Review OPPO UDP-203 blu-ray speler

Voordelen

 • Degelijk gebouwd
 • Prachtig beeld
 • App
 • Prima mediastreamer

Nadelen

 • App heeft nog paar nukken
 • Geen gapless playback (muziek)
 • Prijs: € 849

  Afwerking
  Inzetbaarheid
  Weergave-beeld
  Weergave-geluid
  Prijs
  OPPO UDP 203

  Inleiding

  OPPO begint een warm plekje te krijgen in de audio-harten van Alpha Audio. De reden: goede spullen voor een redelijk bedrag. Dat geldt zowel voor de dacs, als mobiele spelers, hoofdtelefoons en natuurlijk: de blu-ray spelers. Al biedt de laatste categorie inmiddels veel meer dan het spelen van optische schijfjes. We testen de UDP-203 ultra HD speler.

  De vaste lezer weet dat we niet heel veel optische spelers meer testen. Tenzij het iets meer biedt… Het optische medium is weliswaar niet dood, maar is op vele vlakken wel ingehaald door streaming media. Kijk naar de ontwikkelingen van Netflix, Spotify, Qobuz, etc en u weet waarom wij ons meer daarop richten dan op cd-, dvd- en blu-ray spelers.

  Deze OPPO valt zonder meer in het rijtje spelers dat meer biedt dan alleen maar spelen van schijfjes. De speler kan vanaf usb spelen, biedt een netwerk-aansluiting én kan alle soorten schijfjes lezen. Inclusief… 4K. Ja, dit is een UHD speler. Helemaal bij de tijd dus.

   
   

  9 reacties

  1. hallo,
   hoe moet ik de oppo die een betere dac aan boord heeft dan mijn yamaha cx-a5100 surround voorversterker aansluiten en toch de oppo dac gebruiken en de surround mogelijkheden van de yamaha behouden ?
   mvg,
   frans callebaut

    1. hallo jaap,
     als ik via de hdmi ga en die op de yamaha aansluit maak ik dan geen gebruik van de yamaha dac die van mindere kwaliteit is dan die van de oppo ? ik zou graag gebruik maken van de dac van de oppo die beter is van kwaliteit dan die van de yamaha en toch de surroundmogelijkheden van de yamaha behouden
     mvg, frans callebaut.
     mvg,
     frans callebaut

     1. Ik ken je Yamaha niet goed genoeg. Enige optie is natuurlijk de analoge multi channel output van de Oppo. Echter zal de Yamaha dan toch moeten digitaliseren voor correctie van de ruimte en delays.

  2. Ik ben Rammstein-fan. De blu-ray ‘live in Amerika’ met concert uit de USA , is nog maar een paar maanden geleden uitgekomen. Persoonlijk vind ik die niet fout klinken. Aangezien er onlangs geen nieuw werk van Rammstein uitgekomen is , wou ik de ‘In Paris’ overslagen. Echter toch maar aangekocht nadat er in het artikel van de oppo sprake is zeer goede klank van deze blu-ray. Echter de teleurstelling kon niet veel groter zijn : microklank van de zanger is compleet indirekt. (enkel te horen uit de zaal) daardoor klinkt hij alsof hij in een bokaal zit. De rest is ook één brij. slechtste live opname van de laatste 20 jaar. Ik ga de reviews over kabeltjes en “soundstage’ vanaf nu toch anders bekijken….

   1. Beste James,

    Ik weet niet hoe ik hierop moet reageren. Mijn ervaring met deze blu-ray is gewoon goed. Degelijk geluid. Ik heb het LPCM-spoor beluisterd, dus wellicht ligt het daaraan. De OPPO zet het signaal keurig door naar mijn NAD M12. Echt geen klachten over.

    Als je op basis van één ervaring reviews niet meer serieus neemt, wil ik je best uitnodigen op de redactie om te bekijken hoe we testen. Koffie staat klaar.

  Geef een antwoord