web analytics

Review PD voedingsmodificatie Bluesound Node 2i

Voordelen

 • Hoorbaar op de analoge uitgang
 • Gemakkelijk uit te voeren
 • Eigen voeding in te zetten

Nadelen

 • Garantie kwijt
 • Digitaal uit weinig resultaat
 • Overall prijs
 • Prijs: € 70

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Bluesound Node2i modificatio

  Inleiding

  Eerder deze week hebben we een install guide gemaakt rondom een custom voeding voor de Bluesound Node 2i. Ook hebben we wat samples online gezet, zodat u kunt horen wat voor verschil het kan maken in combinatie met een Sbooster BOTW 5 volt voeding. We hebben inmiddels wat meer geluisterd. We zetten het kort voor u uiteen. 

  We gaan in deze uiteenzetting van de modificatie en de resultaten niet alles heel uitgebreid uiteenzetten. De reden is dat het om vrij kleine verschillen gaat en ze vrij eenvoudig te duiden zijn. Daarbij hebben we niet gemeten en maar met één voeding gewerkt: de Sbooster BOTW 5 volt versie. Wel gaan we analoog uit en digitaal uit apart behandelen.

  Analoog

  We horen analoog uit – via de standaardkabeltjes – een duidelijk aanwijsbaar verschil. De modificatie brengt een iets strakkere focus, iets meer 3D-gevoel en meer verfijning in het midden en hoog. Het laag lijkt ook wat te winnen in definitie.

  Deze verschillen zijn goed te duiden met twee Node 2i’s die we gewoonweg kunnen schakelen via de inputs van de Pass Labs XP12. (input 3, 4 en 5 zijn single ended).

  Maakt de PD voedings-mod (eigenlijk is het een print die een externe voeding mogelijk maakt) de Bluesound Node 2i muzikaler? Beter? Nou… ja… wij vinden de overall prestaties zeker beter mét de externe Sbooster eraan. Meer ruimte, strakkere focus en een soepelere weergave is altijd fijn. Kortom: als u een Node 2 of Node 2i hebt en redelijk handig bent… het is een overweging waard!

  Digitaal

  Maar dan… digitaal uit. Dit is een heel ander verhaal. Wij hebben beide Node 2i’s via een Audioquest Diamond aan de Metrum Acoustics Pavane gekoppeld. Nu hefet de Pavane geen 2 coaxiale ingangen die we kunnen schakelen, we hebben dus de kabel moeten omprikken.

  De verschillen nu zijn ontzettend klein. En dat met een coaxiale verbinding op een NOS-dac. Kortom: een elektrische verbinding op een dac die niet up- / oversampled. Bij een converter die wél aan up-/oversampling doet en een optische verbinding zal het verschil nog kleiner zijn.

  Hebt u dus een externe dac, dan kunnen we deze tweak écht niet aanraden. Wij zouden geen blindtest aandurven. Bij de analoge uitgang wel…

  Al met al

  Het is natuurlijk hartstikke leuk dat PD met een modificatie komt die een externe voeding mogelijk maakt. En voor wie een Bluesound heeft en graag eens wat probeert, is het een prima tweak. Hij is gemakkelijk uit te voeren – u bent wél garantie kwijt – en het maakt zeker op de analoge uitgangen een hoorbaar verschil. De kwaliteit van de externe voeding zal dan bepalend zijn voor het resultaat. De Sbooster deed in ons geval uitstekend zijn werk.

  Via de digitale uitgang horen we weinig verschil. In ieder geval op onze set. Al zou dat het minst gunstige scenario moeten zijn, wat dus het grootste verschil zou moeten opleveren.

  Op de volgende pagina vindt u een install-guide, samples en de conclusie.

  2 reacties

  1. Interessante test, daaruit blijkt wel dat het in mijn geval weggegooid geld is.
   Mijn Node 2i heb ik via dig. coax verbonden met een Hegel Rost.
   Een upgrade van mijn dig. coax zal effectiever zijn en minder geld kosten concludeer ik.

   Op internet zag ik al ombouwsetjes te koop staan en overwoog en een aan te schaffen.
   Jullie test was dus net op tijd :-)

   Dank voor het delen.

  Geef een reactie