Review: Purecable nanoPOWER HQ

Voordelen

 • Voegt niets toe, laat niets weg

Nadelen

 • Er is niets op aan te merken
  • Van het Gelderse Purecable ontvangen we een serie geheel nieuwe kabels, waaronder de nanoPOWER HQ netspanningskabel. Deze powercable heeft dezelfde nano-behandeling ondergaan als de eerder geteste nanoPTC-1 luidsprekerbekabeling. Deze nanoPTC-1 is ons destijds prima bevallen en zijn derhalve benieuwd naar de eigenschappen van deze nanoPOWER HQ.

   De Purecable nanoPOWER HQ powercable is voorzien van hetzelfde koper dat is toegepast bij de eerder gereviewde nanoPTC-1 luidsprekerkabel. Sterker nog, deze exacte kabel wordt in thuismarkt Japan zelfs als speakerkabel verkocht.

   De geleiders van de bekabeling zijn gedrenkt in natuurlijke olie waarbij nano-deeltjes met een verhouding van 95% goud en 5% zilver aan zijn toegevoegd. Geen snake oil, maar hier zit een volstrekt logische theorie achter; een stukje natuurkunde op mavo niveau. Meer informatie over de technologie kunt u vinden in onze eerdere review van de nanoPTC-1 speakerkabel.

   Wij ontvangen nu dus een netspanningskabel met een lengte van een meter. Deze is voorzien van kwalitatief goede, massief koperen PowerCU connectors met een duurzame rhodium finish. De bekabeling is opgebouwd uit drie ‘stranded’ geleiders, elk voorzien van 105 afzonderlijke ‘PC-Triple C’ koperen adertjes.

   Elk van de geleiders is opgebouwd uit zes afzonderlijk van elkaar gewikkelde strengen die weer om elkaar zijn getwist tot een koperen kern met een diameter van 5,575mm2. Hier overheen een PVC isolatie. Het geheel is afgewerkt met een mantel van Polypropyleen en katoen en vervolgens nog voorzien van een decoratieve sleeve van nylon. Standaard wordt de kabel afgemonteerd met een ferrietkraal aan de componentzijde. Wij ontvangen een kabel zonder ferrietkraal.

   Klank

   De nanoPOWER HQ heeft geen hele ‘eigen’ sound. We ervaren een mooie neutrale weergave die neigt naar warm-neutraal. De powercable levert een hele duidelijke ‘punch’ in het laag, maar forceert hierbij niets en drukt ook geen delen in het hoorbare spectrum weg. Alles klinkt vertrouwd en vooral bekend. Gezien de bouw van de bekabeling, namelijk ‘stranded’ geleiders en de diameter van de bos met koper komt dit dan ook niet onverwacht.

   Wat we belangrijk vinden is dat het een eerlijke kabel is. Er worden geen trucjes uitgehaald waardoor het geluidsbeeld of de klankbalans op extreme wijze door de kabel wordt beïnvloed.

   Power bij de source

   Waar sommige bekabeling meer geschikt is voor toepassing bij eindversterking en de ander weer voor een bron, is de nanoPOWER HQ een echte allemansvriend. De dikte van de bekabeling maakt bij het voeden van een muziekbron, in dit geval een cd-speler, de weergave niet tam, sloom of suf. Het detail, microdetail en de imaging blijven onder elke conditie zoals we dit gewend zijn.

   Powerrr

   Wanneer we de kabel inzetten bij de versterking van de muziekketen lijkt de powercable zich als een vis in het water te voelen. De diameter van de kabel komt hier goed tot zijn recht, want een (eind)versterker moet onvoorwaardelijk vermogen kunnen leveren. En onze Bryston 4B3 doet dit in combinatie met de nanoPOWER HQ met de kracht van een sloophamer. De controle is hierbij subliem.

   Eindoordeel

   Tijdens het samenstellen van een hifi-set wordt doorgaans in de eerste plaats een speaker gekozen waarna er een match wordt gemaakt met een versterker die vervolgens het maximale uit de speaker haalt binnen het beschikbare budget.

   Vervolgens worden kwalitatief goede bronnen aangeschaft waarbij de interlink en speakerkabel die door de retailer wordt aanbevolen. Want deze klinken – volgens het advies – goed. De keuze van de stroomvoorziening, zoals een netsnoer, worden hierbij helaas maar al te vaak uit budget overwegingen overgeslagen of zelfs vergeten. Jammer, want juist de stroomvoorziening heeft misschien nog wel de grootste invloed op de klank van de hifi-set.

   Stroom is toch stroom? Dit is het nu net. Stroom is stroom, maar juist de laatste meter naar het audiocomponent blijkt in de praktijk bepalend voor de uiteindelijke klank. Vergeet niet dat een netkabel in feite een grote antenne is die de rest van de signaalkabels negatief kan beïnvloeden.

   Dit is dus ook de plek waar – in onze beleving – de eerste uitgave dient te worden gedaan. Daarna de interlinks en speakerkabels. De Purecable nanoPOWER HQ is hierbij een prima start.

   De nanoPOWER HQ heeft namelijk geen eigen signatuur zoals sommige (solid core) kabels soms wel hebben. De Purecable nanoPOWER HQ voldoet dus aan onze basiscriteria waaraan een goed component, zoals een kabel, dient te voldoen. De kabel mag geen eigen signatuur hebben en de kabel mag zichzelf nooit in de spotlights zetten, want het draait immers om de muziek.

   Gebruikte componenten:

   Versterking:Bryston 4B Cubed eindversterker
   Bryston BP26 voorversterker met MPS2 voeding
   DAC:Bryston BDA-3
   Streamer:Bryston BDP-3
   Cd-speler:Onkyo Integra DX3800 (transport)
   Interlinks:Grimm TPR (gebalanceerd)
   Speakerkabels:MIT T2 (bi-wire)
   Luidsprekers:Usher MD2 Beryllium Series

    

   Gerelateerde berichten

   Ayre AX5

   Review Ayre AX5

   Vreemd: het is de eerste Ayre-versterker die we hebben getest. Sterker nog: het is het eerste Ayre-apparaat dat we onder handen hebben genomen bij Alpha Audio. En dat terwijl we talloze malen hebben genoten van Ayre-apparatuur tijdens shows en demo’s. Soms kan het vreemd gaan. Nu maar hopen dat het niet het laatste apparaat van […]

   Bowers & Wilkins MM1

   Bij alpha-audio kennen we Bowers & Wilkins vooral van de ‘gewone’ luidsprekers als de 700- en 800-serie. En natuurlijk van de bijzonder vormgegeven Zeppelin waarin een iPod past. Nu komen de Britten met een high-end luidsprekerset voor de desktopcomputer. Verloochenen ze hiermee hun afkomst, of is het juist een hele slimme zet?

   AVI S21 voorversterker

   AVI is Brits: écht Brits wel te verstaan. En daar pronkt het merk behoorlijk mee. Neem een kijkje op de site en het staat bol van reclame over hoe het productengamma tot stand komt. Vaak is het echter zo dat de luidst schreeuwende, het minst presteert. Bevestigt of ontkracht AVI deze aloude wijsheid?

   7 reacties

    1. Met de conclusie “Voegt niets toe, laat niets weg” kun je het toch moeilijk oneens zijn. Sterker, dat zou wel eens voor ieder goed uitgevoerd netsnoer kunnen gelden.

     Kortom, een nieuwe aflevering van de kabeltjeskrant

   1. ik spreek uit ervaring als ik zeg dat netkabels klankmatig echt hoorbaar verschil kunnen maken.Ik experimenteerde met supra lorad,furutech powerflux en tellurium q black.De impact op het geluid was enorm en was gelijk aan een upgrade naar een hogere component,De prijsverschillen onderling waren natuurlijk groot maar het resultaat is verbluffend en iedere euro waard.

   2. Als gebruiker van een goed netfilter én een stevig (oa vdh) netkabel, en mijn ervaring met AQ netkabels weet ik dat een goede netkabel verschil kan opleveren.

    Maar verschil tussen onderlinge netkabels??? Daar heb ik meer moeite mee. Jaap, je hebt toch zo’n prachtig netvervuilings meet apparaat?? Van je netfiltertesten?? Dan zou een dergelijk verschil in netkabels toch ook meetbaar moeten zijn??

    Hoe verklaar je de verschillen??

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner

   Video review Akiko Audio Minelli power conditioner