web analytics

Review Nothing but Thieves – Nothing but Thieves

Voordelen

 • Heerlijk rocken...

  Serieus debuut

Nadelen

 • Zoekt nog een beetje
 • Prijs: € 15

  Uitvoering
  Sound

  Kent u Nothing but Thieves nog niet? Geen schande. De vijfkoppige band is opgericht in 2012 in het Britse Essex. Met hun album Nothing but Thieves (ja, eenvoudiger kan het niet), zetten ze de eerste langspeler in de markt. En dat kan bijna niet beter… wat een plaat!

  We doen veel muziek op in de auto. Als 3FM in de nacht ‘Ban al the Music’ en ‘Wake up Call’ draaien, merken we dat de voeten al snel meetappen op het ritme. Toch denken we eerst dat we Queens of the Stoneage horen. De sound is echt 100% gelijk. Tot ongeveer 45 seconden. Dan slaat de toon om naar iets wat we tot nu nog niet hadden gehoord. Tenminste: we kennen het nummer nog niet.

  Beetje wisselend

  Het zou ons niet verbazen als Nothing but Thieves veel inspiratie bij QOTSA vandaan halen. Geen schande: het is ook een bijzonder goede band. Er is echter nog een band waar we veel aan herinnerd worden: Muse. Met name het nummer “Lover, Please Stay’ is een ballade waar zo een Muse-sticker op had kunnen hangen.

  Zijn we hier nu een band van plagiaat aan het betichten? (Al zou de naam van de band wel weer kloppen). Nee, helemaal niet. Het is gewoon opvallend hoe het album wisselt in stijl. En soms is dat heel geslaagd, maar soms hebben we ook een beetje het gevoel dat de band nog heel erg aan het zoeken is. Wat niet gek is, gezien de leeftijd.

  Neem een nummer als If I Get High… wat een contrast na Itch! We worden keihard terug gesmeten naar de duistere kanten van het leven. Ja, het is een prima nummer, maar het is zo anders dat we even niet meer weten waar we het moeten zoeken. Zelfde geldt voor Graveyard Whistling. En ook een vreemde eend in de bijt: Hostage. Dat gaat weer een beetje richting pop, electro-rock. Past niet op de plaat.

  Rock on!

  Prima: ze zoeken wat. Maar dat neemt niet weg dat het een waanzinnig gave plaat is. Wake Up Call, Itch, Drawing Pins, Lover Please Stay… stuk voor stuk zeer degelijk geschreven nummers die iedere rockliefhebber zal waarderen.

   

  Gerelateerde berichten

  The Boxer Rebellion - Ghost Alive

  Review The Boxer Rebellion – Ghost Alive (2018)

  Fans van The Boxer Rebellion zijn in twee kampen in te delen. Aan de ene kant die van hun eerste drie albums, waarbij de band sfeervolle verzorgde pop-rock maakte. Daarna gooide de Londense band het roer om met een bombastisch stadiongeluid. Daarmee boorden ze in Nederland een nieuwe groep fans aan, mede door airplay op […]

  background U2 albumhoes

  Review U2 – Songs of Experience

  Drie jaar na Songs of Innocense komt U2 met Songs of Experience. De albums waren als tweeluik bedacht, maar er staat nog maar weinig songmateriaal op Songs of Experience wat tijdens dezelfde sessies als haar voorganger werd geschreven. Door persoonlijke maar ook door politieke omstandigheden zoals de Brexit en de nieuwe Amerikaanse president voelde het […]

  1 reactie

  Geef een reactie