web analytics

Review Optoma UHZ65 4K Laser Beamer

Bouwkwaliteit
Inzetbaarheid
Weergave
Prijs
Optoma UHZ65 4K Laser

De Optoma UHZ65 4K

Inhoud

We hebben sinds de bouw van onze Custom-install en AV-test opstelling de Optoma UHZ65 hangen. Deze projector hangt op ongeveer vier meter afstand van het Adeo scherm. Dit scherm heeft een breedte van 2.6 meter.

Het ophangen en inregelen is snel gedaan. De enige klus waarbij een extra paar handen wel handig is, is het vastzetten in de beugel. Dit omdat de UHZ65 niet licht is (rond de 10KG!). En om nu een projector van 4500 euro te laten vallen… dat is best zonde. Kortom: even iemand de projector op zijn plek laten houden en dan de bout vastzetten.

Geen motortjes

De lens-tilt en focus gaat met de hand. Een beetje maf in deze prijsklasse. Maar niet iets waarvan we zeggen: deal-breaker. U stelt immers één keer de projector in en dan is het klaar. Toch zou het wel fijn zijn als ze in de volgende generatie dit met een motortje doen. Want geklooi op 2.6 meter hoogte: nee dank u. Zeker omdat we de Optoma aan een wiebelig systeemplafond hebben hangen (met een stuk hout om alles in te schroeven natuurlijk).

Inputs

Achterop treffen we twee hdmi-poorten aan: één voor hdcp 2.2 en één ‘gewone’. Beide 4K compatible natuurlijk. Verder nog een vga-ingang, RS232 en LAN voor automatisering, USB voor power, spdif optisch uit, 3.5mm jack in- en uit voor audio en een usb service poort. Geen gekke dingen hier.

Kleurtjes

Voor wie graag alles superstrak wil krijgen: de Optoma UHZ65 laat zich prima inregelen. De standaard profielen: Cinema, HDR, Game, Reference en Bright werken goed, maar laten wel duidelijk kleurafwijking zien, al is Reference al behoorlijk goed. Reference is wat neutraler dan Cinema die het contrast wat aanzet en de helderheid wat opschroeft.

Via User kunt u uw eigen profielen gebruiken. Via het – wat lelijke en soms onhandige – menu kunt u alles naar wens inregelen. Wij hebben (nog) geen kalibratie apparatuur, dus we hebben alleen het menu doorlopen en hebben op het oog gekozen voor Reference.

Wie wel over kalibratie-apparatuur beschikt: het loont natuurlijk altijd de moeite om een projector – of tv – even goed af te stellen.


Warning: array_map(): Argument #2 should be an array in /srv/users/alphaaudio/apps/alphaaudio/public/wp-content/themes/alphaaudio/functions.php on line 839

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /srv/users/alphaaudio/apps/alphaaudio/public/wp-content/themes/alphaaudio/functions.php on line 840

Gerelateerde berichten

KEF CI4100 THX

Review KEF CI4100QL THX in-wall speaker

De Optoma UHZ65 4K InhoudHet is fascinerend om naar de audiomarkt te kijken. Er zijn grof genomen vier segmenten: traditionele hifi, portable hifi, compacte hifi en custom install hifi. De traditionele hifi zal zeker blijven bestaan, maar is gewoon een niche. Grote sets om de ultieme audiobeleving te krijgen is allereerst voor de happy few […]

Review Cambridge Audio TVB2

De Optoma UHZ65 4K InhoudEnige tijd geleden werd Alpha Audio door importeur Dimex geattendeerd op een naar eigen zeggen zeer elegante oplossing, waar beslist eens naar geluisterd moest worden. Het bleek te gaan om een soundbar in combinatie met een ‘wireless’ subwoofer, namelijk de Cambridge Audio TVB2.

1 reactie

  1. Ook weer fantastisch geschreven, de prijs is geen probleem voor (happy few) de penthouse bewoners.

    De short throw projecor is ook bruikbaar bij de kleinere oppervlaktes (ook 20M2) waarschijnlijk doe je hiermee, veel lezers van de alpha-audio site een groot plezier.

    Mijn complimenten aan alle schrijvers van alpha-audio.
    Absoluut geen verloren tijd vullen, maar vaak heel leerzaam.

Geef een reactie