Review Philips A5 Pro hoofdtelefoon

Voordelen

 • Klinkt gewoon goed
 • Mooie materialen

Nadelen

 • Zit erg strak
 • Erg lange kabel
  • Philips A5-Pro

   Philips is voor de A5 Pro met Armin va Buuren in het bootje gestapt. Het resultaat moet een perfecte koptelefoon voor DJ’s en muziekfanaten zijn. Wij pakken deze stevige jongen van 299 euro en zetten hem op. 

   Wie voor een koptelefoon van 299 euro gaat, zal niet direct bij Philips aankloppen. Dat zal deels met imago te maken hebben. Zonde, want de A5 Pro is een mooie koptelefoon. Niet alleen op gebied van bouwkwaliteit – die ronduit uitstekend is – maar ook op gebied van klank. Daar komen we later even op terug.

   DJ

   Philips A5-Pro
   De A5 Pro is een zeer degelijk gemaakte en goed klinkende koptelefoon. Dat hadden we eerlijk gezegd niet gedacht.

   Deze A5 Pro is in samenwerking met Armin van Buuren ontwikkeld. Het resultaat moet een ideale partner voor de DJ zijn. Dat zal het wel zijn, maar echt comfortabel is de Philips A5 Pro daardoor niet. Hij zit erg strak. Iets te strak voor lang comfortabel luisteren. Daarbij is de kabel erg lang, al lost de krul erin dat wel iets op.

   DJ’s zullen echter de lange kabel en de strakke pasvorm wel prettig vinden. Het zorgt ervoor dat je lekker rond kunt dansen zonder dat de kabel beperkt, of de koptelefoon afvalt. Daarbij sluit de Philips A5 Pro erg goed af.

   Stevig!

   De Philips A5 Pro is echt gebouwd als een tank. De cups zijn extra verstevigd en alle kunststoffen zijn van hoogwaardige kwaliteit. Dat geeft een zeer zeker gevoel en zelf een beetje een premium-feel. Nu moeten we niet vergeten dat de A5 Pro 299 euro kost. Dat blijft een prijsklasse met veel concurrentie. Daarbij blijft 299 euro serieus geld. Dus u mag ook wel wat verwachten.

   Draaien en klappen

   Waar Dj’s echt op zitten te wachten, is het draaien en klappen van de cups. En natuurlijk kan deze Philips dat. Sterker nog: de hele koptelefoon is op te vouwen tot een klein pakketje voor in de binnenzak. En dat zonder dat de scharnierpunten speling hebben. Of dat zo blijft durven we niet te zeggen, maar we hebben er gezien de materialen wel vertrouwen in.

   Tikkie gekleurd

   White Noise Philips A5 Pro (2)
   Een iets geboost laag. Maar de Philips A5 Pro loopt netjes door tot ongeveer 17 kHz, wat erg netjes is.

   De Philips speelt met veel detail, kracht en overtuiging. Dat zorgt voor een intense beleving. Iets dat we eerlijk gezegd niet direct in combinatie met Philips hadden gezien. Opvallend is het erg strakke en diepe laaggebied. Dat moet ook wel bij de doelgroep van deze hoofdtelefoon.

   Vocalen komen helder en open over, maar zijn iets gedrukt in vergelijking met bijvoorbeeld een Bowers & Wilkins P7. Die brengt net wat meer sprankeling. Maar wederom: kijk goed naar de doelgroep en u beseft dat het een keuze is.

   Wat opvalt aan de A5 Pro is dat het hoog erg ver doorloopt. Veelal houdt het bij 15 kHz wel op, maar de Philips loopt keurig door tot 18 kHz, wat zonder meer een prestatie is, gezien de grote units – 50 mm! – die Philips heeft toegepast.

   Lage vervorming

   Behalve de prima frequentierespons, is de vervorming ook opmerkelijk laag. We zien maximaal 2,5% bij 50 Hz. Vanaf 300 Hz duikt de grafiek alweer onder de 1 procent. In het hoog vanaf 8000 Hz ligt het rond de 1 procent. Kortom: keurig voor ene model in deze klasse.

    

   Gerelateerde berichten

   FIIO Q5

   Review Fiio dac Q5

   De producten van Fiio hebben zich op de redactie van Alpha audio erg geliefd gemaakt. Eerder zagen we bijvoorbeeld deze en deze test voorbij komen. Waar het uiteindelijk op neer komt, is dat Fiio goede kwaliteit audioproducten maakt. Deze review richt zich op een iets ander product van Fiio. We testen namelijk een d/a-converter.

   RHA MA450i

   Review RHA MA450i

   RHA is nog niet echt groot in Nederland. Het bedrijf is Brits en vermeldt op de website dat alle audioproducten ontworpen en gefabriceerd zijn in de UK, Glasgow. Nu staat Engeland bekend als een prima hifiland, dus het wekt verwachtingen! Wij testen de RHA MA450i. Een in-ear van 49 euro. 

   Geef een reactie

   Ga verder met deze blogpost:

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon

   Review Denon AH D9200 over-ear hoofdtelefoon