web analytics

Review NuPrime Omnia WR-1 streamer

Voordelen

 • Speelt uitstekend
 • Veel aansluitingen
 • Degelijke ondersteuning

Nadelen

 • Voeding kan beter
 • Prijs: € 379

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Weergave
  Prijs
  NuPrime Omnia WR-1

  De NuPrime App

  Inhoud

  NuPrime heeft dus een eigen app. Een prima app zelfs. Er is zowel voor iOS als voor Android een applicatie. En jawel: zowel voor tablet als voor smartphone. We hebben voor u wat screenshots gemaakt en een screencapture opgenomen. Zo krijgt u een aardig idee van hoe de app in elkaar zit.

  De NuPrima-app laat alles toe: inputs schakelen, volume regelen, rondstruinen op uw netwerk, streamen vanaf diensten, et cetera. We schatten in dat de meeste gebruikers binnen een paar minuten de structuur wel door hebben. Elke app is even wennen in het begin. Wij waren echter snel gewend aan deze UPnP-gebaseerde app.

  De app laat het toe om zones een naam te geven én zones als links / rechts / stereo in te stellen. Inclusief deze WR-1. Dat geeft natuurlijk interessante mogelijkheden. Met all-in-one speakers is het duidelijk; stereo-pairing. Met de WR-1 is het minder duidelijk wat een scenario zou kunnen zijn. Al scheelt het wel lange kabels trekken als we praten over een in-ceiling systeem in een grote woonkamer bijvoorbeeld.

  De app in bewegend beeld

  5 reacties

  1. Goede streamers hoeven niet de hoofdprijs te kosten, is duidelijk getest.
   Goed voor de muziekliefhebber die het budget niet heeft voor een dure streamer.
   Misschien heb ik dit gemist namelijk, welke dac zit erin? Wolfson, Burr Brown, Sabre ESS?
   Kan ie MQA? Zie dit als een geintje…
   Men kan van verloop van tijd altijd upgraden, en dan is de Nuprime streamer een prima start. En ik moet eerlijk zeggen het apparaat oogt niet eens verkeerd.

  2. Interessant te merken dat men er in slaagt een kwaliteitsvol toestel af te leveren voor zo’n prijs.
   Vraagje: Hebben jullie enige ervaring of al een test gedaan met de rena s-1 streamer van Electrocompaniet? Die is wel nog wat duurder maar vind er héél weinig van terug. Alvast dank hiervoor! mvg Andy

  3. Goedenavond, (alweer) een hele leuke review, ik heb nog 2 vragen. 1, bij de conclusie zeggen jullie dat de voeding beter kan, maar in de review vind ik daar niks over terug. Is upgraden zinvol?
   2 hoe verhoudt deze streamer zich tot de bluesound node 2i. Ik wil een nieuwe streamer kopen, en de blusound is een potentiele kandidaat, maar als ik dit lees weet ik het niet zo zeker.
   Misschien krijg ik een reactie terug. Alvast bedankt!!
   Luuk van der Meer

  Geef een reactie