web analytics

Review OPPO UDP-203 blu-ray speler

Prijs: € 849

Afwerking
Inzetbaarheid
Weergave-beeld
Weergave-geluid
Prijs
OPPO UDP 203

Weergave

OPPO UDP 203

Dan waar het écht om gaat: hoe presteert deze OPPO? Als we de prijs van 849 euro niet hadden geweten, hadden we de speler op 1199 euro ingeschat, gezien de mogelijkheden, beeld- en bouwkwaliteit. De weergavekwaliteit van blu-ray is gewoonweg ongelooflijk goed. Contrastrijk, scherp, natuurlijk en compleet zonder blur of motion-artifacts. Veel en veel beter dan de Playstation 3 of onze htpc. Wie dus (nog) in de veronderstelling is dat de PS3 een high-end blu-ray speler is… Ja, vroeger wel. Maar hij is nu écht wel een keer (fors) ingehaald. Om over audiokwaliteiten maar te zwijgen.

Muziek

Prima: video is het dus en ster (4K hebben we niet kunnen beoordelen). Maar hoe zit het met audio?

We hebben dat op een paar manieren getest. We hebben de OPPO via een Audioquest Forest hdmi op de M12 aangesloten. Audio laten we in de OPPO teruggaan naar stereo. We hebben dus alles op stereo ingesteld via het menu van de OPPO. We kiezen dan ook het lpcm-spoor in onze blu-rays van Muse Live en Rammstein Live (Paris). Beide blu-rays hebben bijzonder goede audio-tracks, waarbij Muse ook nog eens heel goed beeld heeft (veel contrast, heel erg scherp en veel lastige effecten om te renderen).

Daarnaast hebben we cd – ja, we hebben nog cd’s – en streaming gespeeld. Ter vergelijk indien mogelijk de cd en de stream in flac vanaf de NAS. We hebben ook de Pure Audio modus geprobeerd. Al is dat verschil eigenlijk niet hoorbaar.

Wat we horen – en zien – valt absoluut niet tegen. De weergave is levendig, strak en detailrijk. We horen de speler eigenlijk nooit uitglijden of richting clipping gaan. De nieuwe 8-kanaals AKM-chip die OPPO hier gebruikt is op dat vlak beduidend beter dan de 9018Pro die we in de vorige spelers hebben gehoord. Er lijkt gewoonweg meer headroom in de AKM-dac te zitten dan in de 9018 van ESS.

Gerelateerde berichten

Review Naim Mu-so Qb

Weergave InhoudNa een succesvolle start in het ‘draadloze luidspreker’ segment met de Mu-so pakt Naim door met de introductie van een kleinere variant, namelijk de Mu-so Qb (cube, oftwel kubus). Met deze compacte speler kunnen kleinbehuisden, slaap-, studeerkamers en woonkeukens voortaan ook voorzien worden van het gemak dat Mu-so biedt. En indien gewenst ook in […]

Teufel Ultima 20 Kombo

Review Teufel Ultima 20 Kombo

Weergave InhoudEen compleet, spelend systeem met een paar tweeweg monitor-speakers, cd-speler, tuner, bluetooth en nog de nodige ingangen voor… 399 euro. Dat kan toch niets zijn? Wij gaan het bekijken. Tijd voor de Teufel Ultima 20 Kombo-set. 

9 reacties

 1. hallo,
  hoe moet ik de oppo die een betere dac aan boord heeft dan mijn yamaha cx-a5100 surround voorversterker aansluiten en toch de oppo dac gebruiken en de surround mogelijkheden van de yamaha behouden ?
  mvg,
  frans callebaut

   1. hallo jaap,
    als ik via de hdmi ga en die op de yamaha aansluit maak ik dan geen gebruik van de yamaha dac die van mindere kwaliteit is dan die van de oppo ? ik zou graag gebruik maken van de dac van de oppo die beter is van kwaliteit dan die van de yamaha en toch de surroundmogelijkheden van de yamaha behouden
    mvg, frans callebaut.
    mvg,
    frans callebaut

 2. Ik ben Rammstein-fan. De blu-ray ‘live in Amerika’ met concert uit de USA , is nog maar een paar maanden geleden uitgekomen. Persoonlijk vind ik die niet fout klinken. Aangezien er onlangs geen nieuw werk van Rammstein uitgekomen is , wou ik de ‘In Paris’ overslagen. Echter toch maar aangekocht nadat er in het artikel van de oppo sprake is zeer goede klank van deze blu-ray. Echter de teleurstelling kon niet veel groter zijn : microklank van de zanger is compleet indirekt. (enkel te horen uit de zaal) daardoor klinkt hij alsof hij in een bokaal zit. De rest is ook één brij. slechtste live opname van de laatste 20 jaar. Ik ga de reviews over kabeltjes en “soundstage’ vanaf nu toch anders bekijken….

  1. Beste James,

   Ik weet niet hoe ik hierop moet reageren. Mijn ervaring met deze blu-ray is gewoon goed. Degelijk geluid. Ik heb het LPCM-spoor beluisterd, dus wellicht ligt het daaraan. De OPPO zet het signaal keurig door naar mijn NAD M12. Echt geen klachten over.

   Als je op basis van één ervaring reviews niet meer serieus neemt, wil ik je best uitnodigen op de redactie om te bekijken hoe we testen. Koffie staat klaar.

Geef een reactie