web analytics

Review Optoma UHZ65 4K Laser Beamer

Optoma UHZ65 4K Laser

Conclusie

Optoma zet met de UHZ65 een prachtige projector in de markt. En met een - relatief - gunstig prijkaartje. Ja: 4500 euro is veel geld. Maar een 4K laserbeamer met deze optische kwaliteiten voor dit geld... Het is knap. Voor ons is dit binnen deze klasse een referentie.

Voor wie?

Projectoren zijn niet voor iedereen. Een goede kost minstens net zoveel als een high-end tv. En dan komt er in geval van een projector nog een goed scherm bij (niet op besparen! Daar gaat u geheid spijt van krijgen). En veelal montage, langere kabels, et cetera.

Maar wie écht een bioscoop-gevoel wil creëren. Dus: groot scherm, mooi beeld… groots geluid. Ja: die kan gewoon niet om een projector heen. Punt. Weet wel dat er ook in de wereld van projectoren diverse stromingen zijn. DLP, 3LCD… kleurwielen, pixel shifting, lenzen… short throw, long throw. Onderzoek helpt.

Wij denken dat deze Optoma UHZ65 4K Laser een perfect kandidaat is voor de liefhebber die voor de komende jaren klaar wil zijn. De projector zet een superscherp plaatje neer, is stil en de lamp gaat lang mee… immers: laser. Het regenboog-effect is ofwel niet zichtbaar, of heel minimaal. Maar: probeer het wel even.

Gerelateerde berichten

Teufel Control Station 2

Voor wie? InhoudDe Duitse Duivel heeft een nieuw product voor de pc-gebruiker met een 5.1-luidsprekersysteem. De Control Station 2 maakt het mogelijk om twee extra apparaten over de luidsprekers af te spelen. Het is daarmee eigenlijk een soort tweede voorversterker.

Sony UBP-X800

Review Sony UBP-X800 UHD speler

Voor wie? InhoudNiet iedereen streamt video via netflix of youtube. Zeker niet de (film)liefhebbers die niet zitten te wachten op compressie bij het kijken via hun high-end tv of beamer. Want feit is: Netflix streamt gecomprimeerde content. Is dat altijd erg? Nee. Natuurlijk niet. Maar kan wel beter. En wie het beste van het beste […]

1 reactie

  1. Ook weer fantastisch geschreven, de prijs is geen probleem voor (happy few) de penthouse bewoners.

    De short throw projecor is ook bruikbaar bij de kleinere oppervlaktes (ook 20M2) waarschijnlijk doe je hiermee, veel lezers van de alpha-audio site een groot plezier.

    Mijn complimenten aan alle schrijvers van alpha-audio.
    Absoluut geen verloren tijd vullen, maar vaak heel leerzaam.

Geef een reactie