web analytics

Review Nexum TuneBox2

Voordelen

 • Erg scherp geprijsd
 • Simpel in gebruik
 • Ook analoog in

Nadelen

 • Info grotendeels in Taiwanees
 • Geen complete app
 • Geen ondersteunde diensten behalve spotify
 • Geen ethernetkabel mogelijk
 • Prijs: € 99,99

  Bouwkwaliteit
  Inzetbaarheid
  Gebruiksgemak
  Weergave
  Prijs
  Nexum Tunebox2

  De Set-up

  Inhoud

  We hebben de Nexum in de kleine set opgenomen. Deze staat in de werkruimte en bestaat uit een Dion Audio T92 voorversterker (buizen), een Dion Audio SD60 eindversterker en een setje Aurelia Aniara luidsprekers. Bekabeling is van Audioquest.

  De set-up van de Nexum is eenvoudig, maar niet helemaal gestroomlijnd. Er mag / moet met name nog veel vertaald worden. Ons Taiwanees is in ieder geval nog niet vloeiend. Tevens begrijpen wij niet helemaal waarom de App van Nexum niet werkt als controller app. Wij kunnen de Nexum wel installeren, maar we kunnen vervolgens niets. We hebben dus onze vertrouwde BubbleUPnP-app gebruikt om muziek te spelen.

  Hieronder ziet u screenshots van de Nexum App en als laatste een screenshot van de BubbleUPnP-app met daarin de Nexum-speler.

  In feite komt het neer op een paar stappen die nodig zijn de speler in het draadloze netwerk te koppelen. In eerste instantie verbindt u met het hotspotje van de Nexum. Dat is een open wifi-netwerk. Als u verbonden bent, geeft u via de app aan met welk draadloze netwerk u de speler wilt verbinden. U geeft vervolgens het wachtwoord in en drukt op ok. Daarna geeft de app de instellingen aan de speler door. Klaar. Wij hebben hierna met Bubble verder gespeeld.

  2 reacties

  1. Er zijn/komen heel wat budget streamers de Chromecast Audio is meest verkochte/bekenste maar niet echt audiofiel. Daarnaast is er ook bij A-A gerevieuwde Teufel connector 2 voor €149,-. Welke is de beste?
   De Nexum heeft een betere dac chip, de Teufel wired lan. Wie heeft minder jitter? Wie is beter analoog?
   Is een brede test van budget streamers op A-A een idee?

   Gr. Paul

   1. Ik denk dat de Nexum beter klinkt dan de connector2. Maar de Raumfeld-app en software zijn VEEL beter dan die van de Nexum. Ook heeft de connector een digitale uitgang en deze Nexum niet. Dan met je de ’20’ hebben en niet de ’21’ die wij hebben getest. We kunnen best eens een paar streamers naast elkaar zetten. Goed idee.

  Geef een reactie