web analytics

Review Optoma UHD65 DLP beamer

Prijs: € 3299

Bouwkwaliteit
Beeld
Inzetbaarheid
Prijs
Optoma UHD65 DLP Beamer

Over de Optoma UHD65 DLP

Inhoud

 

De Optoma UHD65 DLP is groot. Niet te groot, maar wie gewend is aan de compacte office-beamers zal verrast zijn door de forse afmetingen. De reden voor de wat forsere body, is dat de koeling dan een stuk rustiger zijn werk kan doen. Wij hebben de beamer niet gehoord tijdens het bekijken van films. Wellicht dat hij een klein beetje hoorbaar is bij rustige passages op een zacht volume. Maar storend zal het nooit worden.

Tevens beschikt de UHD-beamer over een flinke lens die ook nog eens behoorlijk te richten is. Zowel zijwaards als naar boven en beneden. De lichtopbrengst is niet schokkend hoog met 2200 lumen. Maar in een donkere ruimte levert het ruim genoeg licht op. En we gaan er vanuit dat de mensen die deze beamer aanschaffen ook een verduisterde ruimte hebben om films in te kijken.

Het afstellen van het beeld gaat vrij gemakkelijk. Het is allemaal handbediend, dus verwacht geen gemotoriseerde afstelling vanaf de bank. Overigens is het wel prima scherp en op de juiste plek te krijgen. Wat we wel wat gek vonden, is de plek voor het afstellen: onder een klep. Maf.

In- en uitgangen

De Optoma biedt een paar aansluitingen, waaronder hdmi 2.0, vga, 3,5mm audio in, 3,5mm audio uit, spdif, rs232 (voor bijvoorbeeld domotica-koppeling) en usb. Tevens zien we nog een 12volt trigger en ethernet.

Gerelateerde berichten

OPPO UDP 203

Review OPPO UDP-203 blu-ray speler

Over de Optoma UHD65 DLP InhoudOPPO begint een warm plekje te krijgen in de audio-harten van Alpha Audio. De reden: goede spullen voor een redelijk bedrag. Dat geldt zowel voor de dacs, als mobiele spelers, hoofdtelefoons en natuurlijk: de blu-ray spelers. Al biedt de laatste categorie inmiddels veel meer dan het spelen van optische schijfjes. […]

The Boxer Rebellion - Ghost Alive

Review The Boxer Rebellion – Ghost Alive (2018)

Over de Optoma UHD65 DLP InhoudFans van The Boxer Rebellion zijn in twee kampen in te delen. Aan de ene kant die van hun eerste drie albums, waarbij de band sfeervolle verzorgde pop-rock maakte. Daarna gooide de Londense band het roer om met een bombastisch stadiongeluid. Daarmee boorden ze in Nederland een nieuwe groep fans […]

6 reacties

  1. Wel een erg basic review als ik dat zo mag zeggen. Beamer is zo uit de doos aangezet en wat kleine instellingen gedaan that’s IT. UHD signaal krijg je niet uit een blu-ray hoor :) daar heb je een 4K film met UHD en dito speler voor nodig. maar goed, film kijken via een beamer is leuk, maar dat wisten we toch al.

Geef een reactie