Review Pass Labs INT-25 geïntegreerde versterker

Voordelen

 • Klinkt waanzinnig soepel
 • En erg neutraal
 • Compact
 • Extreem veel controle

Nadelen

 • Maar drie ingangen
 • Geen XLR
 • Prijs: € 8900

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  Pass Labs INT-25

  Inleiding

  Inhoud

  Met drie single ended inputs en 25 watt vermogen zal deze Pass Labs niet direct boven komen drijven bij iemand die gaat voor heftige specificaties. Maar vermogen zegt niets, weten we bij Alpha Audio. De ene 25 watt is de andere niet. En bij Pass Labs… well… you know… lees verder. 

  Bijna 30 kilo schoon aan de haak. Dikke koelvinnen en een paar knoppen op het front. Puristischer dan dit gaat het niet worden. Een versterker om te versterken. Niets meer, niets minder. Heel erg Pass Labs zullen we maar zeggen. Daar bouwen ze gewoon versterkers. Maar dan wel heel erg goed.

  Klasse A

  De Pass Labs INT-25 is een pure, single ended, klasse A versterker. Met twee maal 25 watt. En dat houdt in dat het apparaat in rust zo’n 200 watt uit een windmolenpark, zonnepaneeltje of gewoon ouderwetse olie of gas trekt. Een lekker kacheltje dus (zo’n 50 graden geeft onze camera aan). Al kan het stukken extremer.

  ‘On the plus side’, zoals de Britten zeggen: het zijn heerlijke watts. Want als het volume open gaat: moeiteloos stroomt de muziek de kamer in. Als een golf van eindeloze energie. Er lijkt echt geen einde aan te komen, al merken we dat het bij 63 op de klok ophoudt. Wij zitten meestal rond de 40 / 45 op onze Focal Sopra No1 en een ruimte van 50m2.

  Centraal ligt een grote ringkerntrafo. Met een riante overcapaciteit. Ook treffen we zo’n 80.000 uF capaciteit aan per kanaal. Genoeg om flinke pieken op te vangen dus.

  In- en uitgangen

  Dit wordt een korte alinea. Er zijn drie single ended lijningangen. That’s it. Voor 8900 euro vinden we dat wel wat karig eerlijk gezegd. Al zullen veel gebruikers het ook wel genoeg vinden, omdat veel digitale apparaten gewoon via de d/a-converter lopen. Dan kan er nog een platenspeler bij en nog een andere, analoge bron. Echter: veel speelruimte hebt u niet natuurlijk.

  Bouw

  Het is een Pass Labs. In hart en nieren. Dikke frontplaat, paar druktoetsen, grote volumeknop. Dikke koelvinnen langs de randen en stevige terminals. Klaar. Alles voelt aan alsof het decennia mee kan gaan. En dat is bij een Pass ook zo. U koopt een Pass Labs om een leven plezier van te hebben. Wilt u zelf een stapje omhoog? Of een nieuwer model? Dan kunt u hem natuurlijk doorschuiven. Wellicht binnen het gezin of de familie. Mooie erfstukken, nietwaar?

  Laten we eens naar de prestaties kijken.

   
   

  Winkels met Pass Labs

  Zwijnaardsesteenweg 75
  9000 Gent, BE
  Binnenwatersloot 30
  2611 BK Delft, Zuid Holland, NL
  Burgemeester Roëllstraat 10
  1064 BM Amsterdam, Noord Holland, NL
  Korte Jansstraat 11
  3512GM Utrecht, NL

  4 reacties

  1. Hallo, jaren geleden draaide ik met een simpele Musical Fidelity A1 en was toen ook al betoverd door de sound. Al was er toen zeker wel sprake van een kleurende versterker. Maar 0,2 kWh in rust (mag dat eigenlijk nog steeds binnen de EU-regels?) is zo’n 400 euro per jaar. Tikt wel aan.

  Geef een antwoord