web analytics

Review Primare I15 Prisma versterker – streamer

Voordelen

 • Volwassen sound
 • Erg veelzijdig
 • Degelijke app
 • Roon Ready

Nadelen

 • Geen hoofdtelefoonversterker
 • Geen phono-stage
 • Prijs: € 1750

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Primare i15

  Conclusie

  De Primare I15 Prisma is een moderne alleskunner met een hoge gebruiksvriendelijkheid. Het geluid is in balans, helemaal volgens de filosofie van deze Zweedse fabrikant. De versterker, de dac en de streamer zijn alle drie uitstekend. De kleine Primare I15 Prisma kan het digitale hart zijn van een mooie set die weinig ruimte inneemt maar wel groots speelt. Wij zeggen: Alpha Approved!

  Vergelijken

  Inhoud

  We hebben de geweldige Audiolab 6000a nog staan dus laten we dezelfde albums nog eens passeren. Deze versterker is erg innemend en gaat zo goed samen met onze Audiovectors dat ze wel voor elkaar gemaakt lijken te zijn. De Audiolab houdt zich goed staande tegen de twee keer duurdere Primare. De Audiolab kan niet streamen en is niet zo geschikt om vloerstaanders in toom te houden maar met een goeie monitor kom je niets tekort. Klankmatig verschilt vooral het laag dat bij de I15 strak en droog is tegenover het eerder doorlopend laag bij de 6000a. De dac in de Primare klinkt ook beter dan bij de Audiolab die dan weer betere analoge inputs heeft.

  Onze referentie Bryston B60r is een volledig analoge klasse A/B versterker en dus een heel ander beestje dan de digitale Primare I15 Prisma. Functioneel liggen beide versterkers mijlenver uit elkaar maar klankgewijs zijn er wel veel gelijkenissen zoals punch, drive en snelheid. De Primare is echter een pak luchtiger dan de neutrale, eerder nuchtere Bryston.

  Voor wie

  De grootste concurrent voor de Primare I15 Prisma is waarschijnlijk de Hegel H90. Het feit dat de I15 gemakkelijk de strijd aankan met deze geduchte tegenstander is dan ook het grootste compliment dat we kunnen geven. Ondanks de vele gelijkenissen (prijs, functionaliteit) zijn er ook genoeg verschillen (type versterking, type dac) op te sommen. Zoekt u een kleine alleskunner die ook een bijzonder volwassen geluid produceert dan zit u goed bij de Primare I15 Prisma. De vele functies en de uitstekende app maken het plaatje compleet.

   

   

   

  Gerelateerde berichten

  Focal Kanta 2

  Review Focal Kanta 2

  Vergelijken Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. VergelijkenReactiesNee… het gaat niet om zo’n mini-autootje die soms de fietspaden onveilig maakt. Wij hebben het hier over een nieuwe Fransoos in de serie nét onder de Sopra. Smart Audio heeft ons een prachtig witte versie van het vloerstaande model toegestuurd. Of we eens goed willen luisteren. Mais bien sur! […]

  Elac FS-U5

  Review Elac FS U5

  Vergelijken Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. VergelijkenReactiesLuidsprekers blijven één van de grootste smaakmakers in een set. Verwissel maar eens een vloerstaander voor een bookshelf. Dat verschil is gigantisch en vaak (veel) groter dan de wissel van een dac of bron. Niet heel gek dat veel liefhebbers lang bezig zijn met het uitzoeken van een passende kameraad. […]

  3 reacties

  1. Smaak is een steeds belangrijker wordende factor, omdat er nu veel op de markt is dat perfect past bij een specifieke luisteraar. Dus een goed passende set bij de juiste man of vrouw te krijgen is door luisterdemonstraties bij te wonen een goede manier.

   Zelf ben ik overtuigd door Primare, omdat ik het lekker vind klinken. Uiteraard met een set goed matchende luidsprekers. Een ander kan een andere mening hebben, en wil liever iets in de richting, laat ik eens wat noemen Marantz.

    1. Goed antwoord.

     Ik wil nog een keer een luisterdemo doen met een Primare i35x met prisma en een Moon Ace.
     De Primare met zijn D circuit, en de Moon met de klassieke A/B versterking.

     De Primare is typisch een apparaat met een karakter, en mijn muzieksmaak lijkt voor Primare gemaakt te zijn.
     Ik hou je op de hoogte, want mijn NAD C350 gaat een keer met pensioen. Bijna 20 jaar oud of is dat al.

  Geef een reactie