web analytics

Review Primare I15 Prisma versterker – streamer

Voordelen

 • Volwassen sound
 • Erg veelzijdig
 • Degelijke app
 • Roon Ready

Nadelen

 • Geen hoofdtelefoonversterker
 • Geen phono-stage
 • Prijs: € 1750

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Primare i15

  Set-up

  Inhoud

  We besluiten om deze all-in-one Primare I15 Prisma als geheel te testen en te kijken hoe goed hij het doet tegen onze referentieset bestaande uit een Bryston B60r, Metrum Acoustic Onyx en NADM50. Luidsprekers van dienst zijn onze trouwe Audiovector QR1.

  We hebben de Primare I15 Prisma ook een tijdje op een set Audio Physic vloerstaanders aangesloten en dat ging uitstekend. Er is voldoende power en controle om zo goed als alle luidsprekers aan te sturen. We streamen via Tidal, en spelen hi-res af via usb.

  Luisteren

  We streamen Aldous Hardings nieuwste album “Designer” via Tidal en horen een erg zuivere sound. Geen onaangename scherpte in het hoog, heldere vocals en een gortdroog laag. Helemaal anders qua sound dan de Audiolab 6000a die we onlangs getest hebben. Het blijft bijzonder hoe verschillend elk component klank doorstuurt naar dezelfde luidsprekers. Hardings stem klinkt extra fragiel door de luchtige, lichtvoetige weergave van de Primare I15 Prisma en het album komt echt binnen. Dat klasse D versterkers echt wel gevoelig kunnen klinken wisten we al en hebben we zelf ervaren bij de test van Ps Audio Stellar serie. Kortom: niet direct oordelen.

  Het laatste album “Lacuna” van de geweldige Trixie Whitley is eerder elektronisch getint met veel dynamische nummers. Hier voelt de Primare zich in zijn sas. Deze snelle nummers vol met tempowisselingen zijn een eitje voor de I15. De nummers klinken erg open met opnieuw veel ruimte tussen de instrumenten. Bij deze opname ligt nogal wat nadruk op de stem van Whitley, we horen dit op verschillende versterkers, maar dit wordt niet extra aangezet door deze klasse D uitvoering. Door zijn open en detailrijke weergave hoor je wel beter fouten of tekortkomingen in mindere opnames maar alles blijft verrassend beluisterbaar. Maar hoe beter de opname, hoe groter de beloning met de Primare I15 Prisma.

  Om dit te illustreren spelen we een prachtige hi-res opname af van BB Kings “Deuces Wild”. If you love met Van Morrison klinkt fantastisch. Het gitaarwerk en de rest van de instrumenten zijn mooi van elkaar te onderscheiden en nergens merken we een randje. Met nog betere versterking komt het geluid nog wat meer los van de luidsprekers en krijgen we nog een mooier 3D plaatje maar dat is dan ook de enige beperking die we kunnen bedenken bij deze uitstekende, betaalbare geïntegreerde versterker.

  Gerelateerde berichten

  Supra USB

  Review Supra USB kabel

  Set-up Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. VergelijkenReactiesEen digitale kabel, geeft een digitaal signaal door. Er zou dus, op het gebied van audio, geen verschil hoorbaar moeten zijn als we een andere kabel gebruiken. Dit is een onderwerp op Alpha-Audio waar de meningen over verschillen. Wat een 1 blijft een 1 en een 0 blijft een nul. […]

  Marantz KI Ruby

  Video Marantz KI Ruby

  Set-up Inhoud 1. Inleiding2. Set-up3. VergelijkenReactiesVeertig jaar diensverband… dat is bijzonder. Om die reden heeft Ken Ishiwata een speciale editie uitgebracht van een versterker en cd-speler: de Marantz KI-Ruby. Waarom Ruby? Omdat een robijn voor een veertig jarig huwelijk staat. Simpel dus… Wij bekijken globaal wat deze apparaten inhouden. En wat onderscheid ze nu van […]

  3 reacties

  1. Smaak is een steeds belangrijker wordende factor, omdat er nu veel op de markt is dat perfect past bij een specifieke luisteraar. Dus een goed passende set bij de juiste man of vrouw te krijgen is door luisterdemonstraties bij te wonen een goede manier.

   Zelf ben ik overtuigd door Primare, omdat ik het lekker vind klinken. Uiteraard met een set goed matchende luidsprekers. Een ander kan een andere mening hebben, en wil liever iets in de richting, laat ik eens wat noemen Marantz.

    1. Goed antwoord.

     Ik wil nog een keer een luisterdemo doen met een Primare i35x met prisma en een Moon Ace.
     De Primare met zijn D circuit, en de Moon met de klassieke A/B versterking.

     De Primare is typisch een apparaat met een karakter, en mijn muzieksmaak lijkt voor Primare gemaakt te zijn.
     Ik hou je op de hoogte, want mijn NAD C350 gaat een keer met pensioen. Bijna 20 jaar oud of is dat al.

  Geef een reactie