web analytics

Review OPPO Sonica DAC

Voordelen

 • Degelijke hardware
 • Transparante en neutrale klank
 • Goede handleiding meegeleverd
 • Goed werkende app meegeleverd

Nadelen

 • Geen gapless playback!
 • DLNA werkt niet vlekkeloos
 • Aanduidingen in de app soms aan de kleine kant
 • Prijs: € 999,00

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  App
  Prijs
  Oppo Sonica DAC

  Conclusie

  OPPO zet met de Sonica echt een indrukwekkende dac / streamer neer. Het bedrijf laat zien dat het voor een heel redelijk bedrag een heerlijk audioproduct kan neerzetten. Punt is wel: de streamer-functie moet beter. Het ontbreken van gapless playback is een breekpunt. OPPO zou er goed aan doen om snel de firmware te verbeteren en ondersteuning van gapless playback toe te voegen.

  Kortom, het apparaat is netjes gebouw en klinkt goed. De app werkt goed, een paar schoonheidsfoutjes daargelaten. Nu moet OPPO nog gapless playback implementeren om het af te maken.

  Specificaties OPPO Sonica

  Inhoud

  Ingangen Coax, optisch, usb, aux, bluetooth, network
  Formats 44,1 – 768 kHz, 16, 24, 32 bit, DSD (tot DSD512)
  Formats AAC, AIF, AIFC, AIFF, APE, FLAC, M4A, M4A (Apple Lossless) ALAC, OGG, WAV, WMA, DSF, DFF
  DAC Sabre 9038 Pro
  App Android / Apple
  Wifi B/G/N/AC
  Bluetooth 4,1 / AptX
  Frequentierespons 20 Hz – 160 kHz (+0/-2.4 dB), 20 Hz – 20 kHz (+0/-0.04 dB)
  Kanaalscheiding >120 dB
  Afmetingen / gewicht (WxHxD): 10.0×3.0x12.2 inches, 254x76x360 mm / 4,7 Kg
  Prijs 999 euro

  18 reacties

  1. In HiFi News heeft deze DAC / streamer zeer recentelijk een ‘ outstanding badge’ verdiend met een geluidskwaliteit van maar lieft 88%, hetgeen heel hoog is in dit gerenommeerde blad. In vergelijk: de alom geprezen T+A DAC 8 DSD, die bijna 3 keer de prijs van de Sonica heeft, scoort 85%. Als enig minpuntje wordt gapless playback genoemd. Tevens wordt deze Oppo een bargain (koopje) genoemd in vergelijk met andere apparaten.

  2. Klopt Jaap, je moet een keer kiezen (en gedwongen bij een onherstelbaar defect). De levenscyclus van een product/technologie kan daarbij helpen. Concreet voorbeeld: de Chord Dave is behoorlijk prijzig, maar de technologie ervan zal straks in goedkopere producten te vinden zijn en dan bespaar je flink, terwijl je nauwelijks inboet aan geluidskwaliteit. Met geduld en timing kom je dus ver.

   1. Das toch leuk om te lezen….uitkomst van de review was “absurd goed” maar de metingen geven een totaal ander beeld….zo zie je maar weer dat je soms gewoon op het verkeerde been wordt gezet, door wat wat voor reden ook…..
    Of werd hier een ge-updated exemplaar getest….

   1. Dag Bert,

    Ik heb ze niet naast elkaar gehoord. Ik vind de Metrum-sound echter bijzonder prettig. Dus ik gok – dus een gok – dat ik persoonlijk de Musette mooier zal vinden. Maar de Oppo Sonica is én kan gewoon veel meer.

  3. Goede review!
   Wat betreft de “Geen vervelende nadruk op S-klanken”, kan te maken met de kwaliteit van de DAC, maar heeft nog meer te maken met de opnamekwaliteit van de track..of hebben julkie specifiek getest tegenover de Wada?

   1. Ik denk dat er met de wadia werd vergeleken als ik het goed begrijp. De s klanken zitten ook zeker in de opname maar sommige dacs en speakers zullen dit nog versterken en de oppo dus blijkbaar niet. Zo lees ik het toch.

  4. Deze test geeft nog maar eens aan dat je nooit moet investeren in een heel dure DAC/Streamer, want voordat je het weet is je dure investering ingehaald door een (veel) goedkoper nieuwer alternatief die net zo goed klinkt.

     1. Ha fasteddie, not so fast! Ik heb het niet over jaren, al ben ik inmiddels zelf 60+. Maar over pakweg 6 maanden om dat koopje te bemachtigen, zoals deze Sonica DAC / Streamer is. Daarmee bespaar je dan wel een bak geld, en dat is in deze dure tijden niet onverdienstelijk.

      1. Nou zo fast ben ik ook niet meer, maar ik denk niet dat de Oppo de komende periode goedkoper wordt of er moet in de toekomst een nieuw model worden geintroduceerd….nu genietennis mijn devies….

       1. Mee eens, maar wil eerst mijn Arcam IrDAC met Sbooster en USB Regen tegen een nette prijs verkopen. De laatste twee zou ik nog kunnen handhaven, maar betwijfel of ze nog toegevoegde waarde hebben in combinatie met de Sonica.

  Geef een antwoord