web analytics

Review Pass Labs XP-22

Voordelen

 • Prachtige pre-amp
 • Geeft écht inzicht
 • Lekker energiek

Nadelen

 • Alleen analoog
 • Twee 'dozen'
  • Prijs: € 10900

   Bouwkwaliteit
   Inzetbaarheid
   Weergave
   Prijs
   Pass Labs XP-22

   Conclusie

   De Pass Labs XP-22 voorversterker is wederom een prachtige creatie van Nelson Pass. We zijn eerlijk gezegd niet anders gewend. Mooi aan de XP-22 ten opzichte van de XP-12 is de winst in dynamiek, rust en ruimtelijkheid. Dat is goed hoorbaar als uw set het toelaat. De meerprijs van 3700 euro is dat zeker waard naar onze mening.

   Nu is een puur analoge voorversterker in deze tijd van digitale audio natuurlijk een niche-product. Maar wij zijn erg blij dat er fabrikanten zijn die hier tijd, energie, geld en research in stoppen. Want feit is: een beauty als deze blijft mooi. En er blijft markt voor. Alpha Approved!

   Voor wie?

   Inhoud

   Pass Labs XP-22

   De grote vraag is natuurlijk: voor wie is deze high-end, 100% analoge pre-amp? In deze tijden van digitale audio is dat een heel goede vraag. Er zijn nu gewoonweg waanzinnig mooie digitale apparaten op de markt die lossless het volume regelen. Denk aan de dCS Bartok, of de Metrum Acoustics Adagio.

   Het antwoord is naar ons idee: een kleine niche. Zo simpel is het. Maar: er is wel degelijk een markt voor. Denk aan mensen die op zéér hoog niveau vinyl willen beluisteren. Of reviewers zoals wij. Wij moeten gewoonweg met een goede analoge pre-amp spelen, omdat we ook de analoge uitgangen van een d/a-converter moeten testen.

   Maar buiten dat: er zijn nog veel liefhebbers met hoogwaardige apparatuur die een analoge pre-amp zoeken. Een heel mooie pre-amp. En dat is de XP-22 zonder twijfel.

   Gerelateerde berichten

   Review Bryston 7B eindversterker

   Voor wie? Inhoud 1. Inleiding2. De test set-up3. De Sound4. Voor wie?ReactiesRecentelijk heeft uw redacteur een pijnlijke relatiebreuk achter de rug. Ondanks het een schone breuk is zonder woorden of nare ruzies, heeft het wel gezorgd voor financiële zorgen en slapeloze nachten. De muziek was er gewoon helemaal uit. Wat de Bryston 7B3 eindversterkers hiermee […]

   Isoacoustics

   Video Isoacoustics luidspreker supports

   Voor wie? Inhoud 1. Inleiding2. De test set-up3. De Sound4. Voor wie?ReactiesBij Alpha Audio testen we niet vaak tweaks. Maar als er een duidelijke uitleg mogelijk is van de werking, wordt het een ander verhaal. En dat is zonder meer het geval bij deze speaker supports van Isoacoustics. We bekijken de Gaia en Aperta speaker […]

   3 reacties

   1. Erg duur inderdaad, ongetwijfeld een geweldig apparaat, maar voor wie. Je moet echt wel een accousties goed geconditioneerde ruimte hebben om zo iets tot zijn recht te laten komen. Maar goed ik denk dat de mensen die zo’n apparaat en de bijbehorende versterkers, speakers,kabels, voeding en nog wat dure spullen ook wel het geld hebben voor een dergelijke ruimte. Ik houdt maar bij mijn cyrus xp syg met stereo 200 en pmc5.23 speakers.

   2. Erg veel geld voor een pre-amp zonder MM/MC want daar is ie denk alleen interessant voor, tenslotte is het meer een verzwakker en schakel station als een versterker, en bewandel je het analoge pad, dan gebruik je natuurlijk ook een draaitafel denk ik.

    Met verzwakker bedoel ik dat de CD speler max 2V uit geeft, en de gemiddelde eindversterker max 2V in voor volledige uitsturing, in de meeste gevallen zal de pre-amp het signaal aanzienlijk moeten verzwakken i.p.v. versterken.

   Geef een reactie