web analytics

Review OPPO UDP-203 blu-ray speler

Prijs: € 849

Afwerking
Inzetbaarheid
Weergave-beeld
Weergave-geluid
Prijs
OPPO UDP 203

In gebruik

We hebben van alles op de OPPO afgespeeld. Muziek, films, series en muziek blu-rays. En we moeten zeggen: we hebben absoluut geen problemen ondervonden. Zowel op gebied van kwaliteit – we hebben geen 4K kunnen testen, helaas – als op gebied van navigatie, compatibiliteit of bediening.

App!

Sterker nog de bediening is ongelooflijk goed. OPPO heeft zelfs een zeer complete en fijne app voor zowel Apple als Android. Via deze app is de UDP-203 in één klap om te toveren tot een volwaardige mediastreamer. Al hebben we persoonlijk nog wel wat ‘issues’ gehad met de SMB-server optie en opstellen van playlists. Niet alles is al af dus. Maar goed… het begin is er. En het gros werkt gewoon goed. Maar de lege mappen zijn wel een puntje in combinatie met onze Synology DS1515+. Onze KODI-speler ziet wel alles. Dus daar heeft OPPO nog wel wat te patchen.

De app werkt verder prettg en snel. We hebben tevens BubbleUPnP geprobeerd en hoewel deze de OPPO direct ziet, laat hij de speler crashen als deze in blu-ray modus staat en Bubble er een stream naar toe stuurt. Staat de speler in ‘Netwerk-modus’ dan gaat alles goed. Het leuke aan de combinatie OPPO met BubbleUPnP is dat we nu ook Tidal kunnen spelen op de UDP-203.

Jammer is dat er nog geen gapless playback mogelijk is. Maar goed… primair is de UDP-203 een blu-ray speler. Geen muziek-streamer. En we kennen – helaas – genoeg ‘audio-streamers’ die minder goed presteren dan deze OPPO. Zowel op gebied van bediening, app als weergave.

Gerelateerde berichten

Magnus Audio MP-1000

Review Magnus Audio MP-1000 voorversterker

In gebruik InhoudEr zijn ongelooflijk veel audiomerken op deze aarde. De grote kennen we allemaal wel; we zijn immers liefhebbers. Maar er is meer in het leven dan die grote jongens. Kent u Magnus Audio al? Waar zal het vandaan komen? Rusland? Denemarken? Polen? Zo klinkt het wel. Je zou het prima als een Rus […]

Bluesound Node 2

Impressie Bluesound Node 2

In gebruik InhoudOp 25 augustus heeft AND Benelux de nieuwe Bluesound-serie laten zien aan de pers. Dit bleek meer dan alleen maar een nieuw jasje. De nieuwelingen hebben talloze ingangen, standaard bluetooth, betere wifi en bijvoorbeeld touch-bediening op het apparaat zelf. Handig! Wij bekijken vandaag de nieuwe Node 2. 

9 reacties

 1. hallo,
  hoe moet ik de oppo die een betere dac aan boord heeft dan mijn yamaha cx-a5100 surround voorversterker aansluiten en toch de oppo dac gebruiken en de surround mogelijkheden van de yamaha behouden ?
  mvg,
  frans callebaut

   1. hallo jaap,
    als ik via de hdmi ga en die op de yamaha aansluit maak ik dan geen gebruik van de yamaha dac die van mindere kwaliteit is dan die van de oppo ? ik zou graag gebruik maken van de dac van de oppo die beter is van kwaliteit dan die van de yamaha en toch de surroundmogelijkheden van de yamaha behouden
    mvg, frans callebaut.
    mvg,
    frans callebaut

 2. Ik ben Rammstein-fan. De blu-ray ‘live in Amerika’ met concert uit de USA , is nog maar een paar maanden geleden uitgekomen. Persoonlijk vind ik die niet fout klinken. Aangezien er onlangs geen nieuw werk van Rammstein uitgekomen is , wou ik de ‘In Paris’ overslagen. Echter toch maar aangekocht nadat er in het artikel van de oppo sprake is zeer goede klank van deze blu-ray. Echter de teleurstelling kon niet veel groter zijn : microklank van de zanger is compleet indirekt. (enkel te horen uit de zaal) daardoor klinkt hij alsof hij in een bokaal zit. De rest is ook één brij. slechtste live opname van de laatste 20 jaar. Ik ga de reviews over kabeltjes en “soundstage’ vanaf nu toch anders bekijken….

  1. Beste James,

   Ik weet niet hoe ik hierop moet reageren. Mijn ervaring met deze blu-ray is gewoon goed. Degelijk geluid. Ik heb het LPCM-spoor beluisterd, dus wellicht ligt het daaraan. De OPPO zet het signaal keurig door naar mijn NAD M12. Echt geen klachten over.

   Als je op basis van één ervaring reviews niet meer serieus neemt, wil ik je best uitnodigen op de redactie om te bekijken hoe we testen. Koffie staat klaar.

Geef een reactie