Review PS Audio Sprout 100

Voordelen

 • Ontzettend breed inzetbaar

 • Compact en stijlvol

Nadelen

 • Gecombineerde digitale inputs
 • Prijs: € 695

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  PS Audio Sprout 100

  Inleiding

  Vandaag kijken we naar een bijzondere geïntegreerde versterker propvol opties: De PS Audio Sprout 100. Wij van Alpha-Audio waren best tevreden over de originele Sprout, ondanks onze afkeer voor de gelijknamige groente. Een paar dingetjes vonden we wat minder. Het ontbreken van een afstandsbediening en de gecombineerde digitale inputs. Daarenboven werden de mini rca-ingangen niet door iedereen gesmaakt. Zou PS Audio al die opmerkingen ter harte genomen hebben in deze vernieuwde versie? Let’s find out.

  Aspera Audio – importeur van PS Audio – stuurt ons een klein doosje toe… Als we hem open maken, treffen we in het binnenste een schattig versterkertje aan. Anders kunnen we het niet noemen. Wat een koddig ding is dit zeg. Hij weegt maar 1,3 kg! Ongelooflijk.

  De verpakking is overigens een meerwaarde bij deze Sprout. Er is bewust nagedacht over de indeling. Alles zit netjes in het doosje. Naast de versterker vinden we een coole afstandsbediening. Die misten we bij het vorig model. Bedankt PS Audio. Het is een mooie afstandsbediening die goed in de hand ligt en uit één stuk aluminium is gemaakt. Zo kan het dus ook. Je kan er het volume mee regelen, het toestel mee aan- en uitzetten en het geluid snel uitschakelen met de mute-knop.

  In de doos zitten nog leuke spulletjes. Bananenpluggen om eventueel uw luidsprekerkabels mee aan te passen. Erg attent trouwens want op de nieuwe Sprout kan u geen spades of blanke draad meer gebruiken. Is dat een minpunt? Wellicht, maar op zo’n compacte versterker zijn spades niet handig. Dus we vinden het wel best zo. Kijken we verder dan treffen we nog een vergulde 6,3mm jack plug aan, mocht u die niet hebben. De Sprout heeft namelijk een volwaardige hoofdtelefoonuitgang. Al die details maken de beleving van dit product net dat tikkeltje meer bijzonder.

  Community

  PS Audio is natuurlijk vooral bekend voor zijn high-end producten die een pak duurder zijn dan deze kleine spruit. Hun Direct Stream Dac en Memory Transport bijvoorbeeld. Of hun BHK versterkers… Ze behoren tot de top in de hifiwereld.

  Grote baas Paul McGowan is gek op alles wat met hifi te maken heeft. Hij heeft een eigen blog waarop hij zijn klanten en andere liefhebbers te woord staat. Hij post bijna dagelijks zijn bedenkingen over audio en het leven in het algemeen. We zien het de gemiddelde CEO niet onmiddellijk doen. Echt de moeite om eens te checken. Je voelt dat het bedrijf een filosofie heeft en dat ze die willen overbrengen naar de rest van de Audio-community.

  De bescheiden Sprout is ontworpen door zoon Scott die een eenvoudig en goed klinkend product wil maken waar ook jonge mensen mee aan de slag kunnen. Eens kijken of deze nieuwe Sprout 100 ons opnieuw kan bekoren.

   
   

  Winkels met PS Audio

  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL

  10 reacties

  1. Zelf net een Bluesound Powernode 2 besteld. Qua prijsklasse en functionaliteit (los van de software) enigszins vergelijkbaar. Jullie van Alpha Audio of iemand anders ervaring met het verschil tussen de 2 qua geluidskwal

    1. Dag Geoffrey,
     Is de klankkwaliteit van de Sprout100 vergelijkbaar met vb de audiolab 6000a ? Het zijn 2 verschillende versterkers maar binnen dezelfde prijsklasse. Het is echter hoe het klinkt wat telt, nietwaar?
     En eentje thuis testen is bijna onmogelijk. Bedankt.

     1. Hallo,

      Uw vraag zat bij mijn Spam (Jaap?) vandaar de iets latere reactie. Ze zijn beide top maar van alle uitstekende budgetversterkers die ik getest heb het afgelopen jaar in mijn set, met mijn luidsprekers en in mijn ruimte was de Audiolab de allerbeste.

      Het ligt heel dicht bij mekaar hoor qua klank. Ze krijgen beide alle punten voor weergave zoals je ziet en beide hebben een mooie ESS sabre dac. Je hebt wat meer analoge aansluitingen op de Audiolab en die zijn uitstekend maar geen subinput zoals op de Sprout…

      keuzes keuzes keuzes…

      vriendelijke groeten
      Geoffrey

  Geef een antwoord