Home Review Nothing Ear(1) in-ears – Stilte A.U.B

Review Nothing Ear(1) in-ears – Stilte A.U.B

2

Voordelen

  • Klinkt goed
  • Comfortabel
  • Goede noise cancelling
  • Mooi gemaakt

Nadelen

  • Weinig dopjes
  • Auditieve feedback

Prijs: € 99

Bouwkwaliteit
Comfort
Inzetbaarheid
Prijs

Inleiding

Een feit in deze maatschappij is dat het steeds moeilijker wordt om stilte te vinden. De wereld wordt drukker en daarmee krijgen we ook direct meer te maken met geluidsoverlast. Al kan dat ook zijn door het steeds minder tolerant worden van de mensheid. Dat is echter een ander verhaal. Wij bekijken nu één van de oplossingen voor te veel geluidsprikkels: noise cancelling hoofdtelefoons. In dit geval in-ears. Van een compleet nieuw merk: Nothing. En de volledige naam? Nothing Ear(1)…. jep: zonder meer een passende naam! 

Nothing… wat een merknaam. Het is wel gedurfd vinden we.

“Welke in-ear heb jij?”… “Ow… Nothing”… “Huh?”

Dat moet wel gekke conversaties opleveren. Al zal één van de twee wellicht niet antwoorden vanwege de vrij effectieve noise cancelling van deze Ear (1). Daarover later meer.

Transparant

Hoe langer we over deze in-ear nadenken, hoe slimmer we de keuzes vinden. Denk aan de transparantie. Dat kan symbool staan voor talloze zaken in deze productgroep. Een transparante weergave, een frisse en heldere blik op de markt, de ‘transparancy mode’ bij noise cancelling (dat je dus je omgeving nog hoort), et cetera. Kortom: mooie vormgeving die – naar onze mening – meer is dan alleen maar fotogeniek.

De strakke vormgeving bevalt ons dus wel. Maar dat is altijd ondergeschikt aan gebruiksgemak en comfort. En gelukkig zit ook dat goed. De pasvorm is uitstekend. Eenmaal in het oor vallen ze vij snel weg zodat u ze niet echt meer voelt. En zo hoort het ook. Als u in-ears echt voelt, gaat het irriteren en uiteindelijk gewoon niet gebruiken; we spreken uit ervaring.

Noise Cancelling

De noise cancelling is bijzonder effectief bij de Nothing Ear (1). Volgens Nothing zelf is het 40dB. Dat kunnen we niet écht meten, maar wat we hebben gemerkt, is dat deze in-ear meer wegdrukt dan de Sony WF-1000XM4. We hebben dat ‘quick and dirty’ getest in een kamer met mensen en wat muziek en het is direct duidelijk dat de Ear (1) meer wegneemt dan de Sony. Is dat altijd beter? Dat laten we aan u.

Wij ervaren zelf eigenlijk altijd een vervelende druk op de oren bij het gebruik van NC. En dat is nu niet anders. Zowel in Maximum als Light voelen we een druk op de trommelvliezen. Kortom: we zetten het zelf altijd uit, omdat we na een tijdje écht hoofdpijn krijgen. Dat ligt niet aan Nothing: dat ligt aan ons… Er zijn gewoon van die gevoelige typetjes die niet tegen noise cancelling kunnen. Wij zullen het dus maar moeten doen met de ‘passieve’ onderdrukking. En gelukkig is die ook prima met de juiste dopjes.

We hadden echter graag gezien dat er iets meer pasvormen waren. Of typen dopjes. Nu zitten er in totaal drie bij: small, medium, large. Van het type silleconen dopjes. Geen ‘memory foam’ achtige dopjes. Dat had de levering helemaal afgemaakt.

2 REACTIES