web analytics

Review NuForce BE6 bluetooth in-ears

Voordelen

 • Zit goed
 • Klinkt prima (voor draadloos)
 • Goede accu

Nadelen

 • Contactgeluid bij sporten / lopen
 • Geen bekabelde mogelijkheid
  • Prijs: € 129

   Bouwkwaliteit
   Accu
   Weergave
   Prijs
   Nuforce bluetooth in-ears

   Bluetooth: de wereldwijde standaard voor draadloze data-uitwisseling op kortere afstand, is in 1994 bedacht door een Nederlander (Jaap Haartsen) die voor Ericsson in Emmen werkte. Als codenaam voor het project koos men voor een verwijzing naar de Vikingkoning Harald Blåtand (Harald Blauwtand), die het christendom invoerde bij de Vikingen. Wij testen een nieuwe in-ear die op die technologie werkt: de NuForce BE6. 

   Uw recensent heeft lang geleden de eerste generatie Bluetooth headsets voor telefonie gebruikt. Qua geluidskwaliteit en stabiliteit in verbinding was dat erbarmelijk. Eigenlijk onbruikbaar… het is in dat opzicht een wonder dat we het nog steeds een kans geven.

   Veel beter

   Nuforce bluetooth in-ears

   De laatste versies hebben aanzienlijke verbeteringen opgeleverd in stabiliteit van de connectie en in de kwaliteit van audio. Bij het testen van Bluetooth headsets of audio-apparatuur met Bluetooth zien we een stijgende kwaliteitslijn waardoor het een steeds serieuzer alternatief wordt voor bekabelde audio. Vooral als het om portable apparaten gaat is het heel erg fijn om niet met kabeltjes te hoeven werken. En de batterijduur neemt ook steeds meer toe. Speeltijden van 7 tot 12 uur zijn geen uitzondering maar regel aan het worden.

   NuForce BE6

   Enter de NuForce Optoma BE6 Wireless In-Ear headset. Een apparaatje van slechts 16 gram, waarbij de titanium-magnesium drivers in de vorm van een kogelhuls in uw oor verdwijnen. Een kabeltje van 56 cm dient u achter uw hoofd te geleiden en aan de rechterzijde is een kunststof bedieningspaneeltje voor hard/zacht, start/stop/skip en telefoniefuncties.

   in deze bedieningseenheid zit ook de oplaad-ingang door middel van de micro-USB kabel. Het is bijna ongelooflijk dat er nog een USB-stekker in het miniscule stukje kunststof past, maar het past. Eenmaal aangesloten op de iPhone 5s zien we de BE6 en heel handig is dat u ook op het beeldscherm van uw telefoon kunt zien hoe vol de accu nog is. Ook een mooie eigenschap is dat u de headset als een soort ketting om uw nek kunt dragen. Magneetjes aan de achterkant klikken aan elkaar vast en klaar is uw bluetooth halsband.

   Gaat lang mee

   Nuforce bluetooth in-ears

   Die accu gaat overigens prettig lang mee. Zeven uur haalt hij makkelijk. We hebben de headset gebruikt voor woon/werk in de trein, op de fiets. Dus niet continu in gebruik, maar steeds een periode van een half uur of meer/minder. En dan gaat de BE6 wel een paar dagen mee. Als de batterij leeg dreigt te raken, gaat het lampje op het paneeltje knipperen en hoort u een piepsignaal.

   Goed passen

   Zoals bij alle in-ears, is het van groot belang dat de driver precies in uw gehoorgang past en recht op het trommelvlies is gericht. Dan profiteert u optimaal van de geluidskwaliteit. Gelukkig levert NuForce Optoma er een ruime verzameling oorkussens bij van verschillende materialen, zodat we de optimale pasvorm kunnen kiezen. De driver is 10 mm wat vrij groot is voor een in-ear. We zagen dit ook bij de Focal Sphear in-ear.

   Veel bronnen

   Bij het testen van deze headset valt ons weer op hoeveel nieuwe toepassingsmogelijkheden er ontstaan bij streaming en draadloze audio. We draaien bijvoorbeeld muziek die op de Synology NAS staat via de iPhone. Dat gaat via de DS-audio app van Synology zelf. De smartphone haalt via wifi de muziekbestanden binnen. Vervolgens sluiten we de BE-6 headset aan op de iPhone via Bluetooth (een andere mogelijkheid is er niet, bekabeld aansluiten is niet mogelijk).

   De iPhone is daarmee dus een soort draadloze hub geworden via wifi en Bluetooth. Natuurlijk kunt u ook ‘gewoon’ muziek die op uw telefoon of tablet staat via Spotify Connect of Tidal/Qobuz /iTunes afspelen. En ook uw laptop zal de BE6 herkennen als draadloze luidspreker. Kortom, er leiden vele draadloze wegen naar uw Bluetooth headset.

   Sporten

   Nuforce bluetooth in-ears

   We hebben de BE6 ook getest bij het sporten. Op de website staan immers aanprijzingen van sportieve mensen die u doen geloven dat het dragen van deze in-ears u vele stappen dichter bij uw Persoonlijk Record brengen.

   Wij ervoeren bij het hardlopen dat de kabel behoorlijk gevoelig is voor contactgeluiden. Deze dient u tijdens het sporten dus te fixeren, anders is het erg hinderlijk. Verder vindt uw recensent het hardlopen met in-ears geen fijne combinatie. Doordat de gehoorgang is afgesloten hoort u uw eigen voetstappen resoneren. Maar we gaan bij Alpha-Audio diep voor de lezer, dus we hebben een rondje van 9 kilometer afgelegd met de NuForce, voorzien van een dubbele boom; van eigen voetstappen en van de beat.

   Wat meer in rust, dus zittend in de trein of op de fiets, is het een prettige headset. Het draagcomfort is goed, mits u de juiste oordop kunt vinden. En het geluid is gewoon prima. We horen het verschil tussen hi-res bestanden en gecomprimeerd, we horen verschillen in soundstage, bas en hoge tonen zijn mooi in balans. De drivers zijn niet te zwaar in het oor. Het is knap hoe NuForce de lichte accu heeft ingebouwd.

   Vergelijk en bellen

   Vergeleken met eerder genoemde Focal Sphear (zelfde adviesprijs) is de geluidskwaliteit van de BE6 duidelijk minder, maar het gebruiksgemak van draadloos is weer in het voordeel van de laatstgenoemde. Tenslotte het bellen; daar hebben we wisselende ervaringen mee. Het binnenkomend geluid is goed, maar onze gesprekspartners klaagden dikwijls over het wat blikkerige geluid. In een rustige omgeving presteert de microfoon een stuk beter.

   Gerelateerde berichten

   DragonFly overzicht

   Review AudioQuest DragonFly DAC

   Nagenoeg iedere desk- of laptop is ermee uitgevoerd; een aparte hoofdtelefoonaansluiting. Door in te pluggen op zo’n 3,5 mm mini-jack uitgang kunt u via een hoofdtelefoon – of een setje (actieve) luidsprekers – genieten van een aardige weergave via een onboard geluidskaart(je). Bij – het van kabels bekende – AudioQuest zijn ze echter van mening […]

   Pioneer SE-Monitor5

   Review Pioneer SE-Monitor5 hoofdtelefoon

   Het is een bizarre markt aan het worden: hoofdtelefoons. Of personal audio in het algemeen. Komt het door de individualisering in de maatschappij? Of is het een kwestie van bang for the buck? Want laten we eerlijk zijn: een hoofdtelefoon van 1000 euro speelt elke speakerset van 1000 euro de hoek in (afgezien van het […]

   Geef een reactie