijken.

  Ding-dong….

  Eens te meer gaat bij ons de voordeur en kan er weer een pakje in ontvangst worden genomen. Nee daar zullen wij bij Alpha-Audio nooit moe van worden. Als we de doos van Q Acoustics openen, komt een prachtig paar luidsprekers. Met hun glimmende front en matzwart leren behuizing zien ze er zeer goed uit. En mede daardoor zullen ze ook de vrouw des huizes behagen.

  Aandacht voor detail

  Het eerste wat ons opvalt als we de speakers op hun stands plaatsen, is hoe prachtig afgewerkt deze Q-Acoustics zijn. Ze zijn omhuld met leer en de kast kent geen enkel kiertje of naadje. Daarmee zet hij naar onze mening een hoge standaard neer binnen zijn prijsklasse.

  De luidspreker zelf is een zogeheten sandwich-cabinet design. Met andere woorden een kast in een kast met daartussen een laag van resonantie absorberend materiaal. De units maken ook op geen enkele manier contact met de buitenkant van de speaker waardoor een zeer dode en tevens robuuste kast ontstaat. Dat merken we ook zeker terug in het gewicht van de speaker. Dat is helemaal niet gering met 5 Kg per stuk.

  Grappig detail: aan de terminals zit een label waarop vermeld staat dat de luidspreker getuned en ontwikkeld is op basis van QED bekabeling. Q Acoustics raadt ook aan om deze kabels te gebruiken met deze speakers.

  Aansturing

  Q Acoustics 3020 (2)

  Voor de aansturing van de kleine 3020 gebruiken we een Myryad MA120 eindversterker en meer is niet nodig aangezien er geen bi-amp mogelijk is bij de luidsprekers. Met 60 schone watts per kanaal is dit een heel vriendelijke en bescheiden versterker maar dat lijkt ons ook wel toepasselijk voor deze bescheiden ogende speakers. Tevens gebruiken we een Myryad MP100 voorversterker en een Chord Chordette USB dac als bron.

  In plaats van de door Q-Acoustics geadviseerde QED bekabeling gebruiken we een Audioquest rocket 88. We hopen dat de “Q” deze goed genoeg vindt. Het zou jammer zijn als de 3020 boos op ons wordt.

  spelen

  Het is tijd om te bepalen hoe deze kleine jongens van “Q” spelen. In eerste instantie beginnen we maar klein en voorzichtig. Het meest recente album van Boudewijn de Groot ?achter glas? lijkt ons een goede keus ; en meteen zijn we verrast met het grote gemak waarmee de Q Acoustics 3020 het geluidsbeeld voor ons opbouwt.

  De presentatie is groot, stevig, robuust en detailrijk. We horen opvallend veel verfijning en nuance. Dat zorgt ervoor dat het album voorbij is voordat we er erg in hebben. Chapeau!  Tijd voor wat nieuwe bestanden: we gooien Milow in de speler en gaan er nog eens rustig voor zitten. Wat we horen verrast ons wederom. We horen ongelooflijk veel detail in het hoog, midden én laag. Dat verwacht u echt niet als u het speakertje ziet.

  Een voorbeeld: de Turkse trommels in het nummer ?you?re still alive in my head ? komen diep, strak en schoon uit deze wonderdoosjes rollen met groot gemak. Daarnaast is het hoog in dit nummer open en verfijnd en het midden vol met rust.

  Het middengebied neigt wellicht iets naar de warme kant, maar dat is zeker niet vervelend. Het laaggebied is ietsje aangezet om uit dit kleine kastje de nodige warmte te persen. Niemand wil een dun en futloos laaggebied.

  Meer!

  Als Milow is uitgezongen, krabben we ons nog eens achter de oren, want zonder het te vragen smeken deze speakers om meer. Meer geweld! ?Geef het ons we kunnen het hebben?! En daar doen we niet moeilijk over. Wie vraagt, kan krijgen! We selecteren Heroes : het laatste album van de zweedse metalband Sabaton. Als het nummer ?hearts of iron? door de luisterruimte dreunt zijn we overtuigd, er is niks dat deze speakers niet aankunnen.

  We hebben ze gepusht tot geluidsniveaus die ons luistercomfort ver voorbij waren en toen pas gaven ze blijk van vervorming.

  Gemoedelijk

  Het geluid is gedetailleerd en open maar tegelijkertijd gemakkelijk en gemoedelijk. Dat maakt het dat menig genre prima klinkt over deze Q’s. Houdt er wel rekening mee dat er een wat aangedikt laag in deze speaker zit. Plaatsing helpt, maar kan geen poortafstemming of ‘tuning’ van de basreflex camoufleren.

  De speaker is dus vergevingsgezind voor wat er ingaat maar tegelijkertijd is elke verandering in bekabeling of aansturing merkbaar. Zo werkten we tijdens het testen ook even met een ‘good old’ Van Medevoort 515 eindversterker. En tevens hebben we nog wat speakerkabels gewisseld. Alles is hoorbaar.

   
   

  62 reacties

  1. Beste ..

   Graag wil ik uw advies vragen. Momenteel bezig ik nog (oude) kef speakers. 2x q4, 2x q1 en een center van kef. Inmiddels een nieuw huis gekocht en tijd voor een nieuwe set. Vrouwlief wil echter geen zuilen in het huis en met de komst van een kleine lijken me deze ook niet handig. Mijn idee is om 4 x de 3020 aan te schaffen en deze op te hangen (buiten bereik van kinderhandjes) en dat te combineren met de center en sub van dezelfde serie. Alternatief is sonos systeem. (Soundbar, sub en 2x play1) Maar dit is puur omdat er dan zo min mogelijk speakers zijn. Uiteraard voor vrouwlief 😉

   Kunt u mij hierin adviseren ?

   Met vriendelijke groet, willem

   1. Beste Willem,

    Je kan het beste advies vragen via het contactformulier op de website. Grote adviezen gaan via de onafhankelijk advies-service. De reden dat we dit via mail doen, is de reacties onder de artikelen ‘zuiver’ te houden. Dank voor uw begrip. Ik stuur u even een e-mail.

  2. Ik heb deze speakers nu bijna 2 jaar, maar kan mij totaal niet vinden in deze beoordeling. Warm klinken mijn bij mij de 3020 zeker niet, soms vind ik ze zelf verschrikkelijk schel klikken. Naast mijn 3020 heb ik ook nog 2 paar (geen eerlijk vergelijkingsmateriaal) Mordaunt-Short AVANT 904 die ik iets beter vind klikken en een paar Roger Ls603 die ik echt geweldig vind klinken aan mijn Denon. Ik vind dat de 3020 bij mij het laag totaal mist als ik ze aan mijn Teac dac versterker aansluit ‘ze klinken wel mooi open’. Aan mijn Denon klinken ze ietsje beter.. maar waarschijnlijk omdat ik bij deze versterker het L/M/H kan instellen. Nu heb ik op dit moment er een stel dikke costume made kabels aan hangen die ik zeer binnenkort ga vervangen voor een paar QED Performance Ruby Anniversary Evolution kabels die hoop ik dit probleem iets tot totaal op kunnen lossen.
   Of mijn Teac dac en 3020 zijn geen goede vrienden.

  3. Onlangs de 3020 ook maar eens besteld, dit naar aanleiding van de erg goede reviews. Hmm, na een paar maande verkocht want ik vond ze wat vlak en ze konden me niet boeien. Mijn Boston Acoustics A25 vind ik toch echte beter klinken.

   Ik heb de Concept 20 ook gehad en die speelden wel erg mooi en konden me boeien, vooral het prachtige mid-hoog. Het laag is dan weer wat mager en daar scoort de 3020 dan wat beter. Maar overall vond ik de 3020 wat tegenvallen.

  4. Goede reviews alom op www; vraag me af of ze qua stereobeeld / ruimtelijkheid (“3D” noem ik dat altijd) hoger scoren dan de JM Lab Profil 5 die ik nog heb staan in combi met Onkyo internetreceiver TX 8050. Ik weet het (natuurkunde;)) dat de vloerstaanders meer volume hebben, maar deze Q-acoustics lijken meer te bieden qua ruimtelijkheid en punch (die van JMLab vind ik wat wollig in de lage regionen).
   Of toch maar door sparen voor de Dali Rubicon 2 (paar keer per jaar op Marktplaats plm 1.300,-) of de
   ook door jullie bejubelde ATC SCM11.
   Fijn om jullie ideeen te horen; volg de reviews altijd met veel interesse. Eerlijke en afgewogen reviews zonder poespas.
   gr Jules

   1. Dat is geen vergelijk, de resulaten van de 3020 moet je wel zien in relatie tot de prijs. De Concept 20 van hetzelfde Q-Acoustics is niet voor niets duurder dan de 3020 maar speelt dan ook op een hoger niveau. Ondanks dat het op papier geen betere speaker lijkt.

  5. Erg zinvol om hier te lezen over de Q-acoustis 3020, ik overweeg een pair aan te schaffen.

   Erg benieuwd ben ik naar set-up met een platenspeler, hoe doen jullie dit? Voldoet een voorversterker?

   1. Voor de twijvelaars onder ons….gewoon kopen deze speakertjes….draait hier op een Yamaha rn 602 en het is een aanrader….
    Maar zoals altijd…eerst zelf luisteren, maar voor de prijs kun je het bijna niet laten…

  6. Heb zelf de 2020i draaiend op een Asus essence kaart en een S.m.s.l. Sa-80. Werkelijk een aangenaam detailrijk geluid.

   Nu is mijn vraag: heeft er toevallig iemand de overstap gemaakt van de 2020i naar de 3020 ? zo ja wat zijn de ervaringen met het nieuwere type tegenover het oude ?

  7. Zouden een set van deze speakers goed samengaan met mijn Nad 3020 versterker?

   Weet iemand waar in de buurt van Purmerend/Amsterdam ik deze speakers kan beluisteren?

  8. Beste expert(s),

   Heb de 3020’s nu een maand, icm een marantz sr6006. Nu ben ik absoluut geen audiofiel, en net de teufel ultima 40 mk2 afgestapt. Vriendin, formaat, geen ruggengraat, je kent het wel.

   Nu zijn de q’s prachtig helder, maar mis ik bij wat hogere volumes warmte/laag.

   Ligt dit aan mij?

   1. Dag Bar,

    Nee, dat ligt niet aan jou. Feit is: de Ultima 40 heeft véél meer inhoud, grotere units en dus – natuurkunde – meer laag. De speaker kan door de inhoud en grotere units meer lucht verplaatsen. De Q3020 is voor zijn formaat een heel complete speaker. Maar hij kan geen wonderen verrichten.

  9. ‘Tikkie warm’? Oh dan raak ik weer in de war. Moet ook niet afgaan op reviews op internet. De een vind zo de ander zegt ander. Ik houd helemaal niet van warme in hi-fi. Ben analytische atudio speakers gewens en houd van een open mid en hoog. Maar zoek een iets muzikaler klinkende setje speakers die gewoon lekker klinken voor mijn teac ah500. Hm ik moet ze echt eens gaan luisteren in de winkel. Weet alleen niet waar, omgeving Purmerend.

   Weet iemand of de cambridge sx50 warmer of juist minder warm klinken?

  10. Ik wil de Q acoustics 3020 vervangen voor mijn huidige klipsch f1 (zuil) speakers. In combinatie heb ik een harman kardon avr 165 receiver.
   Ik wil wel inleveren in formaat maar niet ‘veel’ inleveren op kwaliteit en geluid. Zouden deze speakers een goede keuze zijn? Ook in combinatie met mijn harman kardon avr 165?
   Ik hoor graag uw advies

   1. Wat wil je horen, modern, klassiek, metal, rock, enz., enz…..
    Wat heb je voor kamer?
    Wat heb je voor content (CD, stream, SACD, Flac, enz. )
    Hoe is je ervaring met andere systemen?
    Je begrijpt het al: de keuze is afhankelijk van veel factoren.
    TIP: Ga regelmatig naar demo’s om je gehoor “op te voeden”.
    Opm. de 3020 is verrassend goed.
    Steeds beter naarmate mijn oren geleerd hebben om met het nieuwe geluid om te gaan.
    groet Toon

  11. Met alle respect, jouw opmerking over het laag bij buizenversterkers klopt niet.
   Ga maar eens luisteren bij Ir. Harry Kockelmans, in Venlo. Je zult je mening snel herzien……

   1. Er zijn altijd uitzonderingen. De Audio Research Reference 750 is ook strak. En sommige KR’s ook… maar gemiddeld gezien is de dempingfactor van een buis superlaag. En dat is hoorbaar.

  12. Vraag
   Ik overweeg mijn speakers Boston HS60 te vervangen door Q acoustics 3020.
   Ga ik erdan hoorbaar op vooruit? Ze hangen aan een Marantz M CR611

   1. Ik heb eerlijk gezegd geen idee. Wat zoek je voor geluid? Erop vooruit gaan, kan van alles betekenen: meer bas, minder bas, ruimtelijker, meer detail, minder detail, etc… Waarom niet even proberen?

    1. Ik stuur de Q acoustics 3020 aan met de denon M40 (zie mijn opmerking/vraag over de SPK optimise).
     Voorheen had ik de Denon M39 met de bijbehorende Denon speakers.
     De 3020 geeft piano ‘klaterend weer’. Zeer detailrijk.

     1. Met de 3020 hoor je meer verschillen. Afschuwelijk is soms de spraak. De kamertjes waarin gesproken wordt hebben geven dan een erg warme klank.
      De dynamiek van de muziekstukken lijkt toegenomen te zijn, heel zachte passages klinken nog goed. Opvallend is het geluid wanneer het gehoord wordt in een belendende kamer. Zelfs daar hoor je het heldere geluid.

   1. Heb de 3050i gehoord. Ook akelig heldere stemweergave. Voor mij te. Weet echter niet of dit door de speaker kwam of door de Denon versterker die erachter hing.

  13. Tikkie warm afgestemd: minder? Hmm, ik heb de speakers in huis gehaald en vergeleken met ma bronze 2. Geluid lag dicht bij elkaar, maar de q acoustics hebben de voorkeur. De B2 zijn heel helder, maar ik merkte al snel dat ze een wat koeler midden hebben, een beetje klinisch in mijn oren. En nou juist die warmere klank van de q acoustics was hetgene waardoor ik alles beter vond klinken, ik voelde en beleefde de muziek veel meer.
   Verder helemaal mee eens, beste speaker voor deze prijs en een stuk hogere prijs!
   Zeer blij mee, en oh wat staan ze mooi in de kamer 🙂

  14. Verrassend geluid van de 3020 op de DENON DCR M40.
   Uw opmerking over ‘alles is hoorbaar’ kan ik niet beamen.
   De “SPK optimise” van de DENON is er voor om de eigen DENON speakers wat te optimaliseren.
   Het kan voor andere speakers uitgeschakeld worden.
   Bij de 3020 hoor ik echter geen verschil.
   Ook bij gebruik van rose of witte ruis is er geen verschil te horen. Alle andere correcties ( bv +2 dB Bass) zijn goed te horen met de rose ruis.
   groet Toon

   1. Ik moet nu –na 2 maanden– terugkomen op mijn opmerking over de 3020.
    ALLES is te horen: er is nu veel verschil te horen tussen opnames, studioruimtes, instrumenten enz.
    Deze speakers brengen ‘alles’ aan het licht.
    Meer dynamiek, dat kan eigenlijk niet, de opnames blijven hetzelfde. Waarschijnlijk komt het doordat de 3020 ook zeer zwakke geluiden uitstekend weergeeft. Audiologie is toch wel een bijzonder vak!

    1. Leuk te horen! Dank je wel voor je toevoeging! De reden is denk ik dat de 3020 nu pas is ingespeeld. De randen moeten loskomen, waarna de units veel meer detail en dynamiek kunnen weergeven.

  15. Mooie review 🙂
   Hebben jullie ook de Concept 20’s gehoord? Vraag me af of er een groot verschil is tussen deze en de 3020’s. Er is wel een behoorlijk prijsverschil.
   Volgens mij hebben de C 20’s alleen een andere soort kast.

  16. Ik zoek een speaker die mijn rock en metal muziek lekker weergeeft. Ben er inmiddels achter dat dat er niet veel zijn. Weet dat mijn muziek slachtoffer is van de Loudness War en op de meeste speakers klinkt het veel te schel en fel hoog. Ik hou van een wat warmere weergave. B&W, Monitor Audio, Epos, Focal, Kef allemaal al afgevallen.
   Dacht nu aan de Tannoy XT6F, maar kreeg ook een tip voor dit onbekende merk. Kunt u er iets van zeggen? Het gaat dan om de 3050 of concept 40. Mijn versterker is Denon pma 1520AE

   1. Q Acoustics is niet heel onbekend hoor! In Nederland alleen een beetje ondergesneeuwd. Maar het zijn zéér degelijk gemaakte speakers met een fijn karakter. Wat wellicht ook wel wil werken is Neat… die zijn behoorlijk soft en richting warm.

    1. Niet meer bezig geweest met speakers, maar wil binnenkort toch doorpakken. Maar blijft moeilijk met metal dat op meeste speakers te bright, helder, shrill klinkt. Intussen een Exposure 3010S2 versterker kunnen scoren die ik een enorme verbetering op de Denon vind die het hoog ook “te bright” weergeeft.
     Speakers op mijn lijst zijn:
     Q acoustics 3050
     MA Silver 6 (of silver 2)
     Tannoy XT6F

     Iemand deze speakers beluisterd of kan er iets van zeggen?

     1. Het feit dat metal meestal te bright klinkt, is dat de opnames gewoonweg slecht zijn bij de meeste bands. Dat is wel enigszins te compenseren met softere apparatuur, maar dat gaat veelal weer ten koste van resolutie. Kijk eens naar iets met buizen. Geen high-end, maar juist relatief goedkopere modellen. Die geven veel 2e harmonischen die het plaatje wat warmer maken. Combineer dat met de juiste speaker – beetje hoog rendement en vlakke impedantie – en dan heb je wel een leuke set.

       1. Buizen zijn vaak niet zo goed in een goed laag. Wat vind je van hybrides?

       2. Buizen zijn idd niet zo goed in laagdruk en strak laag, maar wel milder in mid / hoog. Hybrid kan ook. Buizen voor en transistor eind. Speakers moet je altijd matchen op de versterker. Dat is in feite één geheel.

       3. Nog mogelijke suggesties; ook in relatie tot mijn huidige lijstje?

       4. Hallo Jaap,

        Vind je de Q acoustics 3050 goed voor metal en rock; ook in vergelijking met de veel duurdere MA Silver 6?

       5. Wat ik goed vind is niet heel erg relevant. Ik draai niet zoveel metal en rock. Wel een beetje, maar dan Rammstein, Steven Wilson en bijvoorbeeld een beetje Marilyn Manson. Dat zijn helemaal geen beroerde opnames. Wat bijvoorbeeld Cradle of Filth of Edge of Sanity doet op die speakers, weet ik niet. Is heeel lang geleden dat ik dat soort muziek nog draaide. En als ik dat doe, gebruik ik het niet in de reviews, omdat het gewoon niet relevant is voor de doelgroep.

        Wat jij zoekt, is een vrij warme, vergevingsgezinde set. Dat is altijd een combinatie van versterker, bron en speaker. Pak een buis met wel wat vermogen, een speaker die dat aan kan – DALI is erg geschikt, bijvoorbeeld Zensor 5 ofzo – en een degelijke bron. Dan kom je een heel eind.

       6. Heb een Dealer van Dali gevonden. Helaas heeft deze op dit monent alleen de Dali opticon serie staan. Is deze duurdere serie minder geschikt voor hedendaags metal dan de Zensor 5?
        Verder wil ik zeker nog luisteren naar de Tannoy XT6F, maar heeft wel een metaldome, net als Monitor audio silver trouwens.

       7. Beste Rob,

        Je hebt nu al echt heel veel tips en adviezen gehad op Alpha. Het lijkt me verstandig om een richting te kiezen voordat je ook jezelf helemaal gek maakt met de talloze keuzes en opties in audioland. Niemand kan voor jou bepalen wat geschikt is. Beste tip: je moet gewoon gaan luisteren.

  17. Heb zelf een setje Boston A25 en ben daar erg tevreden mee. Erg muzikaal, bijzonder mooi hoog en geen specifiek aangezet gebied.

   De B&W 685S2 en MA-Bronze 2 bieden wel meer punch maar hebben elk hun eigen aangezet gebied waarbij de MA me beter bevallen dan de B&W. Maar de A25 staat er nog steeds en ook op de SE buizenbak met slechts 3 Watt doen ze het lekker..

   Ik overweeg al langer de KEF LS50 en dan maar dieper in de buidel te tasten om een stap vooruit te maken. Maar als ik de review van de QA 3020 lees vraag ik me af of dat nog nodig is?

   Beste Jaap, hoe denk jij hierover?

   1. Ik heb sinds kort ook een setje in bezit. Ze klinken zeker niet verkeerd en de afwerking (in het wit) is fraai. In vergelijk met mijn Bostons A25 klinkt het hoog wat scherper en scheller. Waarschijnlijk trekt dit door langer spelen nog wat bij. Qua klank overtreffen ze de A25 in mijn oren zeker niet. En die zijn nog een stuk goedkoper ook.

    1. Dag Willem,

     Vergeet niet dat een speaker minimaal 200 uur moet spelen voordat deze echt los is… Ik herken ‘schel’ absoluut niet. Klinkt alsof de tweeter nog niet los is.

     1. Dag Jaap,

      Dank voor je reactie. Ik ontken ook niet dat ze nog flink los moeten komen. Mijn 2e setje A25 klonken overigens uit de doos net zo als mijn paar maanden ouder eerste setje.
      Wat ik bedoelde te zeggen is dat in vergelijk nu de (veel) goedkopere A25 beter klinkt in mijn situatie. Over een tijdje er maar weer eens goed voor zitten . ?

  18. Ik lees bijna overal goede reviews over deze speakers.
   Zijn deze speakers dan echt zo verdomd goed?

   Mijn interesse is in ieder geval wel gewekt. Ik ben namelijk van plan om qua speakers te downsizen maar daarbij niet te (veel) willen inleveren op power en geluidskwaliteit.

   (Reden: ik ga deze zomer verhuizen/samenwonen en mijn vriendin vind mijn huidige speakers te groot. Diep in mijn hart wil ik ook niet meer van die grote zuilen maar compactere speakers die ik op mijn audio/tv meubel kan neerzetten).

   Zouden deze speakers een vervanging kunnen zijn voor mijn Dali Ikon 6 mk2 speakers en zouden ze goed matchen met mijn Arcam AVR 360 receiver? Of moet ik dan naar heel iets anders kijken?

   Hopelijk kunnen jullie mij hierin adviseren?

  19. Ben aan het kijken naar goede speakers icm een mogelijke Cambridge Audio Minx Xi setup. Is jullie verwachting dat deze speakers hier goed bij zullen passen, of kan ik toch beter voor Cambridge Audios zoals bv de SX-50 gaan?

  20. Ben helemaal verkocht ,maar nu wil ik graag een 5.1 ervan nu twijfen ik of ik nu vier 3020 neem of twee 3020 en twee 3010 wat wordt er aan geraden voor mooi vol geluid met pioneer 921
   Vr gr g de zwaan

    1. En dan de 3020 achter ?heb nu ook staanders van sony en die wil men vrouw weg hebben vandaar dat ik naar kleinere boxen kijk,maar wil er niet op achteruit gaan maar neem aan dat die sony niet kan tippen aan de q acoustic.zal eens verdiepen in de staanders van q acoustic dus wie weet,???? men versterker is 150 wat per kanaal en de q acoustic zie 75 wat maar neem aan dat het geen probleem op zal leveren qua watts ?

      1. Luister inmiddels een maand naar de 3020. Fantastisch! Heb er als netwerk receiver de Yamaha R-N602 aan gekoppeld. Groot voordeel: een extra subwoofer aansluiting. 2.1 dus. Geweldig mooi!!

  21. Hè eindelijk eens normale luidsprekertjes (met nadruk op tjes) met bijbehorende prijsklasse. 😉
   Dit merk is in de UK al jaren goed bezig en vaak overladen met prijzen, maar gek genoeg in NL vrijwel geen aandacht. (wellicht de kortzichtigheid van tijdschriften/dealers want hebben zoal hun favoriete merken?)
   Het design en de afwerking van de Q’s zien er altijd zeker goed uit en zal toch geen ‘probleem’ moeten zijn in een gemiddelde woonkamer frontaal naast het TV-meubel of op het dressoir met een goed geluid.

   Overigens ook een mooie hifi-set van Myryad hoor. Dit Britse merk zie en hoor je nog maar weinig.
   (ook weer een lekker simpel recht-toe-recht-aan merk zonder grootdoenerij)

  22. Kleine correctie. Actual Acoustics is gestopt en de Q Acoustics en QED producten worden rechtstreeks door ArmourHome uit Engeland aan de dealers geleverd
   Leuke test. Heb hem met veel genoegen gelezen. Zou toch nieuwsgierig zijn hoe de test met bv de QED XT 40, de Award winnaar van Whatshifi in deze prijsklasse , zou zijn uitgevallen.

  Geef een antwoord